flipers Pilnīgi piekrītu, kad vasarā nolaiž ūdeni var redzēt, ka vietām stāv betona kluči ar armatūrām, konkrēti LM kreisajā pusē aiz otrā līcīša/pie WC/, bet citi tur copē....!?
Ķegumā "zacepi" ir vienmēr, arī āķi bieži jāmaina!? Ja copē tuvāk strādājošām slūžām, Es parasti metu ne tālāk par 10-15metriem, pie straumes kants, un copeni saslienu stāvāk, lai aukla dēļ straumes nepinās gar akmeņiem. Lietoju 0.4 mon.auklu. Tāpat jau gadās "zacepā", bet krietni retāk!? Lietoju divas pavadas, straumē nav svarīgi, arī lai visas ēsmas gulētu uz grunts, ņem tā pat, kad uz augšējo, kad uz apakšējo pavadu!?
Nu bet pamainiet tak vietu!Paejoties párdesmit metrus pa labi,vai kreisi,pēkšņi izrādās ka zacepu nav,bet copes ir un izvilkt var!Jāmeklē,vai ari perfekti jāzin apakša!)))))
Ķegums kreisas.krasts. Atbraucam ap17.00 copes bija bet kaa cope.taa zaceps tik spēj mainiit sisteemas un āķus i aizveeera hesu kusums. Blakus pz vienai izvilka.nju verams veel hesu paraus vaļā.
flipers "Nu tā gandrīz sanāca!To katru vakaru sēžam pie upes,bet kad ķerās neviena NAV?"
Tā varētu būt, Es arī reti ievēroju kādu copmani, jo daudzi, kā rakstījuši savu sezonu ir noslēguši, kā arī Ķegums ar savu LM nepatstāvību daudzus copmaņus ir pazaudējis. Ne visi lieto i-netu, daudzi nezin par LM. Ārpus LM zonas, izņemot pāris vietas, piekļūt copes vietām arī sarežģīti!?
Tad jau jus ka karlisoni pa gaisu atlaidāties!Kreisaja krastā neviena nebija un labajā tiesi pretim kautkas parosijas lidz tumsai un pazuda?Ja nu vienīgi pa tumsu atnacāt un tumsa sēdējāt?)))))
Nu tā gandrīz sanāca!To katru vakaru sēžam pie upes,bet kad ķerās neviena NAV?Vai tik nesanāk Tāda Licenzētās Zonas Reklamēšana?DDDD
P.S.Mēs ar čomu Zonā nebijām!!!)))))
flipers, 15.decembris 2013, 10:41
Mēs gan sēdējām licenzētajā zonā trijatā!,ne pretējā krastā,ne mūsu neviena nebija! Copējām no16-00! 6-šas no40-55cm mazākās atlaistas! Ēsma nēģa gabaliņš!
Nu tā gandrīz sanāca!To katru vakaru sēžam pie upes,bet kad ķerās neviena NAV?Vai tik nesanāk Tāda Licenzētās Zonas Reklamēšana?DDDD
P.S.Mēs ar čomu Zonā nebijām!!!)))))
Vakar Lielupē nosēdējām līdz vieniem naktī. Līmenis turpināja kristies, ik pa brīdim garām dreifēja no krasta atlauztie ledusgabali. Aptaujātie copmaņi neko labu nepastāstija, tikai viens bija dabūjis ap kg. Arī pats izgāju no nulles ar 31cm kurkuli, kas uzsēdies pat nezvanija.
Vēdzeles pašas lec spainī,bet visi guļ :)
silpeiv, 15.decembris 2013, 03:36
Man ar ziņoja kad vēdzeles pašas lec spainī!Es vakar vienu spaini pieliku pie krasta,drīz braukšu pārbaudīt...:D:D:D:D
Ne asakas!
Vēdzeles pašas lec spainī,bet visi guļ :)
Tiko no copes.Ķegums-Kreisais krasts.No 15-20,kamēr kreiso pusi nelaida bija klusums!Kā parāva vaļā-panesās!Cope nonstopā,tikai izmērs pasīks,nu ta ap 35cm!Nu bet daudzums abnormāls!Sēdēt vajadzēja klāt pie pīderiem,un uz katru parāvienu cirst lai neierij!Man 17,kolegim 21.gab!Ēsma-raudas filejiņa!Brīnums ka nebija vietējo spečuku,ja tāda cope notiekās?Nu tik tas izmērs gan pasūdīgs!(((
Spriežot pēc Daugavas dominējošā Lotu izmēra salīdzinot ar Lielo upi, Daugavā vēl ilgi Braļukas var negaidīt!?
Akmens ne pirmo reizi pierāda, ka māk labas vietas atrast, kur labus lomus gūt, apsveicu!?
Vakar Ķegumā ap 21.00 cope beidzās, lielu eksemplāru nebija, bet daudz gan, čigānu saule arī netraucēja, daudz tika amnestētas, ap 22.00 liku mieru!?
Vakar Gaujā uz reņģi divas ap 40cm. Vienu brīdi cope nebija, pielieku slieciņu un īsā brīdī divas super copes, bet nerelizētas, Likās ka tās bija vimbas
Palasot šādus rakstus-kā gribas uz copi...:)
Jā,bildītes iemetīšu rītu.:)
Paldies,paldies!Šodien ilgi nevarēju izlemt ,braukt vai nē uz Lielo upi.Liels vējš +supertīra debess.Draugs saka ,ka jābrauc,es kustos ar.Priekšā protams jau brāļukas,bet mana vietiņa brīva.Vējš tāds ka no kājam nes nosbet leiši saka ,ka būs štīls.Jātic vai ne?Straume gandrīz pretējā virzienā un viļņi ne pa jokam.Ap 19.oo vējš rimstas bet nu pie debesīm spoža "saule",gaišs kā dienā.Parādas straume un krasti sāk piesalt,ūdens strauji krītas.Pa copes laiku krasta līnija atkāpās par 1metru.Un tad panesās,mazākā 540grami,lielākā 2,2kg,jā bija arī viens zemmērs,vai tuvu tam.Mājās aizbrauca norma.Būtu jau copējis ilgāk,bet sāka iet ledus,kurš tika atrauts no krastiem,ūdenim krītoties.Vienu brīdi visi kāti gāja pa gaisu,arī daudz sistēmas aprāvu(4gab.)tad arī nolēmu beigt.Kamēr vienu copeni rīdāju uz otras pieteicas vēl viens kilogramnieks.Tā kā veči atvainojiet,kuriem neatbildēju uz telefona zvaniem.Cope ar slpju muguru.Jā braucot mājās,mazliet sabučoju vienu stirnu buku,bes sekām.Paldies automeistaram,ka izgājušo nedēļu uzlika Brembo bremzes.Cope sākas ar +6,beidzas ar -2grādiem.Dzīve ir skaista!:)
Apsveicu Akmeni ar šodienas lomu :) Figu jums neņem, kas māk, tam ņem :))
Nesaprotu, kas, ļurbas šovakar tikai pa pāriem staigā, atkal bija duplets, parsvarā visas no 30_40cm., vēl trīs amnestētas!?
Ķeru uz reņģes! Tiko vēl viens duplets ar knapām mēra ļurbām, viens zemmērs un viena sistēma arī amnestēta!? Tie knapie arī laikam būs jāamnestē!