Nu labi ka tev mēs netraucējām ...:) Tevi es nevainoju ne par kādu rakstīšanu.... (biški nesapratu bet tas tā).... RUNA gāja par vēdzeļu izmēru palielināšanu ,vismaz līdz 40 cm .... nu nav tos knapmērus jāaiztiek.....un tas ka tu mežā esi bijis kad līmenis ir virs 3m..... es arī biju ...bet tikai fotogrāfēju....;)
Man neviens neko netraucēja un neko tamlīdzīgu neesmu rakstījis, arī nevienu laivu tādos maršrutos nemanīju, arī par zemmēra vēdzelēm neko nezinu.....
Mežā pie Upes esmu bijis šogad arī kad līmenis ir virs 3m, atliek tagad domāt par kādu mežu iet runa :)
rai6 - kamēr
http://www.udensturisms.lv/h2o/#Bārta|2 Dūkupjos nav zemāks par 1,8m virs 0 (arī jāņem vērā Liepājas līmenis) ....Mežā nav ko darīt... Bet.. citiem veicas arī ekstremālākos pasākumos...Neprovēsi nezināsi....
Nu vakar RolisLiepaja ,ar laivu traucēt varējām mēs (kurā pusē un kur tu biji nebija ne jausmas)….. braucām no šeķa uz tiltu un atpakaļ…cope viduvēja pašam 49cm kolēģim 59un 48 cm…mazie tika atlaisti…..makšķernieku kā biezs ,bet centāmies ievērot distanci no visiem….kā izdevās spriediet paši…. Sāpe ta cita ….. ,gar krastu braucot redzējām… mazie tika ņemti uz urāā un kas to būtu domājis no mūsu pašu bāleliņiem…. Jo redzējām arī kaimiņus (lietuviešus ) tie mazos laida atpakaļ diezgan braši (kas to lai zina ,vai mēs traucējām vai kā….) Īstenībā gribētos ka kāds uztaītu akciju par vēdzeļu mēra palielināšanu vismaz uz 40 cm un ja ne vairāk …..Es ar visām četrām par ….un arī manas paziņas.
:)šovakar gribēju izmēģināt citu upes posmu,tā bija slikta doma,straume,necope....tad izdomāju mājup braucot piestāt pārbaudītās vietās....rezultātā 2 mazuļi....
Līdz 17:00 3 bija krastā, viens zemmērs , copes tajā laika posmā bija daudz , vēlāk iestājās relatīvs klusums. Pēpukiem jau piens sāk tecēt.
Tālāk lai rai6 komentē, šis palika ilgāk sēdēt :)
Šovakar pirmo copi pa gaismu pakāsu, līdz 21:30 3 mēri tomēr bija krastā, +/- pus kg katra....Cilvēku kā biezs, plus laivotāji. Nākamreiz būs jābrauc uz klusākām vietiņām :)
Copes biedriem arī pa mēram bija, ņēma tikai slieku, karūsu gabaliņi nemaz nerullēja ....
šovakar no 16-21 ,3 gab....no tiem 2 mēri
Šodien atklātās vietās tāds nopietnāks pūtiens. Šīs dienas 4 stundas pavadītas atkal pētot Bārtai tuvējos grāvjus un kanālus. Kopumā 6 līdacēni, bet šoreiz neviens nesasniedza mēru (pārsvarā standarts 45-46 cm), toties sportiski, azartiski, veselīgi (svaigs gaiss)...;)
tos jau tirgū var dabūt vairumā....tik ja liek veselu,tad ēsma mencai vai vēdzelei...priekš butes kumoss diezgan palielu....
Dzīva zivtele , pa pēdējiem sirojomiem lika vienos vārtos ....To tarakānu zinu, nevajag jau veselu likt uz āķa :))
es uz šamiem biju jūrā uz buti mēģinājis,un kanālā uz vēdzeli....rezultāts-0,un vēl sūdīgi turas uz āķa....vislabākā ēsma vēdzelei tomēr slieka...
Un uz to jūras tarakānu nekas nebij?
pie luča tiku,kad tirgū pirku stintes...un starp viņām bija iemaldījies lucis un vēl kaut kāds krabveidīgais ap 5 cm garumā,tirgus tante paskaidroja,ka tas esot jūras tarakāns :)
nu copes tiešām bija daudz, bet tikai no 17:30 līdz 19:00 apmēram.... rezultātā gan tikai 3 vēdzeles viena no kurām tika atlaista. Laikam jau manas nepacietības dēļ, jo nēesmu jau nekāds pieredzējušais vēdzeļotājs. Viss pārējais laiks līdz 23:30 tikai viena cope.Diezgan pēkšņi viss beidzās, bet laika apstākļi gan bija ideāli, lai pie upes pasēdētu, tā ka rezultātā esmu apmierināts. :)
Nē, tikai uz lučiem ko var cerēt :))
Man pēc ZS svinēšanas palicis cūkas šņukurs - varbūt tas ar noder!!??;)
nu gan ēsmas Tev piemeklētas- lucītis :)