Kāds ledus starp Akmens un Dzelzceļa tiltu visā Daugavas platumā? Pagājušajā gadā ar kājām mierīgi pāri varēja armija pārstaigāt, bet kā šobrīd?
To jurciks
Ķengaragā pa ledu var pastaigāt visā Daugavas platumā tikai ar prātu. Pirmie jau no Ziemassvētkiem kvadrāta līcītī, tie nebija pingvīni, tie točna bija makšķernieki un uz ledus. :)
Lomi vāji.
Āgenskalna līcī jau pagājušo gadu, pirms ziemassvētkiem veči sēdēja.
Man dikti interesētu uz daugavas tikt virsū!Tagad sniegs tik daudz,ka no autiņa pāri tilta margām nemaz neredz kas notiek.Tiešām bija veči?
Lauric
pie dzelzceļa tilta jau labu laiku atpakaļ sēdēja, par āgenskalna līci nemaz nerunājot!!! :)))
Lauric augšpus dienvidnieka kādi seši tusēja gar maliņu.tik nezinu vai šie pa ledu vai pa ūdeni pārvietojās.:)
''...bet citur ar urbi var vienkarsi izsist....'' ! Tu vergas vietā urbi izmanto? :D
Vīri,varbūt kāds šajā sezonā ir bijis Rīgas centrā copēt?Kā ar ledu?Uz Daugavas laikam netiek,ja?Vismaz večus nemana.Kas āgenskalna līcī,ledus normāls?Laikam beidzot tuvojas brīdis,kad es tikai uzsākšu šo sezonu! :) :) :)
Bijam 2 Janvari Mazaja jugla 2 reiz peldejos ledus biezums 6-8 cm bet citur ar urbi var vienkarsi izsist.
Labs gada sakums .... :D
Klops_G- atbalstu Tavu rīcību! Pareizi dari! Man to arī ir tēvs iemācījis! Tāpat kā to, ka tas nav šoperis, kurš ziemā nav braucis! :)))
Urmaas- ko rej??? Būtu labāk paturpinājis manu iesākto tēmu, tad Šķēle22 nebūtu izpeldējies!- ja, protams, būtu lasījis un arī ieklausījies onkuļu aizdomās par ledus īpatnībām šogad.
Šoziem jau vairākas reizes esmu pārliecinājiess ,ka lāpstai mašīnā jābūt, tāpēc cenšos vadāt līdz, nemaz nerunājot par copi!
Kāds nav bijis Laidzes ezerā?Gribētos aizbraukt,bet nezinu ko ņemt līdzi-lāpstu vai traktoru.:):)
ja riktīga sniega kārta uz ledus,tad noteikti ka ūdens ir zem ledus un starp ledu un sniegu.ko var cepties par vienu un to pašu.
Veči, vai tiešām neviens nav bijis Ķīšezerā - interesē ledus stāvoklis. Ar biezumu tā kā būtu skaidrs, bet interesē, kas notiek uz ledus - vai nav ūdens zem sniega u.c. šmuces?
sagittario
par to ieliekšanos nemāku spriest, vismaz neesmu manījis, ka ezeros, kur ūdens līmenis nestaigā turpu šurpu, izurbjot āliņģi ūdens nāktu uz ledus (ja gadījumā tiešām liecās, tad ūdenim vajadzētu caur āliņģiem virmuļot augšā) a stiprību tas noteikti zaudē, jo kā jau minēju zem sniega segas ir silts, kūst sniegs, līdz ar to arī kūst ledus....plānāks varbūt īsti nepaliek, bet slapjāks un struktūrā graudaināks gan!!!
Lielupē ledus teikšu ka ir viltīgs, gar krastu ok, pa vidu +/- ja nepiesals nopietnāk, tad nākamās brīvdienas vairs pāri neiešu, tur kur apakšā ir sēklis, ledus stipri plānāks, sāku urbt, ash bails sametās, 1,2,3 un cauri un ledus ne melnais, bet no sniega pļuras sasalušais.
Gar krastu droši, pa vidam neomolīgi uz sēkļiem bīstami.
Tere, Zivniek! Loģisks skaidrojums. Pieplūde un aizplūde tam ezeram ir, tikai ne no upes- no viena cita ezeriņa. Man ienāca prātā doma- vai nav tā, ka tas pirmais ledus ieliecas un uz tā "uznāk" virsū ūdens? Un kas notiek ar ledus stiprību šādos laikapstākļos, kad visu sedz bieza sniega sega? Tas nesāk zaudēt savu stiprību, tipa, kust no apakšas, jo ūdens tak ir plusos? Varbūt esmu apmaldījies trijās priedēs?
:)))
sagittario
es to saprot tā - uzsalst ledutiņš, virs kura uzsnieg smuka, bieza čupa ar sniegu. Zem sniega ir silts un apakšējā sniega daļa sāk kust, tādējādi izveidojot šļuru - slapjš sniegs, ūdens - nu Tu saprati :))) pēc tam iekniebj niknāks sals, kas izsalst cauri atlikušajai virsējai sniega kārtiņai un tā šļura sāk salt - ja nav pietiekami nikns mīnusiņš, tad visa šļura nesasalst, bet tikai virsējā kārta, tādējādi starp abiem lediem paliek neaizsalusi sprauga :))
un protams vienkāršākais variants, ir ja tur ietek kāda upīte, kurai ir sacēlies, un gar krastiem ir uzsviests smuks ūdens virs ledus, kas ir biš piesalis, bet ne tik ļoti, lai aizvilktu ciet visu :))))
Vakar noslēpoju līdz ezeram ne tik tālajam un biju nepatīkami izbrīnīts- dubultais ledus ar ūdeni 15-20cm pa vidu. Lieki piebilzt, ka visam pa virsu sniegs. Kā var izveidoties tāda situācija bezatkušņa apstākļos? Varbūt varat mani apgaismot?
Eu nu ,bet ,kas darās Pededzes lejtecē, neviens neko nezin? :o