Varbūt attiecīgo krāsu vajadzēja?
Davis-Di, 11.novembris 2024, 19:22
Gan jau, kaut kā pietrūka...
Lāčplēša dienā neviena zivtele necieta! :)))
MT9, 11.novembris 2024, 17:36
Varbūt attiecīgo krāsu vajadzēja?
Lāčplēša dienā neviena zivtele necieta! :)))
Nu jā, kāpēc lai brālis liktu manas zivis? Ne jau ar viņu tikai braucu. Šim pašam baigi laba sezona, labāka kā jebkad Babītē :)
Os555 [11.nov]: Nez, zivis ir un daudz - man un maniem copes pāriniekiem ar katru gadu vairāk un vairāk un lielākas.
21 gads 18 virs 70 cm tsk 4 metri (28 copes reizes)
22 gads 11 virs 70cm tsk 2 metri (17 copes reizes)
23 gads 31 virs 70 cm tsk 4 metri (31 copes reize)
24 gads 33 virs 70, tsk 7 metri (29 copes reizes)
Neizskatās pēc bēdu ielejas :) Varbūt es vienkārši pieticīgs esmu.
https://www.youtube.com/@Latvianpikemaster/videos
pamaz to metru video :)
Neesmu nekāds biologs, bet tas, ka copmaņi ezeram nodara nesalīdzināmi lielāku skādi kā ronis jau nu gan būtu jāatzīst. Soctīkli pilni nosistu zivju. Ezerkrasti un Dālderi pat lepojas nosistu trofeju bildēm un daži indivīdi speciāli lielās ar nosistām 120+ cm zivīm, lai tikai ieknābtu tiem, kas laiž vaļā vismaz lielās mammas. Visādi entuziasti rīko sačus, kurās mēra nosistas zivis un vēl jūtās aizvainoti, ka kāds viņiem norāda, ka ir jau cits gadusimts un sen jau sporta pēc neviens saprātīgs organizators zivis slaktēt neliek. Pēdējo reizi joka pēc paskaitīju - vairāk kā 45m zivju "sportisti" saveda krastā mērīt. Bet ronis tagad izēd viņu zivis..
Vetra, 11.novembris 2024, 10:32
Viens ronis nav problēma, ja tas nebūs cēloņsakarība 50 vai vairāk roņiem vēlāk ezerā.
Ne katrs tusiņš ar sacensību elementiem ir makšķerēšanas sacensības un dalībnieki automātiski netiek klasificēti kā sportisti, sportistiem ir licencēšana, reitingi utt.
Pie mums daudz kur novērojama domāšana īstermiņā un tīri, kāds labums personiski vai labums šaurai grupai, domāšana ilgtermiņā un valsts līmenī vairākumam ir vēl diezgan nesasniedzams mērķis, tas arī atspoguļojās zivju resursu izmantošanā.
Babīte ir visnopresingotākais ezers Latvijā. Gan ziemā, gan vasarā. Prieks, ka ir cilvēki, kas cenšās laizt vaļā lielās līdakas un asarus. Bet diemžēl pagaidām tādu ir mazākums. Pats reti braucu uz ezeru, līdakas lielās nav trāpijušās, bet savu rekordasari godīgi atlaidu.
Neesmu nekāds biologs, bet tas, ka copmaņi ezeram nodara nesalīdzināmi lielāku skādi kā ronis jau nu gan būtu jāatzīst. Soctīkli pilni nosistu zivju. Ezerkrasti un Dālderi pat lepojas nosistu trofeju bildēm un daži indivīdi speciāli lielās ar nosistām 120+ cm zivīm, lai tikai ieknābtu tiem, kas laiž vaļā vismaz lielās mammas. Visādi entuziasti rīko sačus, kurās mēra nosistas zivis un vēl jūtās aizvainoti, ka kāds viņiem norāda, ka ir jau cits gadusimts un sen jau sporta pēc neviens saprātīgs organizators zivis slaktēt neliek. Pēdējo reizi joka pēc paskaitīju - vairāk kā 45m zivju "sportisti" saveda krastā mērīt. Bet ronis tagad izēd viņu zivis..
Tās ir tikai manas zivis, kopā ar laivas biedriem varētu būt gandrīz x2 tas viss, slinkums vēl tos skaitīt pa exceli. :)
Ā nē ir vissslikti, jo 4 no tiem metriem ir Lielupē noķerti
Roni drīkst letāli atbaidīt.
Ezers it kā bēdu ieleja. No 20-30 laivām viena tiek pie trofejām. Bet kad maļiku tīklus ņēma priekšā, tur bija simtiem kilogramu: līņi, brekši, ruduļi, līdakas.
To roni vajadzēja atšaut nākamajā dienā. Bet pa lielam man vienalga, es nākamgad neplānoju ņemt abonamentus un skriet uz ezeru it kā tā būtu vienīgā vieta kur copēt. Kad nokritās ūdens un ezers bija caurspīdīgs, varēja labi redzēt, ka tas viss ir 4 laivu bāžu bizness. Zivis tur ir reta un naiva parādība. Izņemot tos standarta 40-70cm kas tur izaug pa 2 gadiem.
kikizozo, 10.novembris 2024, 20:23
Nez, zivis ir un daudz - man un maniem copes pāriniekiem ar katru gadu vairāk un vairāk un lielākas.
21 gads 18 virs 70 cm tsk 4 metri (28 copes reizes)
22 gads 11 virs 70cm tsk 2 metri (17 copes reizes)
23 gads 31 virs 70 cm tsk 4 metri (31 copes reize)
24 gads 33 virs 70, tsk 7 metri (29 copes reizes)
Neizskatās pēc bēdu ielejas :) Varbūt es vienkārši pieticīgs esmu.
Mārupes novadā šajā ziemas sezonā kontrolēs Jūrmalas pašvaldības policija ledu. Esot noslēgts līgums ar viņiem. Būs interesanti .
IMIS777, 10.novembris 2024, 22:37
Katru gadu jau Pašvaldības policija to kontrolē, kurai pašvaldībai tā pievienota tas man personīgi mazsvarīgi, galvenais, lai pati pašvaldība nāk pretī arī copmaņiem un pieņem adekvātus normatīvos aktus. Kad tika noteikts tas 15 cm slieksnis, tad viss bija kārtībā un saprotams, bet pērnajā gadā Mārupes pašvaldībai negribējās pārāk iespringt un sekot ledus stāvoklim, kā rezultātā pilnīgs liegums un miers mājās. Pilnīgi drošs jau tas ezers nakad nebūs zemledus copmaņiem, tāpat kā daudzas citas ūdenstilpes, bet tādēļ jau mēs esam pieauguši un rīcībspējīgi cilvēki, lai pie tiem pašiem 15 cm ledus biezuma paši izlemtu, iet uz copi vai nē. Vienmēr jau var atrast plānāku ledu pie puduriem, vietās, kur zem ledus plūst straume utt...
Mārupes novadā šajā ziemas sezonā kontrolēs Jūrmalas pašvaldības policija ledu. Esot noslēgts līgums ar viņiem. Būs interesanti .
Bus normala ziema, babe vish nepaliks. Galvenais, lai ir kartigs ledus. Ari lielupe.
TimersUK, 10.novembris 2024, 21:41
Es arī gaidu to smuko ziemu, sāk jau gribēties asarus no ledus pavilkt :) Babīte gan riktīgi nepateicīga šajā ziņā, jo tas liegums nedaudz kaitina. Ja iepriekšējos gadus varēja atrasties uz ledus, ja tā biezums sasniedz 15 cm robežu, tad pērnajā gadā centimetrus "aizmirsa" norādīt - vienkārši ieviesa liegumu uz visu ziemas sezonu. Pa ezeru varēja ar autiņu braukāt, bet cilvēkiem liegts bija copēt. Lieki teikts, ka šāda veida liegumi pie mums čābīgi darbojas.
Bus normala ziema, babe vish nepaliks. Galvenais, lai ir kartigs ledus. Ari lielupe.
Bet Santa teica ka šis gads pēc lomiem spriežot esot vājākais gads kopš atvēršanās.
Pieļauju, ka viņš diezgan arī pabaida zivis un tas savukārt var atstāt iespaidu uz copmaņu rezultātiem, jo nav tur kur pierasts, ka ir.
Davis-Di, 10.novembris 2024, 21:29
Diez vai ronis tur pie vainas - pēdējos gados ļoti aktīvi cilvēki pievērsušies lielajiem mānekļiem, ļoti aktīvi dalās ar lomiem sociālajos tīklos, tas viss arī nevar nesamazināt zivju resursu ezerā. Man pašam nav savas statistikas, bet pēc sajūtām liekas, ka mani rezultāti aptuveni līdzīgi kā katru gadu, vienīgais šogad divus mēnešus nācās izlaist. Un vēl jau gads nav beidzies, varbūt žors vēl priekšā :))
Lielupē pat līdz Kalnciemam tusē jau sen un jau ne pa vienam, bet Babītē gan man liekas ir pirmais gads, kad tik intensīvi siro.
Davis-Di, 10.novembris 2024, 20:46
Bij, bij Babē jau iepriekšējos gados šis pipsis. Izrādās, ceļu vēl nav aizmirsis ;) Un zivis ezerā migrē no upes un jūras - ja jau Lielupē un jūrā zivis vēl ir, Babē noteikti to būs gana ;)
MT9, 10.novembris 2024, 21:24
Zivis ta ir vēl un daudziem statistika galīgi nav slikta.
Bet Santa teica ka šis gads pēc lomiem spriežot esot vājākais gads kopš atvēršanās.
Pieļauju, ka viņš diezgan arī pabaida zivis un tas savukārt var atstāt iespaidu uz copmaņu rezultātiem, jo nav tur kur pierasts, ka ir.
Lielupē pat līdz Kalnciemam tusē jau sen un jau ne pa vienam, bet Babītē gan man liekas ir pirmais gads, kad tik intensīvi siro.
Davis-Di, 10.novembris 2024, 20:46
Bij, bij Babē jau iepriekšējos gados šis pipsis. Izrādās, ceļu vēl nav aizmirsis ;) Un zivis ezerā migrē no upes un jūras - ja jau Lielupē un jūrā zivis vēl ir, Babē noteikti to būs gana ;)
Tak tas ronis ne pirmo gadu ezerā, tādēļ jau arī nestresojam, jo pagaidām citus bračkas vēl nav pasaucis. Kad pasauks, tad domās par jautājuma risināšanu - medniekiem nošaut 3 būs pat interesantāk kā medīt vienu ;)
MT9, 10.novembris 2024, 20:40
Vasarā, kad skaidrs, bezvēja laiks un laivā ir divi, tad viens nostājās laivas priekšgalā uz purngala un ar polarizētajām brillēm pavēro, kad braukā riņķī, tad būs citi iespaidi un priekšstats.