atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

JIG.LV 29.04.14
JIG.LV
Tagad skatos tieši uz 200l abas kūpinātavu, ir doma viņu iegādāties, tik jautājums par to darvas kondesātu, cik lasiju atsauksmēs kūpinot sāk pilēt uz produktiem?

xman120, 28.aprīlis 2014, 11:13


Personīgi nekādu brutāli pilošu kondensātu neesmu manījis, varbūt pa retam kāda pile, bet principā nav... vismaz man... bet nu, kā jau rakstīju, es kūpinu diezgan karsti, ja kāds tur mēģina kaut ko izpildīt 50-60 grādos, tad varbūt arī kaut kas rodas...

Cita lieta ir tas , ka kūpinātava regulāri jātīra (nu es ir slinks, vabūt pēc katras 3 -4 kūpināšanas iztīru) jo nosēdumi/sodrēji uz sieniņām un griestiem veidojas un var sākt krist uz kūpināmā objekta, kā arī katru reizi jāmaina ir ūdens un jāatīra ūdenš šafele no taukiem. Tīrīt visvienkāršāk ar kārčeri, bet var arī ar kaut ko kapļviedīgu...
marix1 28.04.14
Man gan topā ir Buma muca, i vietu maz aizņem, i transportējama, i neizmaksā praktiski neko (dārgākais ir ņeržas skurstenis), i kalpo labi, i pats galvenais ņammīte garda! Paldies Bumam par koncepciju un padomiem!
xman120 28.04.14
JIG.LV
Tagad skatos tieši uz 200l abas kūpinātavu, ir doma viņu iegādāties, tik jautājums par to darvas kondesātu, cik lasiju atsauksmēs kūpinot sāk pilēt uz produktiem?
JIG.LV 25.04.14
Ļoti atkarīgs no kūpinātavas veida... Man pašam ir plaša pieredze ar metāla kūpinātavu "Abas" kurai kā uguns atsitējs kalpo šaufele ar ūdeni. Baigi laba fiška, manuprāt, viss sanāk baigi sulīgs tā kā papildus standarta kūpināšanas procesam notiek apstrāde ar tvaiku...
Esmu kūpinājis gaļu, desas, vistas, pīles, zivis - zuti, lasi, mencu, karpu, foreli, vēja zivi, mož vēl kaut ko aizmirsu...
Par temperatūrām , manuprāt nav tik smalki, sākumā pirmās minūtes 15-20 nelaist augstāk par kādiem 50-60 grādiem, tālāk turēt +/- lai neiet pāri 100...
Gaļai pēdējās 10-15 min var uzmočīt arī vairāk ar kadiķi vtml.

Laiki (vidēji, viss protams arī atkarīgs no kūpināmā biezuma)
zivs - 40min-1h
mazas desiņas - ~1.5-2
vesels putns un lilāka izmēra desas, sīki gaļas gabali - 2-2.5h
lieli gaļas gabali - 4-5h




P.S. Šī nav reklāma un ar ražotāju saistīts neesmu un kūpinātvas netirgoju, man vienkārši sētā tāda jau 2+vus gadus stāv:) Daudzi šī foruma biedri ir ēduši un slavējuši :)
AgrisB. 25.04.14
Pēc manas pieredzes karstai kūpināšanai gaļai visoptimālākā temperatūra 87C max. 90C, attiecīgi zivij 70-75C, ar auksto kūpināsanu neesmu saskāries (čakars), bet temperatūrai vajadzētu uz pusi mazāku....
ix_31 25.04.14
Varbūt kāds pastāstīs par temperatūrām kko ? Aukstā, karstā kūpināšana ? Vista, cūka, speķis ?
urmaas 19.04.14
Vai tad Bumsa muca nevienam vairs nepatīk ?Var kurināt kaut vai ar akmeņoglēm .

Frenks, 19.aprīlis 2014, 18:34

Tā der tikai karstajai kūpināšanai. Par mazāku t* varat nestāstīt. Kūpināšanā neesmu pionieris.
Frenks 19.04.14
Vai tad Bumsa muca nevienam vairs nepatīk ?Var kurināt kaut vai ar akmeņoglēm .
andis47 19.04.14
Kūpinātājiem.Ja jūs lietojat dūmam bumbieres pagales vai skaidas,varu iedot palielu zaru,ko šodien nozāģēju.Esmu Ādažos,bet otrdien varu aizvest uz Rīgu.
jenots13 12.04.14
Sveiki,
kāds var padalīties ar kādu recepti,kā kūpināt cūkgaļu?Gribas tuvākajā laikā nokūpināt.Un apm. kādu temp. vajadzētu turēt kūpinot cūku.
Bebrs 12.04.14
neliec aukstā kūpinātavā iekšā zivis bet pirms tam kārtīgi izkurini - kondensāts pazudīs.
opacaa 12.04.14
Sveicināti!

Vēlējios jautāt kā var tikt vaļā no kondensāta veidošanās bleķa kūpinātavā?
Wolfs 11.04.14
120 mm būs krietni par maz, liec ne mazāk kā 200, un galā grozāmu šīberi. Dūmvada optimālo diametru arī nezini, uzliec lielāku, arī ieliec šīberi, varēsi tad pieregulēt pēc patikas. Aukstā laikā būs problēmas ar bloku uzsildīšanu, vasarā nekas.
Bebrs 11.04.14
Man kūpinātāva ir no akas groda, apmēram 1 kubikmetrs tilpuma. Kurtuvei izmantoju 1/2, pārzāģētu vannu pa vidu, apgāztu otrādi. Eja līdz grodam izmūrēt no ķieģeļiem, tas ir ķieģeļa augstums + garums. Ejas garums 3 m, kur eja ieiet akas grodā virsū uzmests smalks siets lai izklīdina dūmu(vilkmi). 2 režģi, uz katra iet max 8-9 vimbas, pietiek atliektiem galiem.
Bebrs 11.04.14
Man liekas ka pie tādas kubatūras truba par tievu. Kāpēc vajag tik lielu kūpinātavu? Ceri tik daudz zivis saķert? :D
ix_31 11.04.14
Truba No kurtuves uz kūpinātavu.
Bebrs 11.04.14
Kam tā 120 mm truba domāta???
Bebrs 11.04.14
Nesaprotu vajadzību pēc tik lielas kūpinātavas. Cūku vienā gabalā kūpināsi? :D
!2 mm= 12 cm - kas tā būs par trubu, skurstenis?
ix_31 11.04.14
sveika tauta.
top viens kūpinātavas projekts un ir arī šādi tādi jautājumi, varbūt kāds specs ko prātīgu pateiks.
idejiski kūpinātava būs līdzīga šaj
http://www.draugiem.lv/user/501332/#/fonds/gallery/?pid=347724739
vienīgi mazliet lielāka, iekšējie izmēri varētu būt kkur H1,8m-2m. p~1,4m dz~0,9m., bildēs redzamajai kūpinātavai ir gana liela savienojošā truba, es esmu sagādājis trubu ar iekšējo diam. 120mm.
nebūs tā ka smagi par maz?
ScorpionZ 06.04.14
-->Wolfs
Nezin jau cik jaudīgus tenus vēlies izmantot, ja ar strāvas patēriņu zem 10A, tad varētu derēt šāds variants:
http://www.ebay.com/itm/Digital-Temperature-Control-Controller-90-250V-110V-220V-10A-Thermostat-w-Sensor-/360823592248?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5402c31538

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs