.. kko Jūs te fleitējat, naktstārpi, kā jau aukstasiņu kustoņi spēj kustēties (izlīst), ja temperatūra augsnes virskārtā ir vismaz +7 pēc C. Veģetācijas temperatūra tobiš! Pašlaik, vismaz Jelgavas apriņķī, zeme pat ir sasalusi !
Un naktenieki varētu paradīties labākajā gadijumā uz siltumtrasēm,,,ja tādas vēl kkur ir :)
Kur viņus var salasīt, kādās vietās?
Llama, 23.decembris 2014, 14:19
Es viņus lasu dārzā, kur ir mauriņš, uzsien melno jostu, lukturīti uzliec uz pieres, vēlams sarkanu, nebaidas tik traki, un staigā un skaties uz zāli, kad ieraugi ātri paņem un ieliec trauciņā ar zemi vai ko citu..
ozagris, 23.decembris 2014, 14:22
a- a kapec melno jostu ? viņi tik mežonigi aizstavas ? un ja man ir bruna - drošak lasit ar elektrošoka palidzibu ?
Ieksha ikri bet kungjis tuksh,ta biju domajis
Vakar pieriga no 18:40-21:30 14gab. 7zemmeri lielaka 52cm 1.4kg.ikri un kungis tuksh.panjemu 3lielakas.esma kisis negis slieka.pastastiet ka gardi uztaisit akninjas.paldies jau ieprieksh.
Paldies par info, pastaigāšu apkārt copes vietā. Tagad jāšauj vieta aizņemt.
Es viņus lasu dārzā, kur ir mauriņš, uzsien melno jostu, lukturīti uzliec uz pieres, vēlams sarkanu, nebaidas tik traki, un staigā un skaties uz zāli, kad ieraugi ātri paņem un ieliec trauciņā ar zemi vai ko citu..
Jebkurā puķudobē, vai zālienā. Pilsētās šamo ari ir gana. :)
Nja, Dobelē nekur nedabūt naktstārpus, tāpēc dārzā saraku treknākas sliekas un paķeršu garneļu paku, kas bija palikusies no bušu copes.
Llama, 23.decembris 2014, 14:15
Nu var iziet vakarā pa tumsiņu salasīt, vel brangi lien ārā:) nevajag slinkot..
Nja, Dobelē nekur nedabūt naktstārpus, tāpēc dārzā saraku treknākas sliekas un paķeršu garneļu paku, kas bija palikusies no bušu copes.
Drīz dodos uz Jelgavu pēc Ļurbas, ko domājat par garneli uz vēdzeli? Šodien man ieteica.
Llama, 23.decembris 2014, 14:08
Pāris dienas atpakaļ, ņēma uz nakteni, un reņģes fileju, domnēja naktenis, garnele klusēja.
Drīz dodos uz Jelgavu pēc Ļurbas, ko domājat par garneli uz vēdzeli? Šodien man ieteica.
.. nu nez,, pagāšgad šai laikā zem Iecavas ietekas nospļauties nebija, kur,,,veču, ka biezs un visi vilka!
Un līmenis bija augsts, straume un draza gāja!
Šogad tukšais,,divus vakarus nosēdēju, un apstākļi stipri līdzīgi!
Sazin, ko viņa grib !
Vakar no 17-20.30 Svetē 3 gab bet nelielas! Visam iekša vel ikri! Bij ari tuksas copes! Taka visai interesanti!
Gads no gada atšķiras un katrā upē savadāk :)
[quote=385708
Kur Tu sēdi? Vispār decembra otrā puse man arī vienmēr ir bijusi praktiski tukša, pat mazo nav. Es domāju, ka šīs ir salasījušas kaut kur nārsta rajonos un gaida kādu izteiktu stimulu, lai nonārstotu. Atceros ziemās, kad februārī nebija ledus, lomi bija atkal labi.
kola, 23.decembris 2014, 08:45[/quote]
Lielupe, netālu no Jelgavas...
pirms pāris gadiem esmu smuki vilcis janvāra pirmajās dienās...
Pagājušogad janvāra sākumā ķertās jau bija rijīgas un iznārstojušas. Vienmēr ap februāra beigām, marta sākumu otrais vilnis rijībai līdz maijam.Tas Daugavas augšteces un Salacas pieredze
vakar 19:30-23:00... iespējams bija cope, vai kaut kas gar auklu nopeldēja, bet tā pa tukšo...
Vēl 2 dienas līdz mīnusiem, tiešām nebūs?
zhivs, 23.decembris 2014, 08:14
Kur Tu sēdi? Vispār decembra otrā puse man arī vienmēr ir bijusi praktiski tukša, pat mazo nav. Es domāju, ka šīs ir salasījušas kaut kur nārsta rajonos un gaida kādu izteiktu stimulu, lai nonārstotu. Atceros ziemās, kad februārī nebija ledus, lomi bija atkal labi.
Vispār es abrīnoju mūsdienu jaunatnes entuziasmu un apņēmību...:) Bet ja nemēģināsi ,tad arī nezināsi...Malači,gan jau būs...:)
Tonis, 22.decembris 2014,
Arī vecajiem nav jākautrējas "krāsaināk" padalīties ar savām teorijām un aktuālo informāciju par vēdzeļu dzīves jaunākajiem notikumiem.Nu, piemēram: Vai nārsts varētu jau būt sācies, vai šobrīd ir pirmsnārsta periods?Kādas versijas, ņemot vērā, ka uz kādu laiciņu jau bija atskrējusi ziema?
V.Zandarts, 22.decembris 2014, 22:36
Viens otrs vēdzeles velk, bet neviens nesaka, vai iekšā ir ikri, vai pieņi un kādā kondīcijā. Nu piemēram, pats pagājušo nakt M. Juglā cik sapratu izvilki vienu vaislas materiālu. Varētu apstāstīt kas bija iekšā, arī ko bija ēdusi. Visiem tas diez vai interesē, bet dažiem tas būtu svarīgi.
Domaataajs, 22.decembris 2014, 22:51
Tai bija iekšā pieņi, par to kondīciju grūti ko pastāstīt, jo iz savas pieredzes nav īsti pret ko salīdzināt. Ēsmu bija dziļi ierijusi, nogriezu auklu un iemetu tīkliņā, vakarā, kad tīrīju, sāku štukot, ka jābūt ir kautkur arī āķim, tas izrādījās jau ar visu nēģa gabaliņu bija kuņģī, kas tajā bija vienīgā barība.
Domātājs,ne visam var ticēt kas tais gudrajās grāmatās rakstīts.Parasti tie 'oficiālie' nārsta periodi ir dikti iztiepti un izplūduši...Vēdzele nārsto pašā aukstākajā ziemas vidū,kad ūdens ir maksimāli atdzisis,martā jau sāk kust un strautiņi veidoties,tad tās jau ir iznārstojušas....