atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Babītes ezers

daddy_j 13.09.11
netērē naudu un netaisi vis slipu! :)) ko tad tu babītē laidīsi iekšā no piekabes? liellaivu ar 16 airētājiem? :)) ar motoriem tak nevar pa babīti...
Davis-Di 13.09.11
To Lauric:

Tur jau tā lieta ka daļa nesaprot!

Lai kautko iegūtu ir jādod pretī - lai iegūt kartupeļu ražu ir jāstāda, jāvago , jāmēslo!

Lai iegūtu pie Babītes patīkamu infrastruktūru ir jāmaksā!
No kā savādāk radīsies:
1. Laivas, laipas utt.
2. bruģītis vai nobetonēta rampa kur ielaist laivu.
4. Sakārtota vide nevis mēslu čupas
5. Droša vieta auto un mantām.
6. Nopļauta zāle
6. galdiņi uc. infrastruktūras sastāvdaļas lai pēc copes var uzcept gaļu vai zivi un pasēdēt un ar domubiedriem aprunāties.

Parēķini viekārši - cik izmaksā sargs + apsardze + videonovērošana + zāles pļaušana + elektrība + atkritumu izvešana + toletes un cita infrastruktūra - pašam to nedarot pat nesanāks visu uzskaitīt!

Kad tu strādā tu tak par to negribi piemaksāt?

Tur jau ir tas ko es saku ka LV ir pārāk daudz patērētāju, kad pašam kautkas jādara tad maksā ragā, bet kad pašam vajadzētu maksāt tad davai bez maksas!

Ņemot vērā, ka ar privātajām laivām nav daudz braucēju - cik ilgā laikā atmaksātos ja uztaisītu kārtīgu nobrauktuvi, lai var ielasit laivu no piekabes???
JanKa_K 13.09.11
Bet Aigar. kuras dienas mednieki vareja iebraukt ezera?
Dalderi 13.09.11
Medību pusautomāta lietošanu bez ierobežotāja t.i. seši šavieni pēc kārtas dzirdēju sestdien no rīta.Tas ir rupjš medību noteikumu pārkāpums par ko ja nemaldos draud ieroča konfiskācija...
Piekrītu ka medības un cope būtu jānodala-bet kā to izdarīt.
Lauric 13.09.11
Davis-Di,varbūt pārtulko man lūdzu šo Tevis rakstīto rindkopu!.......Man ir jautājums lielajiem brēcējiem, kam kaut kas pienākas - ko Jūs esiet darījuši, lai Jums kautkas pienāktos - man jau liekas ka Jūs tikai mēģiniet patērēt nedodot neko pretī - tā pat naturālā saimniecībā nevar dzīvot kur nu vēl kapitālismā?......Varbūt pārāk neiedziļinos vārdos,bet kas ir domāts ar vārdiem dot un ņemt???Ja godīgi,tad īsti nesapratu,kas šajā kontekstā ar to ir domāts.
Davis-Di 13.09.11
Tikai agrāk tajās dienās nelaida makšķerniekus iekšā un medniekiem bija zonas, numuriņi - lai viens otru neapšautu!
Pēdējos gadus Babītē brīžiem sajūta kā otrajā pasaules karā!
Pagāšogad pāris reizes skrotis ļoti tuvu laivai piezemējās!
Un pēc novērojumiem ne visi mednieki šauj 45 grādos pat tad, kad ir ugunszonā makšķernieks - tur jau tuvojas 85-90 grādiem blietē tik!

Šogad dzirdēju kā džeki močī divatā no automāta un ja nemaldos tad tagad ir aizliegts vairāk par 2x patronām (10 šāvieni pāris sek un pēc skaņas spriežot divi šāvēji)
JanKa_K 13.09.11
2) Medniekiem atvēlēt 2x dienas nedēļā ar zonām(piemēram 4diena un svētdiena)- kā tas bija agrāk Kaņierī, Engurē un ja nemaldos arī Babītē, jo savādāk agrāk vai vēlāk notiks kārtējā nelaime!
Ja nemaldos vel jopromam ir liegumi . Tikai manliekas 3x nedeljaa..
Davis-Di 13.09.11
Man ir jautājums lielajiem brēcējiem, kam kaut kas pienākas - ko Jūs esiet darījuši, lai Jums kautkas pienāktos - man jau liekas ka Jūs tikai mēģiniet patērēt nedodot neko pretī - tā pat naturālā saimniecībā nevar dzīvot kur nu vēl kapitālismā?

Par to, ka piemēram Dalderu saimnieks varētu izveidot cenu politiku par vienreizēju laivas ielaišanu 2ls un par auto kā jau ir 1ls nevis kā citur 5ls kopā - tas ir cits stāsts!

Dalderu saimnieks sakārto apkārtējo vidi, nodrošina atkritumu izvešanu, nodrošina video novērošanu - līdz ar to veido sakoptu un drošu vidi!

To: Lauric - likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības!

To: sandx__ , ja būtu mana teikšana ierobežotu gan loma apjomu, gan savādāk - jo tagad Lv lielāko ties ir patērētāji nevis radītāji!

PS. Babītei tuvākajā laikā vajag 3x lietas:
1) Ziemā ezerā salikt stabus ar brīdinājumiem par lieguma zonām.
2) Medniekiem atvēlēt 2x dienas nedēļā ar zonām(piemēram 4diena un svētdiena)- kā tas bija agrāk Kaņierī, Engurē un ja nemaldos arī Babītē, jo savādāk agrāk vai vēlāk notiks kārtējā nelaime!
3) Limitētu bet atļauju makškerēt no 1. maija - jo ja makšķernieki būs ezerā, būs mazāk malu zveinieku!

Ja nav viens apsaimniekotājs to visu realizēt droš ka nesanāks jo katrs deķi vilks uz savu pusi + pa vidu ir ornitologi ar dabas liegumu!
aagguru 13.09.11
Kā tur bija babītes ezerā ar motoriem. Vai varēja braukt ar elektromotoru, jo šogad skatos veči vālē. Agrāt bija aizliegts, vai kas mainījies?
daddy_j 13.09.11
Lauric - likumi mēdz būt vairāki un bez tiem arī ir MK noteikumi un pašvaldību noteikumi. Ja interesē vari palasīties bez maksas :))http://www.likumi.lv/doc.php?id=231168

Ministru kabineta noteikumi Nr.409
"Dabas lieguma "Babītes ezers" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām"
14.panta otro daļu un 17.panta otro daļu

Ja gribas padziļināti pētīt, ieskaitot cilvēktiesības un administratīvo procesu, tad tā ir maksas konsultācija pie inspektoriem :))
Lauric 13.09.11
Jeb kurā gadijumā šīs runas ir par likuma nepilnību.Babītes ezers ir publiskais,tātad pieejams visiem.Taču kāds augstu sēdošs un neko nesaprotošs cilvēks,bet varbūt vienkārši aizmārša,kādi pie mums Latvijā ir pierasti redzēt augstos amatos,ir izveidojis neapdomātu likumu!Kāds ir pamatojums,ka Babītē iebraukšana ir no laivu bāzēm?Visur apkārt ir privātīpašums?Nu un?!Vai tas nozīmē,ka nedrīkst piebraukt pie ezera vietās,kur tas nav aizliegts?Ja ezeram pieguļošo zemju īpašnieki izvietotu zīmes pie katra ceļa,ka iebraukšana ir aizliegta,tad būtu cita runa,taču tā ne tuvu nav.Un kā es parastais makšķernieks varu zināt kur ir privātīpašums un kur nav,ja nav nekādas norādes?Pateikšu īsi,man sirdsapziņa neļauj šo debilismu ievērot.Es par neapdomāto likumu.Sorry!
Dalderi 13.09.11
sandx-50ls gadā par personīgās laivas novietošanu manis izveidotajā laivu bāzē ir pretīmnākšana copmaņiem kam Babītes ez.nav "peļķe","purvs" kur atbraukt kad nav ko darīt.
ingvers 13.09.11
ES esmu apmierināts,ka beidzot var ielaist laivu no laivu bāzēm. Samamaksāju 5Ls un ar mierīgu sirdi varu spiningot visu dienu.Man nav jāuztraucās, ka izbraukšu no ezera un kāds saimniekpaps būs ar traktoru aizvilcis manu auto nezināmā virzienā.Atcerieties ,kungi zivķerāji ,ka skopais MAKSĀ divreiz un ir gadījumi,ka vēl vairāk.Mana vieta ir "Ezerkrasti",ja gribu varu pat atstāt autiņam durvis vaļā ,lai vēdinās,jo auto tiek uzraudzīts. Kur ir jūsu pašcieņa ,ka ņaudiet pa visu valsti 5Ls dēļ. Šijos laikos par visu ir jāmaksā. Piekrītu "Dalderi" ,ja ezeram būs apsaimniekotājs maksāsiet 3reiz vairāk, un būs ezera uzraugi ,kuriem jūs maksāsiet algu ,lai jūs nelīstu ezerā no visiem krūmiem. Ne asakas!
ingvers 13.09.11
Picker, nevajag maldināt cilvēkus, ta vieta par kuru tu runā ir privātīpašums,to ka cēlie prezervatīvmateriālu laivu īpašnieki nolauž uzliktās zīmes ,tas tikai parāda viņu intelektu.Pirms kādam gribi ierādīt kādu vietu ,noskaidro kam tas pieder.Cik esmu dzirdējis, ka vienam otram jau šādas ,tādas nepatikšanas jau ir bijušas.
sandx__ 13.09.11
Davis-Di nevajag ierobezhot makskerniekus ta jau to vieninju nau tik daudz kur smuki pacopet uzcep galu vnk vajag inspektorus jo piem es 5gadi copejot ne reizi nesmu tadus sastapis
sandx__ 13.09.11
njaa dalderim attieksme pret klientu labaa ....sha visi tures pie tevis laivas pa 50ls - aizver vienu aci kad sapno
Davis-Di 13.09.11
Es esmu par to, ka Babītē no krasta nevar makšķerēt un lai laivas laiž no laivu bāzēm - cenas jau ir laivu bāzes īpašnieku/ pārvaldnieku ziņā!
Kur ir bonus,
Ja stāv mašīna nestandarta vietā inspektori var novaktēt maliķus - ejam ārā - savādāk katrai mašīnai nepieliksi sargu!

Laivu bāzes īpašnieki, lai arī dažs labs ielaiž kādu zemūdens mednieku, tomēr skatās līdzi un no bāzēm neviens ar 1km tīklu nebrauc iekšā, ārā!!!

To: lauric - ar inspektoru varēsi diskutēt vai nē - principā ja diskutēsi tad komisijā ar komisijas pārstāvjiem!

PS> Babītē zivju pietiek 6dien no 6:30-15:40 - 9mēri - lielākās 4,7 un 4,2 pārējās no 1,3-1,0 + 6 zemmēri (kā bieži notiek lielākā aizgāja mutes platums bija vismaz 15cm).
3x ~1.kg tika liktas ģimenei galdā!
Cope sākās, kad taisijos braukt ārā no 12:30 -15:40,(13 gab.) ja būtu palicis ilgāk domāju ka būtu vēl dabūjis!
Dalderi 12.09.11
jeeska-Babītes ez. ir publiskais ezers un publiskā piekļuve nenozimē par velti.
Ja pēkšņi pašvaldība mainītu savu patreizējo nostāju un izveidotu savu teiksim laivu bāzi vai vienkārši autostāvvietu tas nebūtu par velti ,takse būtu 1-2ls...tikai stundā.
pickers 12.09.11
esmu ievērojis, ka citi vīri brauc ar laivām, kur celš iet uz Ezerkrastu bāzi, bet pirms bāzes ir pagrieziens pa kreisi.Braukājot pa ezeru esmu redzējis ka arī copē tur no krasta
Lauric 12.09.11
Man nav vajadzība atstāt savu laivu bāzē.Babīti apmeklēju vien pāris reizes gadā.Tā peļķe nav mana stihija,bet vienkārši rezerves variants brīvdienu vakaros.Laivu par pliku velti varu glabāt mājās uz skapja! :) Ja tu klientus savā lepnumā sauc par Garāmgājējiem,tad dari tā.Var jau būt lepns,bet vai šajā gadijumā tas ir tavās interesēs!Nedomāju vis.Attieksmi sapratu.Tēma manuprāt izsmelta.Paldies par uzmanību.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs