kola
tā dienas aktivitāte ziemā, domāju, ir saistīta ar pēcnārsta periodu, nārsta vietās. Nu Peipusā šis moments ir ļoti jūtams.
Visgaršīgākā vēdzele ir desa, cepta uz dzīvas uguns meža vidū, naktī.
Un pat zvaniņš nespēj novērst uzmanību:DDD
Tas ir pa ziemu ...no ledus...kapēc es nezinu! zutim šis joks sākās lielā karstumā, tad tas sāk pa dienu ņemt, iespējams ka vēdzelei otrādi, lielā aukstumā :)
Roli, kad tas bija? Janvārī, februārī pie vaļējiem ūdeņiem? Pirmo reizi dzirdu.
Gunča, bet mēness var nostrādāt arī pretēji.
:DD
Bļin, es tūlīt sākšu nākošo maratonu, lai tik mēnesis izslēdz tālos:D
Guntarski- kas var nostrādāt pretēji ?
Kola- mans fāteris daudzas reizes ir braucis uz vēdzelēm dienas laikā , esot kaut kāds periods kad šīs naktīs kļūst ne īpaši aktīvas un pāriet uz dienas copi, gluži kā zutim....
Guntar, kā ir pēc ļurbu safari pasēdēt pirtī :) ar kompi uz lāvas :)))
Jā, mūsu klimata zonā izņēmums, ziemeļos ķeras cauru dienu, dziļajos Šveices kalnu ezeros ķeras pa dienu. Ja pa dienu ir auksts un tumšs... kapēc lai neķertos :)
Bet pa dienu var nostrādāt arī pretēji.
to jāuzskata par tādu kā izņēmumu .....
ķerās pa dienu arī, bet tas ir vairāk pa ziemu un apmākušā laikā ...
starpcitu vai kāds ir daūjis vēdzeles arī pa dienu?
Spriežot pēc krievu raidījums sižeta var noprast, ka tur šīs ķeras cauru dienu, bet kā īsti ir pie mums?
Nu gan tai vardei bieza āda:)))) Bet gadījums interesants.
vakar vakarā gadījās notikums, kurš domājams atgadās vienreiz dzīvē...
pārvedu mājās vēdzeles un ķēros pie tīrīšanas procesa un kad pārgriezu kuņģi tā no turienes izleca dzīva varde. Laiks no noķeršanas līdz tīrīšanai bija apm. 3 stundas, bet vardei nekas vairāk par izbīli nav atgadījies.
Sīkie nolēma šo adoptēt :)
O,jā, man veicas. Mamma gribeja uzcept renģes un tad nopirka daudz tad būs gan sliekas gan reņges
nakteņi ir unverāla ēsma, gan vēdzeles smukas trāpās, gan sapali, gan vimbas, gan lielas teibas (man lielākā 29cm)
Skaidrs, man par ēsmām īsti nau nekādas pieredzes jo vienīgo ko noķeru, noķēru uz džiga :D
čingij
par ķobiņiem, ko tagad likt uz āķa, Tev bija jāpadomā mēnesi atpakaļ, jāsaķer, un jānoglabā kādā traukā ar sūnām, tad arī tagad Tev būtu ko likt uz āķa. Nu bet ēsma tā ir ļoti laba. To es no savas kādreizējās pieredzes:))).