atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

keners 02.09.19
urmaas [02.09.19]: Skandināviem kotējās savvaļas lasis. Un tas ir dārgs. Audzētavā audzētās lašveidīgās šamie neuzskata par ēdamām zivīm.
+++ vienu reizi mēnesī ēd pa 100gr un tikkai svarā no 4 lidz 6kg! Vini uzskata ka viss vērtīgāka un nekaitigaka zivs ir tādā svara!
keners 02.09.19
kkas [02.09.19]: Interesanti par lašiem. Pilnīgi visiem dzīvniekiem un zivīm tiek doti medikamenti, antibiotikas un hormoni. Tikai kādu laiku pirms kaušanas, pārstāj dot. Noņem analīzes un kauj nost. Savādāk masu produkciju pieejamā cenā neuzražot. Kam viss saindēts, lūdzu bio paika. Tikai lūdzu nepukstiet par cenu. Tā jau lauksaimnieki tiek subsidēti, lai tauta nemirtu badā.
Piekrītu! Vel dod lielā daudzumā antidepresantus, lai zivs nenomirst litms kaušanas, tikko nokautam lasim, paņemot sirdi rokās, tā parspragst! Maziņa u ljoti trausla sirsniņa! Žults puslis ir ljoti liels, aptuveni ka pus sērkociņu kastītē, tas no antibiotikām, atrodi žults pusli savvaļas lasim, tas ur tik maziņš, ka bieži nevar nemaz atrast! Dr
POMMERS 02.09.19
Paldies Kener par ļoti interesanto info. Lai gan uz šodienu ko vispār var ēst?
Stipri jāpiedomā ko var vispār mutē bāzt. :)))))
urmaas 02.09.19
Skandināviem kotējās savvaļas lasis. Un tas ir dārgs. Audzētavā audzētās lašveidīgās šamie neuzskata par ēdamām zivīm.
kkas 02.09.19
Interesanti par lašiem. Pilnīgi visiem dzīvniekiem un zivīm tiek doti medikamenti, antibiotikas un hormoni. Tikai kādu laiku pirms kaušanas, pārstāj dot. Noņem analīzes un kauj nost. Savādāk masu produkciju pieejamā cenā neuzražot. Kam viss saindēts, lūdzu bio paika. Tikai lūdzu nepukstiet par cenu. Tā jau lauksaimnieki tiek subsidēti, lai tauta nemirtu badā.
keners 02.09.19
keners [02.09.19]: Un vēl Latvijā neesmu redzējis ne rimi ne maxima Superior klases lasi, kas ir augstaka kvalitate, mums te tirgo Ordinary, tas ir otrās šķiras lasis, ir bojājumi uz ādas un gaļas krāsa ir gaišāka nekā vajadzētu būt! Labu apetīti! :)
Nedaudz palabošu, augstākās kvalitātes lasis ir Kvitsøy!
Ta ir augstākā kvalitāte, un tos Latvijā nevar nopirkt, varbūt kādā dārgā restorānā, pārsvarā sūtam tadas zivis iz Japanu un Itāliju!

https://youtu.be/AiD66u6wysU
keners 02.09.19
Es pastāstīju tikkai aizberga virsotni!
keners 02.09.19
daddy_j [02.09.19]: Tā kā dārgie kolēģi, neiesaku tos nkrge lašus un foreles, jo zinu, ka viņi tiek audzēti! Protams mazās devās tas nav kaitīgs, bet ja ēd regulāri, tad gan var sanākt problēmas ar veselibu!

keners, 2.septembris 2019, 09:18

Paldies, tiešām interesanta informācija! Laikam atslēgas vārds ir - "mazās devās" :) bet ir ko padomāt...

Labi, ka te neviens nedalās ar to, kā vistas vai cūkas tiek audzētas, vai kā desas taisa, vispār nebūtu ko ēst...
Esmu strādājis ari tītaru audzētavā! Tos arī neēdu :))
daddy_j 02.09.19
Tā kā dārgie kolēģi, neiesaku tos nkrge lašus un foreles, jo zinu, ka viņi tiek audzēti! Protams mazās devās tas nav kaitīgs, bet ja ēd regulāri, tad gan var sanākt problēmas ar veselibu!

keners, 2.septembris 2019, 09:18


Paldies, tiešām interesanta informācija! Laikam atslēgas vārds ir - "mazās devās" :) bet ir ko padomāt...

Labi, ka te neviens nedalās ar to, kā vistas vai cūkas tiek audzētas, vai kā desas taisa, vispār nebūtu ko ēst...
keners 02.09.19
Un vēl Latvijā neesmu redzējis ne rimi ne maxima Superior klases lasi, kas ir augstaka kvalitate, mums te tirgo Ordinary, tas ir otrās šķiras lasis, ir bojājumi uz ādas un gaļas krāsa ir gaišāka nekā vajadzētu būt! Labu apetīti! :)
keners 02.09.19
keners [02.09.19]: keners [36m]: kkas [7:10]: keners [2:37]: daddy_j [Vakar]: ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)Zini, labāk ēst kūpinātu karpas ādu, neka rimchika lasi! Vai tu zini ar ko baro to lasi? Zini cik ilgi aug 6kg lasis? Un ar kādiem hormoniem viņus potē, lai dzīvojot grozā, viņiem nedeformētos mugurkauls? Pajautā norvēģim, cik bieži viņš ēd lasi! Garšīgs jau viņš ir, bet ja runa ir par veselīgs un neveselīgs, tad tad āda ir veselīgāka!Oho. Par mugurkaulu vari ielikt atsauci? ;)Es strādāju Norvēģijā lašu audzētavā!
https://vimeo.com/49112460Kadu atsauci tu gribi? Varu pateikt, ka lasim, kuram neiesprice tos hirmonus, izaug kopija ka mūsu brekši! Esi redzējis 10kg lasi, kurš ir pec skata ka kartigs brekšu portfelis? Tad kad mums atved lašus no groziem, 20% ir monstri, lidzigi brekšiem! Tie protams ir brāķi un tos laiž uz filejām, ko mūsu veikalos tirgo dažādos salātos un citos ēdienos! Fui, ja redzēsiet, kāds viņš izskatās, 100% vairs nekad neēdisiet! Bildi salīdzinājumam labāku neatradu, dzīvē tas izskatas daudz trakāk! Tadus lašus sauc oar production...
Un interesanti, 95% laši kuri ir audzēti norge ziemeļos ir superior klases laši un tikkai 5% ir kropļi, tas ir ja ņem no 100 tonnām, bet dienvidos mēdz būt lidz pat 40% kropļu no 100 tonnām! Starpība ir dēļ ūdens temperatūras, kāda viņi aug! Jo aukstāks ūdenis, jo kvalitatīvāks lasis!
keners 02.09.19
keners [02.09.19]: kkas [7:10]: keners [2:37]: daddy_j [Vakar]: ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)Zini, labāk ēst kūpinātu karpas ādu, neka rimchika lasi! Vai tu zini ar ko baro to lasi? Zini cik ilgi aug 6kg lasis? Un ar kādiem hormoniem viņus potē, lai dzīvojot grozā, viņiem nedeformētos mugurkauls? Pajautā norvēģim, cik bieži viņš ēd lasi! Garšīgs jau viņš ir, bet ja runa ir par veselīgs un neveselīgs, tad tad āda ir veselīgāka!Oho. Par mugurkaulu vari ielikt atsauci? ;)Es strādāju Norvēģijā lašu audzētavā!
https://vimeo.com/49112460

Kadu atsauci tu gribi? Varu pateikt, ka lasim, kuram neiesprice tos hirmonus, izaug kopija ka mūsu brekši! Esi redzējis 10kg lasi, kurš ir pec skata ka kartigs brekšu portfelis? Tad kad mums atved lašus no groziem, 20% ir monstri, lidzigi brekšiem! Tie protams ir brāķi un tos laiž uz filejām, ko mūsu veikalos tirgo dažādos salātos un citos ēdienos! Fui, ja redzēsiet, kāds viņš izskatās, 100% vairs nekad neēdisiet! Bildi salīdzinājumam labāku neatradu, dzīvē tas izskatas daudz trakāk! Tadus lašus sauc oar production...
keners 02.09.19
Tā kā dārgie kolēģi, neiesaku tos nkrge lašus un foreles, jo zinu, ka viņi tiek audzēti! Protams mazās devās tas nav kaitīgs, bet ja ēd regulāri, tad gan var sanākt problēmas ar veselibu!
keners 02.09.19
keners [02.09.19]: daddy_j [Vakar]: ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)Zini, labāk ēst kūpinātu karpas ādu, neka rimchika lasi! Vai tu zini ar ko baro to lasi? Zini cik ilgi aug 6kg lasis? Un ar kādiem hormoniem viņus potē, lai dzīvojot grozā, viņiem nedeformētos mugurkauls? Pajautā norvēģim, cik bieži viņš ēd lasi! Garšīgs jau viņš ir, bet ja runa ir par veselīgs un neveselīgs, tad tad āda ir veselīgāka!
6kg lasis aug aptuveni 6-8 mēnešus! Cik ilgi aug lasis lidz 6kg savvaļā?
keners 02.09.19
Ja gribat ēst kvalitatīvu lasi, tad, lai cik dīvaini tas neizklausās, tad vajag pirkt poļu lašus...

https://youtu.be/Zy8CKpHJ_rY
keners 02.09.19
kkas [02.09.19]: keners [2:37]: daddy_j [Vakar]: ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)Zini, labāk ēst kūpinātu karpas ādu, neka rimchika lasi! Vai tu zini ar ko baro to lasi? Zini cik ilgi aug 6kg lasis? Un ar kādiem hormoniem viņus potē, lai dzīvojot grozā, viņiem nedeformētos mugurkauls? Pajautā norvēģim, cik bieži viņš ēd lasi! Garšīgs jau viņš ir, bet ja runa ir par veselīgs un neveselīgs, tad tad āda ir veselīgāka!Oho. Par mugurkaulu vari ielikt atsauci? ;)
Es strādāju Norvēģijā lašu audzētavā!
https://vimeo.com/49112460
Abavnieks 02.09.19
Par garšu jau nevar sūdzēties un tā ir ar daudz ko.
Bet arī man kaut kā tas norvēģu lasis no lielveikaliem neiet īsti vairs uz urrā

https://youtu.be/RYYf8cLUV5E
kkas 02.09.19
keners [02.09.19]: daddy_j [Vakar]: ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)Zini, labāk ēst kūpinātu karpas ādu, neka rimchika lasi! Vai tu zini ar ko baro to lasi? Zini cik ilgi aug 6kg lasis? Un ar kādiem hormoniem viņus potē, lai dzīvojot grozā, viņiem nedeformētos mugurkauls? Pajautā norvēģim, cik bieži viņš ēd lasi! Garšīgs jau viņš ir, bet ja runa ir par veselīgs un neveselīgs, tad tad āda ir veselīgāka!
Oho. Par mugurkaulu vari ielikt atsauci? ;)
keners 02.09.19
daddy_j [01.09.19]: ja bail no dūņu garšas, tad vienīgā recepte ir zivi sacept un dārzeņu-etiķa marinādē - dūņu garšu noņem kā ar roku. Un kūpināšanai nopirkt rimčikā lasi :)
Zini, labāk ēst kūpinātu karpas ādu, neka rimchika lasi! Vai tu zini ar ko baro to lasi? Zini cik ilgi aug 6kg lasis? Un ar kādiem hormoniem viņus potē, lai dzīvojot grozā, viņiem nedeformētos mugurkauls? Pajautā norvēģim, cik bieži viņš ēd lasi! Garšīgs jau viņš ir, bet ja runa ir par veselīgs un neveselīgs, tad tad āda ir veselīgāka!
Brencis21 01.09.19
daddy_j [01.09.19]: Kūpiņa speci, jautājums:
Karpas kūpinot zvīņas tīriet vai ar visām , ja jā kā tad ar spogulenēm?

Brencis21, 1.septembris 2019, 14:58

Es karpu, breksi, vimbu priekš kūpināšanas griežu vaļā pa muguru un netīru zvīņas, jo lieks čakars. Spogulenes tieši tāpat. Āda nav ne veselīga, ne garšīga, nav tā vērta, lai ņemtos ar zvīņu tīrīšanu.
Paldies.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs