atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Stintes

Tārpi un citi parazīti ir visās zivīs, neesmu es redzējis ka kāds ēstu pēc kūpināšanas zivju iekšas . Veicot karsto kūpināšanu, tieši tā kūpina reņges, (kas arī ir parazītu iecienīta), parazīti iet bojā . Veicot auksto kūpināšanu zivis ir jāsasaldē vismaz līdz -18c uz vairākām dienām, jo pie aukstās kūpināšanas parazīti neiet bojā.
Dzeerve 16.02.12
drl, tavā bildē es redzu tos mazos tārpiņus, kurus esi atzīmējis, bizbizmārīti pa vidu nedaudz ua augšu un kautkādsu naktstārpus cietu čalul ( vismaz tā izskatās), kā arī kreisajā pusē starp vēdera malu un pūsli mazu melnu tārpeli!
Daudz visādi parazīti, vai arī man tikai rādās?
drl- 16.02.12
Tie tārpi itkā saucas "Cystidicola farionis".
Domāju - ja māc šaubas, tad labāk ķeskas iztīrīt - mani, teiksim, pilnīgi nevilina ēst kaut ko ar tārpiem, tāpēc zivis vienmēr iztīru.
Kaut arī, tie draņķi noteikti arī izcepas, ja zivs ir izcepta.
Reku, apetītes rosināšanai :)

sookrat 15.02.12
Arī interesē, par tiem tārpiem. Tīru jau to pūsli ārā, bet vienalga interesanti, kas tie tādi.
jankar 15.02.12
Varbūt kāds var apskaidrot par baltajiem tārpiņiem salakām peldpūslī (apm.90% zivju),tie nav bīstami cilvēkiem?Varbūt tā arī ir,ka kūpinot reņģes nav jāķidā,bet salakas-noteikti(kaut kur esmu dzirdējis)
semirs 15.02.12
Paldies par info manjaks nu redzees kas buus nedeeljas beigaas laikam jau buus jaariskee un jaalaizj vieniigais, ka sola diezgan speeciigu snigshanu, un es kkaa neatceros, ka kaadreiz putenja laikaa buutu bijusi laba cope:(
manjaks 15.02.12
Semirs!!!!
vakar veči pilnībā aplauzās.mans domāt, ka pie vainas zemais spiediens atmosfērā
semirs 15.02.12
daargie kloleegji, vai ir kaada informaacija par Ventspili peedeejaas dienas?!
..Aivis.. 15.02.12
Salacā ir stintes, vai nav šobrīd?
Arī Tev jauku vakaru :)
endijs327 13.02.12
man ar skaidrs:)
Vienmēr laipni :)
ekurekurs 13.02.12
Paldies , sapratu.
Reņge, strimala= krieviski salaka
Brētliņa= krieviski kiļka

Googlā pameklējiet sugu enciklopēdiju, ir arī citu valstu nosaukumi zivīm :)
Vēlu veismi un ne asakas :)

Nesakiet vēl tikai ka šprote un ķilava arī ir īpaša zivju suga :)))
ekurekurs 13.02.12
Mnn gan zināms ....reņģe- kiļka....!!!
Čaņgaļi jau vispār gudra tauta, tikai reņgi(strimalu) no krievu SALAKAS atšķirt, nu nemāk :))) Laikam tā rusifikāciju Jūs ķērusi ir vistrakāk :)))
Labi, es te biku aizņemts esmu, ceru nevajadzēs lieki pa klaviatūru dauzīt :)
Stinte, salaka= korjuška(kriev)
reņge, strimala= salaka(kriev)
endijs327 13.02.12
Frenks 13.02.12
Barenca jūrā tās gurķu zivis sauca par moivām . Atceros , viņas bija baigi treknās.
edijs-----aha, tā pat kā plekste un bute vai breksis un plaudis :DDDDD
To: endijs327:

latviski: salaka (sņitka, sniedze)
angliski: smelt
vāciski: Stint
zviedru: nors
igauņu: meritint, Peipsi tint
lietuviešu: stinta, ežerinė stintelė

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs