atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Maluzvejnieku rekords!!!

imations 24.12.13
Varbūt var uzzināt, kāds ir iznākums šim stāstam, 6-8 murdi nelikumīgas zvejas, tas nav aizmirst MK mājās.
Tad kāds ir uzliktais sods par šo gadījumu un cik naudas tika pārskaitīts valsts budžetā?
CakssNoriss 24.12.13
Imations
Grūti saprast par kāda veida pasūtijumu vari runāt... Ja nebūtu pārkāpuma nebūtu arī par ko sodīt..?
Protams, imations, slikti sabiedriskie vāra ziepes, bet labie - traucē dalīt kreiso zivi. Kārtības nav.
imations 24.12.13
Sveiki!
1. janvārī veicām reidu Buļļupē, pirmkārt murdu bija nejēgā, teikšu tā ka naktī bez dzenskrūves var palikt!
Pārbaudijām 3 makšķerniekus viss bija Ok. Vienīgais ieteikums vīriem velkat glābšanas vestes, tas taču pašu drošībai.
Pārbaudot murdus saskāros ar reālu lietu, sakritības dēļ vai nu arī Buļļupe pieder viņiem, tas ir Z/S "Staģis-1". Fiziski pietika spēka lai pārbaudītu 6 gb. Sazinājos ar JIŪP inspektoru šis bija stipri pārsteigts jo Stagis-1 nebija izņēmis licenci. Zvanu uz marķējuma norādīto telefona nr. Atbilde sekojoša- Esu Francijā, Buļļupē ievietoti 8 murdi. Jautāju vai ir iespējams atgādāt licenci- atteikums, jo licence esot pie JIŪP vadītājas Šmites kundzes. skaidroju ka tas nozīmē ka uz doto brīdi Staģis-1 zvejo bez licences un tas ir pārkāpums. Uz to arī saņēmu atbildi, dariet kas darāms vēlāk nokārtosim!
Reidā piedalijās Valsts policija un TV3 Bez Tabū, tā kā piektdien raidijumā būs.
Saprotu ka šis Staģis-1 vadītājs ir tas pats kas iesniedzis izmaiņas. ;)

Nazis, 4.janvāris 2012, 12:26


Nazi - Var redzēt, ka pašam īsa atmiņa, palasi pats ko kādreiz rakstīji. Ne Tavs darbs ir makšķerniekus pārbaudīt, ne murdus, SABIEDRISKIEM inspektoriem tas ir hobijs un neviens ments nepiedalījās reidā. Dēļ tādiem, kā Tu, kas izmanto valsts dotas pilnvaras pasūtījumu izdarīšanai un privātam LM biznesam cieš visi pārējie godprātīgie sabiedriskie inspektori, tādēļ nav brīnums, ka drīz to bodi vērs ciet.
Naziss 24.12.13
Imitētāj- iebāz roku biksēs un patirini. Nekādas padstavas nebija, un televīzijas arī nebja dariju savu darbu, un ja vajadzēs rāpus atrāposi un licenci atnesīsi. es strādāju brīvdienās un naktī, arī svētkudienas ir manas.
Ja JIUP kautkas pašiem nav kārtībā! Un tādēļ ir vainīgs NAZIS tas pats svarīgākais inspektor (Grauds),
Imitētāj Tavai zināšanai strādāju nu jau būs 14 gadi, likumus zinu ļoti labi,(domāju kas saistīts ar zveju).
Mans darba grafiks vakar, šodien, un arī pirmajā janvārī varēsi mani satikt uz ūdens, bet kur tas būs vari pazīlēt kafijas biezumos. SLĒPIET MURDUS. :))))

Bet runājot par sabiedriskajiem ir cits sāpīgs jautājums. Ko cik kurš ir sastrādājis un cik izņemtās mantas ir nodotas uz augšu. Man interesanti cik nodod LMA, VAA, M-Z. ko ir sastrādājuši katrs sabiedriskais!
Malikis2011 23.12.13
Zvaigzne-ZM ir dati ja kāds iedod, un ir dati BIOR un kas pasūta apkopot datus, kuri agrāk nebija apkopoti.Pirmkārt nepiekrītu par makšķernieku noķerto, otrkārs par maluzvejniecības(tas kopā ar negodīgiem makšķerniekiem vai kas ķer ar tīkliem bez licences)
Zvaigzne 23.12.13
Padzēsies ... no makšķernieku foruma + 500 ietver sevī nereģistrēto zveju pēc ZM aplēsēm.

Zvaigzne, 23.decembris 2013, 00:12
Varētu pierādīt pretēju ar datiem, bet negribas citus traucēt lai paprasītu datus , tāpēc miers uz zemes un cilvēkiem labs prāts.

Malikis2011, 23.decembris 2013, 00:59


Tiešām ir kāds kam ir par BIOR un ZM precīzāki dati?
Malikis2011 23.12.13
Padzēsies ... no makšķernieku foruma + 500 ietver sevī nereģistrēto zveju pēc ZM aplēsēm.

Zvaigzne, 23.decembris 2013, 00:12

Varētu pierādīt pretēju ar datiem, bet negribas citus traucēt lai paprasītu datus , tāpēc miers uz zemes un cilvēkiem labs prāts.
imations 23.12.13
Tā jau es domāju, ka kaut kas nav kārtībā šajā valstiņā, papildus zvejnieku/tīklinieku mafijai eksistē statistiķu sazvērestība ar mērķi maldināt sērdieņus par nozvejas datiem.
Pareizi saki Zvaigzne, ka lomi samazinās, jo kopējā nozveja no 1988 līdz 2011. gadam sarukusi par 257 tonnām.
Starp citu cik daudz ir tās 23 tonnas līdaku uz visiem zvejniekiem, laikam kādas 3-4 zivtiņas tā ap 4 kg līdaciņu uz vienu seju gada laikā. Nu protams, tas kas 2013.gadā patur VIENU 2,5kg līdaku 3-4 zivtiņas ir izvirtība.
Tā zvejniecība pēc Zvaigznes datiem iet konkrēti uz grunti, tādēļ to vajadzētu sākt pielīdzināt jau amatniecībai, lai neiznīkst.
Zvaigzne 23.12.13
Padzēsies ... no makšķernieku foruma + 500 ietver sevī nereģistrēto zveju pēc ZM aplēsēm.
Zvaigzne 22.12.13
Dati ir no Zemkopības ministrijas prezentācijas makšķerniek. Attiecīgi saskaņā ar prezentāciju resursa izmantošana 500t zvejnieki, 500t maluzvejnieki, 1600t makšķernieki, 30t speciālā zveja.

Savādāk Jums ir taisnība 2011.gadā reģistrētā nozveja iekšējos ūdeņos tiešām ir 344t. Tikai ja šī informācija iegūta no oficiāli pieejamiem statistikas datiem, tad apzināti netiek teikta taisnība. Pēc datu rindām izriet, ka aizvien vairāk tiek izzvejotas vērtīgākās zivis, bet mazvērtīgākās vairs netiek izmantotas./ Tiem, kuriem nav laiks iedziļināties – piemēram, ja salīdzina 1988. Un 2011.gadu līdakas un citu vērtīgo zivju īpatsvars lomos palielinās, kā arī noķertā apjoms – piemēram līdakas 23 t., savukārt raudas vairs nevienu neinteresē (-116t), kā arī plaužu apjoms lomos samazinājies (-163t).
..i
imations 21.12.13
Lai varētu sūtīt NAH kādu, ir jāzina likumdošana. Šajā gadījumā SABIEDRISKĀ inspektora pilnvaras un viņa kompetenci, kā arī kārtību kādā tiek izsniegtas licences rūpnieciskajai zvejai.
micuks 21.12.13
Imations, no Tevis rakstītā izriet, ka gada sākumā, jebkuram copmanim bez MK, vajadzētu inspektoru sūtīt nah? Ja jau zvejniekam jāsūta, tad jau arī copmanim būtu jāsūta. Nah kaut kādus notiekumus vispār ievērot.
imations 21.12.13
Nesaprotu to Jūsu rēķināšanu zivju kilogrami uz zvejnieku/makšķernieku, jēga no šiem skaitļiem. Zvejo tāpēc lai ķertu zivis un tā tam ir jābūt, ka vidējais rādītājs būs daudz augstāks nekā uz makšķernieku. Ir komerczvejnieki, kam jāķer tonnām, lai varētu tirgot tālāk zivis citiem cilvēkiem un pašpatēriņa zvejnieki, kas varbūt gadā nozvejo kādus nieka 50-100 kg.
Tā visa vaidēšana, ka vidējais makšķernieks noķer mazāk, nekā vidējais zvejnieks drusku ir smieklīga, tas ir slikti, ka tā ir vai kādam no tā rodas morālā trauma, kādēļ tāda vaidēšana?

Tas gadījums ar Nazi un Buļļupes zvejnieku licenci, bija konkrēta podstava un pakazuha, tjipa neuzkrītoši gada pirmajā dienā, kopā ar televīziju braucam pārbaudīt murdus un zvanam zvejniekam ar prasību atvest licenci. Kas tāds Nazis ir lai vēl viņam klāt pievestu licenci, vienkārši bija nolieta infa, lai varētu to visu smuki pasniegt muļķa tautai, ka briesmīgais zvejnieks zvejo bez licences. Zvejnieks jau arī ir sēne vajadzēja to Nazi NAH pasūtīt - tjipa kaut kāds sabiedriskais pa telefonu kačā tiesības, nevarēja viņš tā darīt. Tā jau Naža darbošanos vērtēju pozitīvi.
Ediitis 21.12.13
… tiešām nianses

Ja sajauc darvas karoti ar medus mucu, tad var apgalvot, ka sanācis sūds. Nevajag mēslus jaukt kopā ar godprātīgiem makšķerniekiem.

Zvaigzne, 21.decembris 2013, 11:22


Zvaigzne- varētu likt +100, ja neuzsvērtu vārdu makšķernieki! Par nožēlu darvas karote starp "mums" (makšķerniekim) jo projām, arī tavā spriedumā, atšķiras no tādas pašas karotes starp "jums" (citādi domājošiem)!
Malikis2011 21.12.13
Zvaigzne- lūdzu pasaki kur radās 500t, nu varbūt 2012. gadā, bet par iekšējiem ūdeņiem runājot ir dati 2011. gadu un skaidri ka iekšējos noķēra 344t?
Zvaigzne 21.12.13
… tiešām nianses

Ja sajauc darvas karoti ar medus mucu, tad var apgalvot, ka sanācis sūds. Nevajag mēslus jaukt kopā ar godprātīgiem makšķerniekiem.

Tiešām rūpnieciskās zvejas rīku liegums iekšējos ūdeņos neatvieglos kontroles pasākumus?

Ceru, ka ZM, īpaši tie, kas sēž pie Jums pie viena galda, lasa šeit rakstīto.

Grozījumus Zvejniecības likumā Tautsaimniecības komisija pārtrauca skatīt un nav atsākusi, par auglīgumu vai neauglīgumu varēs spriest kad grozījumi būs pieņemti, pagaidām par šo jautājumu var tikai spekulēt.

Ja ir zināms, ka 1600 zvejnieki gadā noķer 500 tonnas, izrēķiniet cik uz vienu gadā sanāk un padomājiet kas ir zveja iekšējos ūdeņos - bizness, arods, hobijs, vaļasprieks?

Zvejnieki, īpaši tie, kuri prot zvejot ar vadu un kuriem būs tāds aprīkojums nākotnē būs vajadzīgi, bet tad kad ūdeņu apsaimniekotājs sapratīs, ka viņam nepieciešama biomanipulācija (tur kur tā der) un atradīs tās veikšanai līdzekļus.

Makšķernieks esot mazinošs, jāpiekrīt … zivju fonds naudu makšķernieku raidījumiem piešķir makšķernieku izglītošanai, acīm redzot par velti…
Kurš iestāsies, lai raidījumiem, kas daudz neko nav devuši makšķernieku izglītošanai vairs naudu nepiešķir?

Savādāk …. 3 gadus Buļļupes jautājumu neizskata un Nazis nav sieviete :)

Lai veicas …
Alcans 21.12.13
Vārdu sakot - priecīgus svētkus arī babuļiem. līdzsvaram droši vien tādus ar vajag.
---------------------------------------
Nevis tikai droši vien, bet NOTEIKTI vajag. Un ne jau tikai līdzsvaram :
Malikis2011 21.12.13
Alcans- vienīgais kas izdomā faktus un pasniedz kā patiesību esi tu pats.
Alcans 21.12.13
Manuprāt, te daži tīšām provocē, lai būtu kašķis starp zvejniekiem un makšķerniekiem. Vieglāk vadīt, mazāk reālu prasību. Un vienmēr var ierēkt par muļķīgajiem makšķernieku argumentiem. Makšķernieku organizācijas patiesībā ir drausmīgi vājas (visas kā viena), ka šie kaujā saucieni praksē nozīmē likt pliku dibenu uz ambrazūras. Kam tas vajadzīgs, nesaprotu.
--------------------------------------------
Makšķernieku urganizācijas ir vājas, tikai domubiedru grupas bez kāda finansējuma. Bet to vajadzētu saprast, ka tas nav kašķis, tikai faktu konstatācija. Ja Tu nepieņem reālus faktus, tad argumentācija nevar būt objektīva.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs