Tak mūsu MN ir tik ,,politkorekti kā zilo tiesības,, . :))) Diez ,ko dziedās daudzi pēc dažiem gadiem !?
Pēkšņi atcerēsies, ka bij daudzus gadus pilnīgs liegums ar spini pie ūdenskrātuves rādīties, tad arī līdakas bija....
pats esmu redzējis - vēžus vēderā, tad vēl maktenai līdakai mēra zandarts bija iekšā - aste vē laukā rēgojas. Vēl makanai līdakai mēra līdaka . Visas zivis parasti ar galvu pa priekšu ierītas, bet ālandos 3 niecei bija 1kg menca vēderā, tā aiz astes bija ierīta, kas liekas loģiski, jo mencai ne asu zvīņu + galva liela.
Suntažos uz Mazās Juglas kādreiz bija dzirnavu dambis .Tur bija dziļš 4-5 metri Vienreiz no krasta ar spini noķēru līdaku , nu tādu no 1,5 līdz 2 kg , nu apmēram . Kad mājās tīrīju , vēderā bija pīlēns .
UN VĒL PUIKAS GAOS tajā pašā upē , tikai uz leju no dambja , noķeru uz spini līdaku , kurai vēderā bija cielaviņa . Cielaviņas mēdz upē uz krācēm mazgāties.
Ja jau ,,zilajiem,, drīz visas tiesības būs kā ģimenēm tad ko gribēji no līdaku lieguma , tas tak pūstošās pagātnes palieka. ES visi ir TIK toleranti , kas redzams arī pie ūdeņiem - skalpē līdakas uz nebēdu, jo daži zinātāji tak apgalvo , ka līdakas nārsta laikā neķeras.... / akmens _viesis / viens no tiem. Kad to izlasiju saprotu ko nozīmē tagad ,,zilie un būsim tur kur viņiem tā patīk būt,, !
... pļūtītāji plūtīs, tjip: nav liegts ķert, ir liegts paturēt !
.... pa manam,,, liekam viņām mieru,,, dipadu dapadu sabīdīt,,,un tad (no 01.05), nu neko,,,var ar padzenāt, gan, Ķer and Atlaid varantā, gan mielastam !
Kurmis - peldētājs....
Mjaa, laikam mans ēšanas - dzeršanas racions atšķirīgs no citiem....
spiningists, 2.aprīlis 2015, 14:32
mazs video visiem skeptiķiem kas aklo kurmīti nenovērtē:
Ir redzēts arī kvalitatīvākās dabas filmās, kā pat šturmē visai lielu upi. Noteikti dabā visbiežāk to var novērot palu laikā kad ūdeņi šamo izdzen no palieņu pļavām.
Man ir pagadijusies liidaka kas kurmi apedusi .. un galvenais ka es redzeju ka tas kurmiic peld... metaju spini.. ezers ka spogulis, nevaru saprast kas tur ta interesanti kust ... piebraucu klat .. kurmiic vaalee - bet ta smuki un diezgan raiti, vel nodomaju .. nu nu ... pāri ezeram bus diezgan gruuti tikt .. jo priekshaa zales.... un pirms zaleem ... liels mutulis, plunkshkjis un kurmiiwa nav ... pec kaadam minutem 20 apm taja pat vieta .. gandriiz 4 niece ar visu kurmiiti iekshaas