atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Babītes ezers

paiks 9.sep
To MT9
Tas vairāk par to, ka kāds no forumiešiem, te tika mēģināts "izglītot", par nesabalansētu 1.5 auklas un 1mm fļuras simbiozi. Visu diktē copes apstākļi.
MT9 9.sep
Ne gluži Babes tēma, bet izbijušās diskusijas kontekstā. Šīrīta, japānas numerācijas 1.2 pītenes un 1 mm fļuras, pieredzētais. Konkrētā zivs neuzķērās, ņēmiens, visdrīzākais, no priekšas.

paiks, 9.septembris 2024, 16:12

Tā, laikam, tikai mazas līdakas var izpildīt, kurām asāki zobeļi, vecajām krabenēm zobi lieli, bet truli :D Tas tā, vairāk joks, jo zobeļi tiek mainīti, bet gan jau daļa taisnības tur ir, jo tu ķer uz maziem mānekļiem, tātad maza varbūtība, ka matrs šo pavadu saskādēja :)
paiks 9.sep

Ne gluži Babes tēma, bet izbijušās diskusijas kontekstā. Šīrīta, japānas numerācijas 1.2 pītenes un 1 mm fļuras, pieredzētais. Konkrētā zivs neuzķērās, ņēmiens, visdrīzākais, no priekšas.
Vakar rīta copē pabiju, aktīvi skatot dambja datus, jau rēķinājos, ka man būs ļoti grūti, kas arī piepildījās, bet priekš manis Babītē labs rezultāts šā vai tā. Kā Willy teica, salīdīs savās vietās, tās vēl tikai man jāatrod. 2 tukšās copes, zobu caurumi basarā vien palika, vienu mēģinot piecirst nopūdelēju, jo sākumā šķita, ka kārtējās zāles mučkulis galā, izrādas izspļāva pie vāja cirtiena brīža, redzot jaunos zobu caurumus pec tam čortojos, bet nekas, mācos tik. Vēlāk ap 11 pusstundas laikā 2 zemmēri uz baby buster II realizētās, kas vismaz iepriecināja, jā, es esmu priecigs par tiem pašiem. Atgriežoties Ezerkrastu bāzē, saimniece teikusi, ka pa pēdējam 2 dienām neesot pat neviena līdaka citiem pierunāta. Ja pareizi saprotu, tad tas bija vietā, ko sauc par klajumu pie sarkanā jumta. Līmenis lielākajā daļā ezera, kur biju galīgi neforšs, citviet gribējās pat izkāpt un laivu izstumt. Šodien skatoties dambi vēl sliktāk kļuvis, bet pa to laiku esmu ticis pie savas pirmās raganas un optimisma pilns gaidīšu, kad vismaz nedaudz līmenis pacelsies.
RaimisD [5.sep]: Abavnieks [20:38]: Drīkst jautāt kāds ir tas kāts, ar kuru var baudāmi strādāt ar balisongu un baudāmi strādāt ar mazajiem mānekļiem, ko minēji?Neteicu ka 7g var izspēlēt baudāmi, bet nu tīri labi var izraustīt.
Ir diezgan sens kātiņš par nelielām naudām pirkts.

berkley series one - skeletor 7-28g

Tikai neprasi ,kāda rutka pēc es tvičam izmantoju 2.7m kātu : D D
Nu patīk man tā.
Es tik tā, galvenais, lai pašam patīk.
RaimisD 5.sep
Abavnieks [5.sep]: Drīkst jautāt kāds ir tas kāts, ar kuru var baudāmi strādāt ar balisongu un baudāmi strādāt ar mazajiem mānekļiem, ko minēji?
Neteicu ka 7g var izspēlēt baudāmi, bet nu tīri labi var izraustīt.
Ir diezgan sens kātiņš par nelielām naudām pirkts.

berkley series one - skeletor 7-28g

Tikai neprasi ,kāda rutka pēc es tvičam izmantoju 2.7m kātu : D D
Nu patīk man tā.
Medium game 8-35 ir babītei ideāls. Vēl ir light game 3-15 un heavy 15-50.
50+ BB cienītājiem
MT9 5.sep
Piekritīšu, Babītē vasarā pie zemiem līmeņiem. Tas smalkums sevi neattaisnotu.
Mans ieteikums jaunajam censonim nebija optimāls, pārāk vispārināts.

RaimisD, 5.septembris 2024, 20:24

Nu re, tomēr pats nonāci pie sacinājuma, ka Babītes ezeram komplekts nav ideāls. Par to jau arī tas nosacītais "cepiens" bija ;) Ar ko vīri copē Baltezeros man nav ne jausmas :)
Willy 5.sep
RaimisD [5.sep]: Abavnieks [18:28]: Un Tu mētā minētos voblerus ar 0.6 auklu?Vieglā kāta mānekļus no 7g-30g jā

,,Man vieglajam līdaku kātam nav bijusi rupjāka pītā kā #0.6 ( 0,12mm 12lb 5,4kg) vairāk kā pietiekoši."

Ja kāts met , mānekli var izstrādāt un liela varbūtība ka paņems pieklājīga izmēra zivs, neredzu iemeslu stiept līdzi asaru kātu , lai uzmestu 7g un tad panikā cīnīties ar trijnieci.
Tamdēļ arī saku , tievāka aukla to atļauj. Var gan mazo iemest, gan 30gramiem nav par švaku.( ja neesi līkrocis kuram regulāri cilpas metās un stīpa krīt ciet)

Iemest jau var!bet man liekas,ka ar 0,12 auklu panika velkot trīnieci ir jebkurā gadījumā-tas māneklis sver 7 vai 30gr!
RaimisD [5.sep]: Abavnieks [18:28]: Un Tu mētā minētos voblerus ar 0.6 auklu?Vieglā kāta mānekļus no 7g-30g jā

,,Man vieglajam līdaku kātam nav bijusi rupjāka pītā kā #0.6 ( 0,12mm 12lb 5,4kg) vairāk kā pietiekoši."

Ja kāts met , mānekli var izstrādāt un liela varbūtība ka paņems pieklājīga izmēra zivs, neredzu iemeslu stiept līdzi asaru kātu , lai uzmestu 7g un tad panikā cīnīties ar trijnieci.
Tamdēļ arī saku , tievāka aukla to atļauj. Var gan mazo iemest, gan 30gramiem nav par švaku.( ja neesi līkrocis kuram regulāri cilpas metās un stīpa krīt ciet)

Nu nevajadzēja izcelt daļu teksta, es Tev vispār nejautāju par to daļu, kuru Tu izcēli, pasvītroji un uz kuru atbildēji :D

Saprotu, ar 0.6 auklu mētā rudras, balikus un citus voblerus. Tajā pašā laikā mētā ar to auklu un kātu izteikti mazus mānekļus. Itkā tik dziļi esi jūtībā un niansēs iekšā, bet…

Drīkst jautāt kāds ir tas kāts, ar kuru var baudāmi strādāt ar balisongu un baudāmi strādāt ar mazajiem mānekļiem, ko minēji?
RaimisD 5.sep
Abavnieks [5.sep]: Un Tu mētā minētos voblerus ar 0.6 auklu?

Vieglā kāta mānekļus no 7g-30g jā

Es te vaimanāju, ka redz zāles traucē man, paskatot dambju līmeni šodien, izrādas vēl bija labi tai dienā. Tagad, ja pareizi saprotu, kārtīgs ziemelis jāgaida, kas tuvāko pusmēnesi neplānojas, pareizi?

Krodzinieks, 5.septembris 2024, 19:42

DR;R;ZR;Z vēji ir līmeņa cēlēji Babē.
Es te vaimanāju, ka redz zāles traucē man, paskatot dambju līmeni šodien, izrādas vēl bija labi tai dienā. Tagad, ja pareizi saprotu, kārtīgs ziemelis jāgaida, kas tuvāko pusmēnesi neplānojas, pareizi?
MT9 5.sep
Muļķīgi ir apgalvot nezinot.
RaimisD, 5.septembris 2024, 18:02

Tu iepriekš minēji, ka ar šo auklu plivini Ridžus un 2,5 collu krenkus, par Rudru un kāta testu neko neminēji. Man vienkārši prātā nevarējaienākt, ka copmanis "ar stāžu" mētā 7 gramīgo Ridžiņu un 30 gramīgos mānekļus ar vienu kātu :P Tā kā šeit ir Babītes ezera sadaļa un cilvēki, kuri uzsāk spiningošanas gaitas jautā info par optimālu komplektu, lai varētu komfortabli copēt tajā skaitā arī šajā ezerā, tad joprojām uzskatu, ka PE 1.0 aukla šim ezeram nav piemērota (ja vēlas izmantot mānekļus līdz tiem pašiem pieminētajiem 30 gramiem) - pirmkārt jaunais censoņa sākumā saskarsies ar bārdu vai nelaikā aiztaisīta lociņa problēmu un pazaudēs mānekli, otrkārt bieži ar spēku būs jāvelk zāļu mučkuļi vai zivs, kura iegājusi zālēs, treškārt iemetiena attālumam šajā ezerā nav būtiska nozīme, ja mētā mānekļus svara diapozozā līdz 30 gramiem. Tas, ka tev ir savs viedoklis, to es jau sapratu, izmainīt to nevaru un vēlmes tādas nav;) Smalkai auklai nozīme ir Daugavā, kad džiga vai Dropšota tehnikā pavasarī ķer zandartus no krasta zam Ķeguma HES - tad man ar savu PE 1.5 jāliek 20 gramu džiggalva, kamēr blakus ar smalkāku auklu var kabināt 10 :)) Vai arī mikrodžiga tehnikā, kad pavasarī met 5 g džigiņu no krasta un starpība atālumā starp auklu PE 0.3 un PE 0.4 veido nozīmīgus 5 metrus :)
RaimisD [5.sep]: MT9 [15:25]: viņa gadījumā tie ir mānekļi līdz 10 g robežai.Muļķīgi ir apgalvot nezinot.
Manā gadījumā vieglais līdaku kāts ir 7-27g un sezonāli izmantoju visu šo amplitūdu.
Pavasaris jau iepriekš pieminētie mānekļi un citi vieglie.

Vasarā darba zirgi Rudras 20-22g
Balisongi ap 25g
Orbiti, Railis un citi līdz 30g.

Rudenī ņemu pavieglo BB kastinga komplektu 10-84g un mētāju vidējos džerkus , cūkas ,peles, rapalas peto, x-rap utt
Ar auklu #3.0 :))
Un Tu mētā minētos voblerus ar 0.6 auklu?
RaimisD 5.sep
RaimisD [5.sep]: rapalas peto, x-rap utt
X-rap Otus
Iesaku, sakacina pat tādu zivi, kas tajā dienā vispār nebija plānojusi ēst.
RaimisD 5.sep
MT9 [5.sep]: viņa gadījumā tie ir mānekļi līdz 10 g robežai.
Muļķīgi ir apgalvot nezinot.
Manā gadījumā vieglais līdaku kāts ir 7-27g un sezonāli izmantoju visu šo amplitūdu.
Pavasaris jau iepriekš pieminētie mānekļi un citi vieglie.

Vasarā darba zirgi Rudras 20-22g
Balisongi ap 25g
Orbiti, Railis un citi līdz 30g.

Rudenī ņemu pavieglo BB kastinga komplektu 10-84g un mētāju vidējos džerkus , cūkas ,peles, rapalas peto, x-rap utt
JK7 5.sep

Tikko atlidoja no Japānas! Rudens iznācienam! Vakar pamēģināju, bomba!
BrunoL 5.sep
Ķengurs, labi diegi. Jaunie YGK Arī lietoju.
Asariem #0.4-#0.6
Kāda rutka dēļ līdakai barot vobleri, ja tās ideāli uzēd bleķi?
Gribi labus līdaku lomus, aizmirsti par enkuru! Dreifs un tikai! Vējš par lielu? “Parašūts”! Ar i-pilotiem, vispār, “maļina”! Trekns spots? Laidies 2.;3. kaut 4. un 5. reizi pāri. Bet, nākošais var būt vēl treknāks!
Willy 5.sep

Raimim cepuri nost!;)cilvēks atbild par saviem vārdiem!
Man mazais līdaku kāts ir 10-40 ar 0,18 pīto!katram savs!
Asariem 0,14!:)bet vēl nevienu neesmu noķēris!:))

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs