atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Vēdzeles

copmans22 11.02.15
Varbūt kāds var daliities pieredzee uz ko tad viss labaak kjeras vēdzeles Ventā?
teretere 09.02.15
Sveiki-kanareiki!
Vēdzeles neesmu vilcis jau vairāk kā 30 gadus! Pat nezinu kur var.Itkā Peipusā kāds noķerot nejauši.
Agrāk Rēzeknes upē pie Īdeņas tilta uz ūdām varēja pa nakti saķert. Tagad ne ūdu var tur likt ne makšķerēt(gruntsmakšķere uz beiktu ķīsi )
biomasters 28.01.15
Sveiki vai kāds varētu padalīties kā un ar kādiem rīkiem ķeramas vēdzeles no ledus? Vairak interesē kāds maneklis, kas uz āķa un nedaudz par copes tehniku.
reksan 24.01.15
23.01. Lielupe pie Stalgenes.copeju no 16-20. Divas krasta, abas ap kg.bija ari tuksas copes.nema loti akuarati,divreiz usit un vis klusums,pec kada laika velku ara bet tur kautkas spirinas.:-o,vederi visam pilni resni.
Kas ieksa,nezinu,jo abas tika amnestetas.
Man par brinumu,straume minimala,50gr svinu brivi.drazu nenesa,udens tirs.gruntenes iemest nav nekadu problemu.doma rit vilkt ara laivinu,un maukt uz zalsvarcem.
Tadi luk ziemas prieki!
Ne asakas!
Tonis 07.01.15
Nevajadzētu minēt cik tā zive ir gudra vai duma,ar to tik savu nezināšanu parādam..Zivs apetīte atkarīga no ļoti daudziem faktoriem,-gadalaika,temperatūras,spiediena,vēja virziena,barības bāzes utt.Visi tak esam zemūdens filmiņās redzējuši,kā asaru bari spuras sacēluši vai nu lūr uz to mānekli ,vai vienaldzīgi papeld garām...
Tāpat arī vēdzele,var paņemt ,apviļāt mutē un izspļaut ,ja taj kaut kas nepatīk...Te tad arī tā vilejiņa ar nepārāk lielu āķi var noderēt.Bet arī tā nebūs garda,ja būs ilgāku laiku ūdenī peldināta.Tādēļ barībai vienmēr jābūt svaigai un smaršīgai ,vai dzīvai..Šīs divas īpašības var veiksmīgi apvienot ja dzīvai zivtiņai pie spuriņas izdara nelielu iegriezumu.Sulojošā brūcīte rosinās arī kūtru vēdzeli izdarīt liktenīgo izvēli... Ne asakas!
Llama 07.01.15
Man piemēram ir maza rauda, rādītāj pirksta lielumā, fileja nekāda no viņas nebūs, vai var griezt vienkārši gabalos un likt uz āķa, vai tomēr dzīvu likt virsū?
tataars_ 07.01.15
Tatār un katru reizi sanāk ko dabūt? Es piemēram ik pēc 20 min pārmetu, jo vēdzelei itkā interesē tas pļunkščis, kad iekrīt svins, bet neesmu vēl dabujis, kaut gan kolēģi vnk iemeta un sēdēja vilka, bet es pārmetos ņifi*a.

Llama, 7.janvāris 2015, 09:48

protams kad katru reizi nedabū ....... šogad 4 reizes pēc kārtas 2-3 dienu pārtraukumu no 2-4 gb. pēdējas 4 reizes pa tukšo no tām 2 reizes mainīta copes vieta
Domaataajs 07.01.15
Tatār un katru reizi sanāk ko dabūt? Es piemēram ik pēc 20 min pārmetu, jo vēdzelei itkā interesē tas pļunkščis, kad iekrīt svins, bet neesmu vēl dabujis, kaut gan kolēģi vnk iemeta un sēdēja vilka, bet es pārmetos ņifi*a.

Llama, 7.janvāris 2015, 09:48

Veci meistari saka, ka vēdzelēm ir savi ceļi kur migrēt, ja uz tā trāpi tad 100% būs. Tie ir pāris metri. Un nereti tā ļurba naktī ir metru no krasta, sīkās zivtiņas lasa.
Kad strādājām ar zakiduhām, pats arī esmu to darījis, tajos gados (saldie 80-90) ļurbu bija daudz un visur, tagad nav, bet pagājušosezon, kad zivs nāca iekšā, veči ar tām pašām zakiduhām bija labi ielasījuši un bez kaut kādiem tur vēdzeļu ceļiem.
Domaataajs 07.01.15
Tad kad liekam dzīvo uz āķa, āķa gals vienmēr paliek ārā un zivs ņem un ierij ar visu, bet reizēm izspļauj, iespējams sajūt āķi. Tāpat ar asakām. Uz butēm, piemēram, vienreiz nogriez vienkārši reņģes gabaliņu un copē bez bez problēmām ar visu lielo asaku, citreiz griez fileju un tad vēl lasi ārā asakas. tāpēc es uzskatu, ka labāk ja to asaku nav. Un arī āķa izmērs ir spēlējis lomu reizēm, ir copējis tikai uz mazajiem āķiem. Kas attiecas uz ķīšiem u.c, jādomā, ka katrai zivij ir sava garša, ko plēsējs jūt un zina, kas tai nāk komplektā.
Cits saka, ka nevajag uz plēsējiem āķi slēpt, bet labākos asaru lomus ķerot uz slieku esmu dabūjis tad, kad ar apslēptu āķi ķeru.
Katram ir savas atstrādātas copes metodes un ja ķeras tad viss ir kārtībā.
Llama 07.01.15
tataars_ 07.01.15
puikas gados noķeru vēdzeli kurai vēderā bija priedes čiekurs ..........šogad rekors 5 asarēni un 1 vīķe vēderā 600gr. vēdzelej, un vispār tad taču nebija 21 gadsimta navarotu. saucamās zakiduška tālāk par 10 metriem tak nemetām i zivis bija , un ja godīgi tad arī tagad vēdzele medī tur kur ir barības bāze,sīkās zivtiņas taču nav lielajās bedrēs un upes vidū , vardes taču ar neziemo bedrēs kas ir tomēr vis vieglāk noķerama vēdzelei.
nevar taču ar iemets grunteni un gaidīt 1-2 stundas kad kaut kas pieķersies , es ik par 15 min. taisu pārmetienu zivs ir jāmeklē tad būs rezultāts
Ne asakas
Llama 07.01.15
Janchuk brauksu uz Lielupi.
ever 07.01.15
vēdzele ņem uz jebkādu zivs fileju šogad no pieredzes līderis bija raudiņas un asarīša fileja ķīsi šogad vēdzele ignorēja un naktstarpus ar nevisai, uz reņģu astēm vēl daži vilka šogad...

seafish89, 6.janvāris 2015, 20:25

Man vislabākie panākumi bijuši uz salakas fileju.Tikai nelaime tā, ka šogad tās nebija. Par vēdzeļu copi atklātos ūdeņos liekas var aizmirst.. Ja nu vienīgi jūrā vai varbūt vēl Liepājas kanālā..
Hotentots 07.01.15
Zivis nav tik primitīvs radījums kā daudzi domā. Deviņas no desmit vēdzelēm aprīs ar visām asakām, bet desmitā «mamzele» viebs degunu un izspļaus. Tā kā drošāk bez asakām :)

kola, 7.janvāris 2015, 08:40

Tas ir tikai pieņēmums, kas nebūt neapgāž oponenta teikto.
Starp citu, pilnīgi iespējams, ka zivis ir daudz primitīvākas, nekā mums liekas. Nesen runāju ar vienu kinologu par suņu dresūras lietām un viņš izteicās, ka cilvēks smagi pārvērtē suņa prāta spējas un cenšas savu lopiņu skolot ar ļoti gudrām metodēm, ka beigās nekas nesanāk. Īstenībā vajagot ļoti vienkāršu pieeju...
Tas pats varētu būt ar zivīm. Protams, mums jau labpatīk domāt, ka zivis ir reti gudras un ka mēs esam vēl gudrāki, jo esam spējuši tās piečakarēt, bet vai tā ir?

Manuprāt par tām asakām ir pēdējās muļķības .

gintsgg, 7.janvāris 2015, 08:33

Domāju gan. Ir teorijas, ka līdaka daudz labāk ēdīšot "mīkstu" zivi, nekā spurainu u.tml. Kā rāda prakse, līdakas gluži labprāt rij asarus un ķīšus, lai gan ezeros pilns ar it kā "ērtākām" raudiņām, pliksnīšiem u.tml. zivīm. Pie tam par zivs redzi vēl arī var diskutēt - vai tā maz spējīga atšķirt asarīti no raudiņas.
kola 07.01.15

Par tām asakām, kas atbaida zivi ... Vairākas reizes esmu licis ķīsi kā ēsmu vēdzelei - ideālākā ēsma ... un izriet jautājums - kā tad ķīša trakās spuras to neatbaida? :)

Archey, 7.janvāris 2015, 08:13[/quote]

Zivis nav tik primitīvs radījums kā daudzi domā. Deviņas no desmit vēdzelēm aprīs ar visām asakām, bet desmitā «mamzele» viebs degunu un izspļaus. Tā kā drošāk bez asakām :)
gintsgg 07.01.15
Fileja tas ir uz pusēm rauda pārgriezta?

Llama, 6.janvāris 2015, 20:34

Fileja ir zivs sāns bez asakām, kā to daŗīt var atrast jūtubā uzmetot attiecīgus atslēgvārdus, piemēram, perch (asaris) filetting, vai how to filet fish. pēc tam nogriez strēmeli un liec uz āķa, tikai ieteikums, labāk lai tā strēmele ir bez sataustāmām asakām un ar ādu. dēļ ādas tā labāk turēsies uz āķa, ja būs caurdurta un dēļ asakām neatbaidīs zivi. Pēdējais variants īpaši svarīgs, kad zivij tā švakāk ar apetīti un tā air piesardzīgāka,

Domaataajs, 6.janvāris 2015, 23:19

Par tām asakām, kas atbaida zivi ... Vairākas reizes esmu licis ķīsi kā ēsmu vēdzelei - ideālākā ēsma ... un izriet jautājums - kā tad ķīša trakās spuras to neatbaida? :)

Archey, 7.janvāris 2015, 08:13

Manuprāt par tām asakām ir pēdējās muļķības .
Archey 07.01.15

Fileja ir zivs sāns bez asakām, kā to daŗīt var atrast jūtubā uzmetot attiecīgus atslēgvārdus, piemēram, perch (asaris) filetting, vai how to filet fish. pēc tam nogriez strēmeli un liec uz āķa, tikai ieteikums, labāk lai tā strēmele ir bez sataustāmām asakām un ar ādu. dēļ ādas tā labāk turēsies uz āķa, ja būs caurdurta un dēļ asakām neatbaidīs zivi. Pēdējais variants īpaši svarīgs, kad zivij tā švakāk ar apetīti un tā air piesardzīgāka,

Domaataajs, 6.janvāris 2015, 23:19

Domaataajs 06.01.15

janchuks 06.01.15
Llama, kur domā braukt? Uz upēm būs, kā būs...tas par ledu...
Llama 06.01.15

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs