Štelle tāda-gribu brukt uz Ebro marta vidū-uz kādām 12 dienām. Uz samiem,protams. Bet kaut kā iegadījās, ka šajā laikā man nav kompānijas. Skeptiski skatos uz iespēju te kādu atrast, bet ja nu tomēr...Ja ir patiesa interese,nevis vienkārši vēlme parunāt par to, rakstiet PM. Pasākums kopā iestātos ap 1000 jurīšiem.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
jaa, martins_ taisniiba, pats foto redzeeju 40-niekam, toreiz kopaa bijaam copeet, 18-nieku arii manaa klaatbuutnee izvilka faktiski paaris km no D-pils centra, ir vieta, kur regulaari kvoko tur, taapat arii zem Kraaslavas paaris vietaas, kur pasham ir spiningoshanas x vieta regulaari copmanji darbojas ar kvoku-tur jau mums ar martins_ pazinja savu 20-nieku palaida shopavasar :).
daddy, mērķtiecīgi kvoko arī virs Daugavpils. Arī manu acu priekšā ir pajemts 40nieks un tie paši rādīja bildes ar 20-30 kg samēniem, kas trāpās regulāri, tā ka var. :)
Teorētiski samu poperēšana varētu būt efektīva Aiviekstē vai Daugavā virs Jēkabpils, kur ir dabīgā upes gultne. Pats tur esmu bijis un ķēris sīkos samus ar grunteni, pirms iemācījos kvokot.
Tur kvokot ir praktiski neiespējami, bet varbūt vietu zinātāji palabos, bet spiningošana varētu būt laba.
Sams neiet tikai pa grunti un pusuudeni, biezhi vinjsh medii arii augshpusee, pasham 2 panjeema uzreiz peec maaneklja piezemeeshanaas uudenii un cik veel ir redzeeti peldam pa augshu un metam kuulenjus, speeleejoties. Reiz redzeeju shamos mediijot kilo smagus sapaleenus uz dziljuma puses netaalu no seeklja Daugavas pashaa viduu.
Arii krievijas copmanji biezhi noveeroja sama copes uz kastmasteriem vai poperiem mediijot mezhenes, pamekleejot, var atrast info, kas apstiprina sama speeju mediit uudens virspusee.
Taadaa gadiijumaa ir jaaveertee vietas izveele, balstoties uz noveerojumiem par vinja esamiibu turp konkreetajaa laikaa, noteiktajaa dziljumaa.
Veliks- tai rakstā tieši bija parādīti poperi ar galvu līdzīgu kā kvokam... nez, mošk kka var pacelt to samu augšā, bet arī es par to stipri šaubos, varbūt kkados konkrētos apstākļos, kad viņš medī paceļoties +/- augšpusē, tad viņu var sakacināt... nez, uzprasīšu viņam to žurnālu, vēlreiz pāriešu pāri tam rakstam, varbūt parādās lielāka skaidrība...
Meisters
Ņemot vērā Latvijas apstākļus un ūdens tilpnes, manuprāt tas ir tāds nenopietns samu copes veids. Tas varētu derēt vairāk ezeriem un vietām ar dziļumu, teiksim līdz 3 metriem.Daugavā kur dziļums vidēji ir no 10 metriem (Ķeguma baseins) un no 20 -35 metri un pat vairāk virs Aizkraukles hesa, tad ko tur darīt ar poperi ?
Var protams braukt tuvāk krastam un meklēt vietas bet zinot to, ka sams turas vairāk pie grunts un pa pusūdeni, tad šī metode piemēram mani ne visai pārliecina.
Poperi varētu pielīdzinat zināmā mērā kvokošanai, ja runājam par pievilināšanu ar skaņu, tikai copes būtība atšķiras diezgan būtiski un tikpat būtiski atšķirsies arī copes rezultāts.
Kvokošanas metodē paika tiek tureta pusūdenī vai dažos gadijumos nedaudz virs grunts un līdz ar to ir vieglāk samam saniedzama bet strādājot ar poperi, lai to darbinātu tas ir periodiski jākustina, līdz ar to tas samērā ātri maina savu atrašanās vietu + vēl laivas kustība pa straumei un + vēja ātrums un kamēr sams no apakšas izdomā, ka vajadzētu pacelties un paskatīties kas tur notiek, tikmēr nav tur vairs uz ko skatīties. Un diez vai sams būs tāds kā šunelis, kurš skraidīs pakaļ katram jaunam iemetiena plokšķim. Ne jau pa velti kvokojot paiku pasniedz samam tuvāk.
Bet nekas neiespējams tas noteikti ka nav un arī uz popera noteikti ka noķert var, ir tikai jatrāpās noteiktā laikā, noteiktā vietā un visu šo apstākļu sakritības rezultātā arī visādi brīnumi notiek.
Bet lai apgūtu kādu jaunu metodi, tam ir jāvelta zināms laiks. Prātīgāk šo laiku ir veltīt vai nu kvokošanai, vai nu velcēšanai, kas nu kuram tuvāks.
Bet tās nu ir manas personīgās domas. Pats mēģinājis tā neesmu bet iespējams, ka ir kāds kurš savas prasmes ir līdz tādam līmenim pilnveidojis.
Sveiki, kolēģis kādu laiku parādīja kādu krievu žurnālu, kur bija aprakstīta samu cope uz popera, paskatījos, likās interesanti, un tā arī tas palika, taču vakar skatoties outdoor chanel, atkal uzvirmoja ideja nākamgad pamēģināt, protams poperus vajag nopietnus, un līdz ar to rīkus ar, vnk iedomājos, varbūt kāds ir mēģinājis, ko līdzīgu, un vsp kāda liekās tā ideja? pašam attiecības ar samiem uz Jūs, patīk vasarā viņus paķert uz gruntenēm no krasta, bet nav tādas nopietnas pieredzes... varbūt kāds kam lielāka pieredze var pakomentēt, kā jums liekas ir jēga maz mēģināt, vai šāda māžošanās lai paliek krievzemei ar lielajiem zivju resursiem?
Vakar (otradiena) biju aizbraucis pēc darba cerībā kādu samu aizkabināt. Līmenis Daugavā pareizais, laiks arī kā uz pasūtijuma, drusku apmācies, spiedīgs un ik pa laikam uzpilina lietutiņš.Vējš arī drīzāk nebija nekā bija. Grēks būtu mājās nosēdēt.
Ar mazo puiku sadalijām ietekmes sfēras, viņš palika krastā brekšus valkāt es devos samus šlepēt.
Nokuģoju līdz kādiem 10 vakarā un tumsa ar aplauzienu iestājās vienlaicīgi.
Neredzēju nevienu zivi uz grunts sēžam, kur nu vēl kādu pacēlienu eholotā.
Lai nu nebūtu galīgi tukšā jābrauc mājās, vismaz kādu līdaku jānoķer, tā es pie sevis nodomāju. Es gan parasti viņas neķeru jo vienmēr pietiek citas zivis un arī no ēšanas viedokļa es neesmu par tām sajūsmā.
Pieslīdēju drusku tuvāk zāļainam krastam un pārmaiņas pēc uzliku balto bleķi 10 cm garu (šūpiņu).
Pāris metieni un jau pirmais uzsitiens. Pavilku pāris spoles apgriezienus un šis notirinājas nost. Nedaudz iekarsis es tieši šo pašu gājienu atkārtoju vēl kādas reizes 3. Iemet, drusku pavelc un loms nokratās no āķi. Sāku domāt, ka kautkas nav riktīgi. Izvelku vizuli, paņemu rokās un skatos, izrādās, ka uz visiem āķiem palikušas virsū plastmasas uzmavas :)
Nu tā gadās, ka visu laiku strādā ar vobleriem un kad paņem parastu bleķi, tad liekas, ka pietiks ar to vien kad izplucināsi viņu no papīra iesaiņojuma.
Bet lai nu kā, kad sariktēju vizuli kā nākas, tad arī cope aizgāja. Kādi 4 shodi bija vienalga pēc tam, 4 mazizmēra atmetu atpakaļ, arī viens zandartiņš tika atlaists un divas līdakas 1,5 un nepilni 2 kg atvizināju mājās.
Toties sīkajam no krasta neviena cope.
Tāda lūk bija šī reize mūsu pusē.
(Ķeguma baseins).
Ja jau gribas tikai zemmēru, aizbrauc pie Daugavas ap Aizkraukli uz nakti. Uz gruntenēm saliec naktstārpus un valkā zemmērus visu nakti, miera nebūs :)