atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

Wolfs 06.04.14
Wolfs 06.04.14
Ir man kūpinātava, ko uzražoja abas.lv pēc mana rasējuma, ar maniem izmēriem.Siltinājums ir ok, plus vēl ir 2 šīberi. Gribētos lūk ko- izdomāt uz elektrības teniem, ar termostatu, teiksim-iestatu 82 grādi, un viņš automātiski to arī uztura. Savādāk vēsā laikā visu laiku jābūt pie kūpinātavas un jāregulē temperatūra. Dūmi nebūtu problēma-ieliktu dūmu ģeneratoru. Varbūt ir kādi ieteikumi par teniem un termostatu? Paldies!
Aldaritis 28.03.14
Visu saprotu tikai nevajag braukt augumā,drīzumā skatīsimies, kas mainīsies no pārbūves...
Bebrs 28.03.14
Aldari
Tev tač skaidroja - temeperatūru augšā vari dabūt ar 2 iespējām, vēlams tā apvienot - trubu siltināšana(kaut apmešana ar zemi)un trubu saīsināšana, tādejādi palielinot vilkmi. Savādāk normālu tremp. iespējams dabūt nevar. Padomā pats kā būtu izpīpēt cigareti caur salmiņu.
tontons7 28.03.14
drl
Es visai malkai vienmēr mizu notīru gan alksnim, gan ķirsim, gan sausai, gan svaigam un ir dikti ok. No ābeles skābums, vairs nelietoju, tapēc prasu par bumbieri.
Aldaritis 28.03.14
Bebrs-tu tiešām esi... vai izliecies,palasi atpakaļ komentārus es atbildēju Fils
ar vilkmi regulē temperatūru. ja nav viklmes neceļas temp.
18.marts 2014, 08:36 | citēt | links
ar to ka mēs iepriekš izmēģinājām visādi, ka nekas nemainijās mainot vilkmi...
Un ja jau esi tik liels eksperts, tad tu saprastu,ka tas nav tik vienkārši izdarām,ja tev vis ir iebetonēts,es meklēju cilvēkus, kas ieteiktu nesāpīgāko variantu,kas jādara es zinu,bet tas nav tik vienkārši..
drl- 27.03.14
Tonton, skaitās, ka ar sveķainu koku nav forši kūpināt.
Varbūt beigās biš arōmu uzsist, tipa uzlikt kādu kadiķu zaru vai kādu ķiršu-bumbieru pagali.

-d.
tontons7 27.03.14
Laukos bišk bumbierim zarus paretinājām, diezgan paresnus arī. vai tos var izmantot kūpināšanai? Gan zivju, gan gaļas? Un plūmīti?
Bebrs 20.03.14
Ko atvēri? :D
Tev tač ieteica - samazini trubu garumu, vēlams pāriet uz vienu trubu un obligāti apmet trubas ar zemi. Ja Negribi apmest tad noizolē ar siltumizolāciju. Kaut uz tām "kapronūsām" nekāda siltināšana liekas nelīdzēs. Kurtuve no kūpinātavas ir par tālu priekš siltās kūpināšanas! - poņel? :D
Aldaritis 20.03.14
Izmēģinājām visādi,gan atvērtu pilnībā,gan aizvērtu nekas nemainijās...
Fils 18.03.14
ar vilkmi regulē temperatūru. ja nav viklmes neceļas temp.
Aldaritis 17.03.14
Labi,ka tikšu sabildēšu pašu kasti,bet mums ir virs kastē iebūvēta regulējama lūka vilkmei;)
Nesaprotu par to sildīšanu kāds sakars,ja kastei visi caurumi ciet,ārā vasara +25, siltumam nav kur no kastes pazust kā caur vilkmes cauruli,kāpēc pārmet par kastes lielumu,ja ir redzēts čomiem tikpat lielas un bez problēmām žāvē un ir pa pirmo;)
Fils 17.03.14
Nezinu cik labi saproti krievu valodu, bet šeit varēsi atrast sakarīgus padomus http://www.tinlib.ru/kulinarija/tvoja_koptilnja
, vai arī paprasi Googles mammai - fish bbq smoker house
Fils 17.03.14
Sveiks. Izskatās kad Tavs projektiņš atgādina BAM dzelzceļu. Par lielu un lēni funcionējošs. Iesākumā vajadzētu noizolēt tās metāla caurules. Vislētāk, kā minēja kolēģi, apbērt ar zemi. Leņķis caurulēm izskatās pietiekošs. Lai "uzkačegārētu" visu šo sistēmu, vajadzēs daudz malciņas....
Foto ko pievienoji nav līdz galam redzama zāvētavas sistēma. Sabildē pašu zāvētavas kasti, lai ir redzams viss. Iespējams, kad vajadzētu ierīkot regulējamās lūkas vilkmei. Parasti tik lielas metāla sistēmas ir jāuzsilda apmēram 1.5 stundu, pirms sāk kūpināt. Ja to neizdarīs, mitrums spiedīs dūmus atpakaļ, gaļa paliks melna u.t.t....
Vilnis62 17.03.14
Man kūpinātavai truba ir 1,5 metri. Esmu kūpinājis zivis, vistas, trusi, arī rukša cauraudzītis ir promēts. Tomēr to trubu prasās vismaz divus metrus, jo ar to pusotru metru ir tā kā bišķiņ par īsu.
usis 16.03.14
iemetiet-Коптильня- un mēnešiem varēsiet izglītoties
Jau vairākus gadus atpakaļ, CL Bums ir piedāvājis dažādus, praktiskus risinājumus kūpinātavu projektam, labais vecais, vajag patīt tikai filmiņu atpakaļ!?
Aldaritis 16.03.14
Paldies par padomiem,mēģināsim ko darīt lietas labad
nomads 16.03.14
te labs resurss ko palasīt par kūpināšanu

http://www.fao.org/wairdocs/x5434e/x5434e0f.htm
nomads 16.03.14
ar 3m dūmvadu var medījuma gaļu pa auksto nokūpināt (8h),

zivīm vai kaut ko krietni īsāku, ja kurina ar alkšņa skaidām tad kurina tieši apakšā.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs