Būs jāaizbrauc kādu dienu. kad pats saimnieks veikalā satopams parasti ?:)
un jā - man galvā stāv Shimano stradic spole + kāts pa apmāram 80 eiro. Man nevajag smalkus, dārgus rīkus jo es apzinos, ka neesmu ļoti akurāts cilvēks, gadās uzsēsties uz kāta, nomest laivāutt. tāpēc pa 100+ man īpaši negribas kātu, nemaz nerunājot par 300.
tā izskatās, ka nevar nošaut visu zivju/mānekļu spektru ar vienu šāvienu...
Os555, 25.marts 2025, 15:41
Nu nevar gan. Te kungi ieteica CF Levin, tas ir ļoti labs kāts, bet nu manā saprašanā tas tomēr visvairāk ir piemērots specifiski vobleru
tvičam, par superuniversāli es to nenosauktu dēļ relatīvi neliela garuma, roktura konstrukcijas u.c. niansēm.
Ja gribi labu universāli, tad, lai cik paradoskāli neskanētu no tirgotāja, bet drīzāk ieteiktu kātu no sērijas uz pusi lētāk CF Aspen Stake. Ar to var i gumiju/rotiņu/šūpiņu pamētāt, i džigot i drop-shot, i atvadu, i vobleri. Garuma/testa varianti ir dažādi, bet nu droši vien kaut ko vidēju no 2.20-2.40m garumā, testu vai nu 21g (5g rezerve ir brīvi), vai nu, ja tomēr niknāku rezervi, tad 28g vai 35g variantu. atbrauc un aptausti, visu parādīs un pastāstīs.
Kas attiecas uz spoli, tad tur vairāk jautājums par to cik gribi/negribi notērēt. Manā ieskatā normāla spole ar ko nav riebums copēt un nav tehnisku kasjaku sākas no DAIWA NINJA (~70Eur) a tālāk jau skatoties cik uagstu gribi iet iegūstot vieglumu u.c. tehnoloģiskās fiškas. Optimāls price/performance ir kategorijā ap 100+, Exceler, tālāk jau aiziet augsti-vidējā un pavisam "biezā" klase klase.
zaraza, 25.marts 2025, 19:04
Paldies :) nu es jau daudz copēju, moš kāds cits 50 gados mazāk reizes ir bijis ezerā kā es.
Tā sāk izskatīties, ka jāņem līdakām / zandartiem vieglais kāts un varbūt tad kāds vēl galīgi mazs asariem. Tagad domāju kātu ar apmēram 5/10g apakša - 25/35g augša kaut ko tādu uz pelāģisko līdaku, šūpiņiem, rotiņiem, nelielām gumijām.
BB noteikti netiks likts malā, man patīk fiziski aktīva smaga darba cope ar vienu metru nevis ar 5x 60 cm. BB man labi strādā maijā/jīnijā un septembris līdz ledum. jūlijā un augustā es maz braucu copēt parasti, tad varbūt tagad ar mazo kātu gribēsies vairāk.Šis komplekts vairāk vasarai, kad Babīte aizaug.
Os555 [Vakar]: nedaudz māku tikai tupa ar BB kapāt.Oskar, tu savā dzīvē esi noķēris vairāk metrīgu līdaku nekā citi copmaņi ar 50 gadu stāžu.
Nopērc vieglo līdakas kātu (tādu līdz 27 g testā) ar visām nepieciešamajām auklām, spolēm un pavadiņām.
Nopērc citu kātu asariem, testā līdz 7 g, un izbaudi spininga copes spektru visā tā pilnībā.
Iesaku – afigenā štelle!
Par to noķerto metru būs lielāks prieks, izvilktu uz vieglā kāta, nekā uz BB kāta ar 30-niecēm gumijām.
Un tu zini – uz to vieglo stafu reizēm gadās dabūt labu zivi, jo īpaši pavasarī. ( tā līdaka, manā profila bildē, ir noķerta uz vieglo līdaku kātiņu)
Bet BB nemet pie malas – tev tā lieta padodas!
Līdz jūlijam ķer uz vieglo, tad, rudeni gaidot, pārej uz big baitu. Tā vismaz es daru.
Zinu cilvēkus, kas no trofejas līdakas copes ir pārgājuši uz nano džigu un vairs negrib atgriezties pie smagās artilērijas:)
RaimisD, 25.marts 2025, 16:50
Plus, man tā šķiet, ka cilvēks, kas pieradis pie BB, ar YB vai Tict kātu nemaz nepratīs apieties. Tur taču lupatiņa laivā apakšā jāpaklāj, puteklīši jānoslauka utt :D
Visi YB, TICT nebus 300 eur robežās ar spoli un auklu. Tur kāts vien 300+ maksā.No manas pieredzes, es čomam kā pirmo universali dzīvē sakomplekteju CRAZY FISH Perfect Jig CFPJ-76-ML 5-22gr (mazlietotu). Tas ir loti viegls,jutīgs.. derēs gan DS,gan jigam gan chatterim. Asaris,sporta lidaka, standarta zandarts. Coms ļoti apmierināts.
Vel man ka universālis ir bijis St.Croix tournament 10.5gr. Ari izcils.

Lūdzu…
Luvias 24’ 2000…
Varivas small game 0.4# 150m un kasete pilna!
Unitika 210m 0.4# - kasete pilna!
Kikizozo - nē…2500…tāpēc Tev saku, parādi man auklu, kuru esi uztinis uz savu fuego!
Lai zaraza izstāsta šo smalkāk, vnk dalos ar savu pieredzi!
JK7 tev 2500-D?)) kādi 200m wtf :D
Nu kur tad aspen stake …tas vairāk bērniem domāts, lai jaunajai paaudzei ieķeras āķis mutē uz copi! :D, lai nav jāķer ar salmo bomjiem!:D
Oskar - minēji, ka vēlies sevi palutināt, aptausti YB TZ nano sēriju - asaru copē varēs kaifot un paliks visam mūžam, starp citu, avotu ielā var aptaustīt! Super jūtīgi:)…
Čoms arī brauca pēc CF, bet izgāja pa durvīm ar YB…:D:D:D
Tikai sava pieredze:
Fuego / fream: abas 2500
Abas auklas 0.6# varivas 8x
1. Super trout advance uzgāja 200m + pietinu vēl 60 apgriezienus plānu backing! Fuego! 40€ no Japānas!
2. Variva 0.6# ocean blue (lētākā varivas laikam) 200m un kasete pilna! Tātad tomēr kaut kas tajās auklās ir ar to, ka uztinot, kā pārklājas!
Budžeta daiwa spolēm, tur figu vispār var saprast, cik uzies aukla! :D
Sākot ar lexu, caldia, utt…jau ir precīzāk auklas metri, kā ražotājs uzrādījis! Piemēram, Caldia 3000, norādīts: 1# 200m…uzgāja 235m varivas casting…arī vēlāk pēc jau aprautiem 30-40m vēl joprojām meta tos pašus 50-60 apgriezienus! Tur tak muļķi neražo spoles kasetes! :D
Oskar, tu savā dzīvē esi noķēris vairāk metrīgu līdaku nekā citi copmaņi ar 50 gadu stāžu.
Nopērc vieglo līdakas kātu (tādu līdz 27 g testā) ar visām nepieciešamajām auklām, spolēm un pavadiņām.
Nopērc citu kātu asariem, testā līdz 7 g, un izbaudi spininga copes spektru visā tā pilnībā.
Iesaku – afigenā štelle!
Par to noķerto metru būs lielāks prieks, izvilktu uz vieglā kāta, nekā uz BB kāta ar 30-niecēm gumijām.
Un tu zini – uz to vieglo stafu reizēm gadās dabūt labu zivi, jo īpaši pavasarī. ( tā līdaka, manā profila bildē, ir noķerta uz vieglo līdaku kātiņu)
Līdz jūlijam ķer uz vieglo, tad, rudeni gaidot, pārej uz big baitu. Tā vismaz es daru.
Zinu cilvēkus, kas no trofejas līdakas copes ir pārgājuši uz nano džigu un vairs negrib atgriezties pie smagās artilērijas:)
RaimisD, 25.marts 2025, 16:50
Nav šaubu, ka ar vieglo kātu būs patīkamāk, taču te ir cita bēda - ar tiem smalkajiem mānekļiem tās lielās zivis nemaz tik labi neņem.
Man copes kompanjoni izgāja uz BB vietā, kur pirms tam gadus copēja ar "tautiskajiem" mānekļiem. Un pēkšņi sāka nākt 5nieces, 6nieces un pat līdz padsmit kg.
Sanāca pamīšus pastrādāt ar mazajiem špiņiem - nu ne tuvu nebija tas izmērs, tā ka lai arī patīkami valkāt, izmērs visticamāk nebūs tas.
Protams, no vietas jau arī atkarīgs. Ja zināms, ka ūdeņos to lielo tā pamazāk, tad Raimja padoms vietā.
Man ir fuego 2500 un asarim es skatītos fuego 2000 vai 2500. Ietilpību daiwa nemāk norādīt, tur daudz mazāk uzlien
kikizozo, 25.marts 2025, 20:15
es gan teiktu, ka otrādi - nevis DAIWA nemāk, bet liela daļa auklu ražotāju, auklām ko taisa Eiropas tirgum, smagi fleitē ar reālo biezumu mistiskos mm :D jo neviens nekontrolē un neko nevar pierādīt. diametru izmērīt jau vispār var tikai monolītam apaļam, nevis savītam, objektam, tādam tikai zem elektronu mikroskopa ar optisko salīdzinājumu pret mono etalonu... loģiski, ja aukla reāli ir ~0.20 uz iepakojuma uzrakstīts, piem 0.12, tad neuzies tik m cik rakstīts uz spoles kasetes preikš 0.12. Ja tīrie japāņu brendi (kas mm korekti nenorāda vispār, bet savus # detex) tad neatbilstībai uz kasetes norādītajam nevajadzētu būt.
Man ir fuego 2500 un asarim es skatītos fuego 2000 vai 2500. Ietilpību daiwa nemāk norādīt, tur daudz mazāk uzlien
Os555, 25.marts 2025, 15:41
Nu nevar gan. Te kungi ieteica CF Levin, tas ir ļoti labs kāts, bet nu manā saprašanā tas tomēr visvairāk ir piemērots specifiski vobleru
tvičam, par superuniversāli es to nenosauktu dēļ relatīvi neliela garuma, roktura konstrukcijas u.c. niansēm.
Ja gribi labu universāli, tad, lai cik paradoskāli neskanētu no tirgotāja, bet drīzāk ieteiktu kātu no sērijas uz pusi lētāk CF Aspen Stake. Ar to var i gumiju/rotiņu/šūpiņu pamētāt, i džigot i drop-shot, i atvadu, i vobleri. Garuma/testa varianti ir dažādi, bet nu droši vien kaut ko vidēju no 2.20-2.40m garumā, testu vai nu 21g (5g rezerve ir brīvi), vai nu, ja tomēr niknāku rezervi, tad 28g vai 35g variantu. atbrauc un aptausti, visu parādīs un pastāstīs.
Kas attiecas uz spoli, tad tur vairāk jautājums par to cik gribi/negribi notērēt. Manā ieskatā normāla spole ar ko nav riebums copēt un nav tehnisku kasjaku sākas no DAIWA NINJA (~70Eur) a tālāk jau skatoties cik uagstu gribi iet iegūstot vieglumu u.c. tehnoloģiskās fiškas. Optimāls price/performance ir kategorijā ap 100+, Exceler, tālāk jau aiziet augsti-vidējā un pavisam "biezā" klase klase.
RaimisD [25.mar]: Zinu cilvēkus, kas no trofejas līdakas copes ir pārgājuši uz nano džigu un vairs negrib atgriezties pie smagās artilērijas:)
Smalkajās lietās ir sava burvība. ;)
Os555 [25.mar]: nedaudz māku tikai tupa ar BB kapāt.
Oskar, tu savā dzīvē esi noķēris vairāk metrīgu līdaku nekā citi copmaņi ar 50 gadu stāžu.
Iesaku – afigenā štelle!
nāksies tagad paņemt kaut kādu vidēju apmēram 10-30 kātu un tad varbūt mazo asariem, ja jūs manus mānekļus kārtīgi pirksiet :D ..
Gaumes lieta! No laivas jau īpaši garu nevajag, jo īsāks jo labāk, īpaši kad esi viens ar sačoku :D
Nu mēģini nošaut ar vienu šāvienu 2 zaķus, bet domāju, ka Tev būs atsevišķi asaru kāts un vieglais vasaras līdaku/zandarta kāts :D
JK7, 25.marts 2025, 15:16
Pēc BB liksies, ka pildspalvu tur rokā!:D:D
2.15 nav baigi īsais?
Os555, 25.marts 2025, 14:56
CF vēl īss rokturis, varēsi ar vienu roku žvidzināt :)
Gaumes lieta! No laivas jau īpaši garu nevajag, jo īsāks jo labāk, īpaši kad esi viens ar sačoku :D
Nu mēģini nošaut ar vienu šāvienu 2 zaķus, bet domāju, ka Tev būs atsevišķi asaru kāts un vieglais vasaras līdaku/zandarta kāts :D
2.15 nav baigi īsais? paldies, provēs, man tā mūkupurva bode netālu sanāk
Oss555 - pirms brauc uz avotu ielu, ja sanāk, iebrauc Mūkupurva bodē un aptausti CF levin 5-21 (reāli līdz 25gr), 2.15…universāls kāts, skanīgs, labi izbalansēts, īss rokturis, jo avotu ielā nav diemžēl šis modelis, tad būs ar ko salīdzināt! :) man ir šāds, vēlāk pie rokām pielipa Arions :D un šis palika džerkiem:) - pārdot nepārdošu!
JK7, 25.marts 2025, 13:16
Oss555 - pirms brauc uz avotu ielu, ja sanāk, iebrauc Mūkupurva bodē un aptausti CF levin 5-21 (reāli līdz 25gr), 2.15…universāls kāts, skanīgs, labi izbalansēts, īss rokturis, jo avotu ielā nav diemžēl šis modelis, tad būs ar ko salīdzināt! :) man ir šāds, vēlāk pie rokām pielipa Arions :D un šis palika džerkiem:) - pārdot nepārdošu!
JK7, 25.marts 2025, 13:16