Prom1tay [Vakar]: Smuka!Gaļai un zivīm ok,bet vistām āda cieta...iekšējie dēļi savāc visu mitrumu kā pirtī,visdrīzāk tur tā vaina!Apakšā ceru, ka tauku vanniņā salej marinādi...;)
Marinē katrs pa savam...es 26 vistas iemarinēju pusstundā,neko nevārot...sausā marināde.no abām pusēm katru vistu apberu ar sāli un ar spec.garšvielu maisījumu un tikai uzsmidzinu etiķi(uz pusēm parasto ar ābolu) šādā laikā plastm.kastē turu 2-3 dienas.Vasarā kad silts uz tādu daudzumu leju viegu etiķūdeni(uz spaini 1L etiķa)
Kūpinu 80-90 gr....3,4 līdz 4st...
Kengurs24, 5.marts 2020, 08:11
Izskatās super!!!
Cik grādos tu gaļu kūpini un cik ilgi?
Prom1tay [04.03.20]: Smuka!Gaļai un zivīm ok,bet vistām āda cieta...iekšējie dēļi savāc visu mitrumu kā pirtī,visdrīzāk tur tā vaina!Apakšā ceru, ka tauku vanniņā salej marinādi...;)
Marinē katrs pa savam...es 26 vistas iemarinēju pusstundā,neko nevārot...sausā marināde.no abām pusēm katru vistu apberu ar sāli un ar spec.garšvielu maisījumu un tikai uzsmidzinu etiķi(uz pusēm parasto ar ābolu) šādā laikā plastm.kastē turu 2-3 dienas.Vasarā kad silts uz tādu daudzumu leju viegu etiķūdeni(uz spaini 1L etiķa)
Kūpinu 80-90 gr....3,4 līdz 4st.
..
Prom1tay [19:05]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...
Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?No kāda materiāla ir kūpinātava?Ja āda cieta,visdrīzāk par maz mitruma...vēl var ietekmēt arī tas kā marinē,sausajā vai slapjajā marinādē.Lai āda būtu mīksta, vajadzīgs mitrms! ;)
Kengurs24, 4.marts 2020, 21:54
Marineju - sals etikis (vai citronskabe) cukurs pipari lauru lapa kiploki un udens... uzvaru to visu un tad adziest. tad leju virsu un uz dienakti... tad nonemu nedaudz dodu notecinaties visam u ntad lieku ieksha uz 2h ( pati buda ir no alkshnja... nosiltinata ar vati un foliju a un ari no arpuses delji...
Prom1tay [04.03.20]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...
Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
No kāda materiāla ir kūpinātava?Ja āda cieta,visdrīzāk par maz mitruma...vēl var ietekmēt arī tas kā marinē,sausajā vai slapjajā marinādē.Lai āda būtu mīksta, vajadzīgs mitrms! ;)
Prom1tay [04.03.20]: Prom1tay [60m]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...
Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?Nokūpini piemēram ar kādiem 110 grādiem, nav jau teikts, ka Tev tur ir tie 85-95
amatieris2, 4.marts 2020, 19:57
Nu man tur ir garais digitalais stonja termometr tieshi tur kur stav vista...
Nē pamēģināsi nezināsi..
Prom1tay [60m]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...
Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?Nokūpini piemēram ar kādiem 110 grādiem, nav jau teikts, ka Tev tur ir tie 85-95
amatieris2, 4.marts 2020, 19:57
Nu man tur ir garais digitalais stonja termometr tieshi tur kur stav vista...
Nedomāju gan, ka vaina ir tanī, ka temperatūra par mazu. Es vistas kūpinu 60- 80 grādos un viss sanak ļoti labi!
Kas par vainu Tavā gadijumā, nezinu, bet temperatūras vaina tā, manuprāt, nebūs!
Prom1tay [04.03.20]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...
Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
Nokūpini piemēram ar kādiem 110 grādiem, nav jau teikts, ka Tev tur ir tie 85-95
Prom1tay [04.03.20]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...
Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
Par mazu temperatūra!
Sveiki!
Padalaties ar padomu...
Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
Zorge07 [26.02.20]: daddy_j [9:56]: Klau, man CEPEŠKRĀSNIJ rakstīts, ka zivi optimāli CEPT 160-180 grādos...
250 grādos jau būs grilēta, par ceptu vai kūpinātu nemaz nerunājot. :)
Karstā kūpināšana 80-90 grādi, aukstā līdz 30, bet to ar parasto kūpinātavu nemaz nemēģiniet, tur vajag dūmu ģeneratoru...Vimbu 80-90 pat nemēģini, sanāks ,, kurpju zole,, un ar 30 ļoti ilgs process, esmu gana eksperementējis, metāla kūpinātavai bez dūmu ģenerātora 40-50C nepilna stunda un zivs kūst mutē.
Nekārdini! ;) uz 8.martu man būs vistiņas!
daddy_j [26.02.20]: Klau, man CEPEŠKRĀSNIJ rakstīts, ka zivi optimāli CEPT 160-180 grādos...
250 grādos jau būs grilēta, par ceptu vai kūpinātu nemaz nerunājot. :)
Karstā kūpināšana 80-90 grādi, aukstā līdz 30, bet to ar parasto kūpinātavu nemaz nemēģiniet, tur vajag dūmu ģeneratoru...
Vimbu 80-90 pat nemēģini, sanāks ,, kurpju zole,, un ar 30 ļoti ilgs process, esmu gana eksperementējis, metāla kūpinātavai bez dūmu ģenerātora 40-50C nepilna stunda un zivs kūst mutē.
kamparspirts [26.02.20]: Kāds nezin, kur var nopirkt metāla režģi, ko izmanto kūpinātavas plauktiem, līdzīgu, kā Kengurs24 bildē?
nelietotaajs, 25.februāris 2020, 20:44
JMJ.LV Krustpils ielā 6, Rīga. Pats pirku , liels sortiments , bet norēķins tikai bezskaidrā naudā.
Super! Paldies par info!
Kāds nezin, kur var nopirkt metāla režģi, ko izmanto kūpinātavas plauktiem, līdzīgu, kā Kengurs24 bildē?
nelietotaajs, 25.februāris 2020, 20:44
JMJ.LV Krustpils ielā 6, Rīga. Pats pirku , liels sortiments , bet norēķins tikai bezskaidrā naudā.
daddy_j [26.02.20]: Klau, man CEPEŠKRĀSNIJ rakstīts, ka zivi optimāli CEPT 160-180 grādos...
250 grādos jau būs grilēta, par ceptu vai kūpinātu nemaz nerunājot. :)
Karstā kūpināšana 80-90 grādi, aukstā līdz 30, bet to ar parasto kūpinātavu nemaz nemēģiniet, tur vajag dūmu ģeneratoru...
Kur Tu lasi ka kāds kūpina 250 grādos??esi uzmanīgāks! ;D
urmaas [25.02.20]: Niezers [Vakar]: urmaas [16m]: Kengurs24 [13m]: urmaas [8m]: Kengurs24 [11m]: urmaas [13m]: Niezers [13:54]: Labdien. Varbūt kāds var padalīties ar info par kūpinātavām uz gāzi? Ir labas vai nē? Varbūt kāds lieto un var padalīties ar pieredzi? Paldies.Lietoju šo:
https://m.facebook.com/3dmaster.lv/photos/a.2644752188885575/2644756618885132/?type=3
Esmu apmierināts.Nu tā jau kungu! ;))Bet ir OK.Tas jau galvenais! ;))Es labāk biežāk, bet svaigi kūpinātu! :)Ir varianti viņu pieslēgt pie balona??Variants ir uzlikt uz 2 riņķu gāzes plītiņas
PM
Patiešām kūpināta zivs ir jākūpina, jo cept var arī uz grilla. Garša atkarīga no malciņas aromāta, pat malkas mitrumam ir nozīme. Un tad šis stāsts būs par garšu. Nevis bleķa būdām, to cenu utt...
Klau, man CEPEŠKRĀSNIJ rakstīts, ka zivi optimāli CEPT 160-180 grādos...
250 grādos jau būs grilēta, par ceptu vai kūpinātu nemaz nerunājot. :)
Karstā kūpināšana 80-90 grādi, aukstā līdz 30, bet to ar parasto kūpinātavu nemaz nemēģiniet, tur vajag dūmu ģeneratoru...
Intreses pēc pajautāšu.
Čomam ir abas kūpinātava, kūpinam asarus. Viss sanāk skaisti, zeltaina krāsa utt. , bet zivij zvīņa paliek tik mīksta ka nāk ar gaļu kopā nost. Kas par vainu, par augsu grādi? Jeb pa ilgi turēts?
Laukos ķieģeļu kūpinatava, process ilgaks mazliet, bet asaris sanāk stipri tumšāks. Zvīņa brūna un cieta, gaļa atlobas ideāli.
jenots13, 26.februāris 2020, 06:40
es domāju ventilācijas par maz, mitrums netiek ārā un zivs vnk sautējās. "ķieģeļņīca" strādā uz caurplūdi.