Aizvakar Bārtā ~4.5kg 85cm līdaka ar tukšu vēderu.
No Nīcas uz augšu kur sākas tie meži. Pretī tam vecajam kempingam
pauls - kurā posmā noķeri to 3.2?
Šodien četras stundas nospiningojos Bārtā gandrīz pilnīgi pa tukšo. Bija tikai pāris mēra līdaku "uzbraucieni" vizulim, upe likās galīgi tukša. Atceļā uz auto, klusībā lamājot oligarhus par to ka šie pat Bārtu tukšu izkāsuši, tomēr uzspīdēja veiksme - 3.2 kg un 74 cm līdaks. Vēders šamai tukšs kā izslaucīts.
Kā tagad ar līdakām Bārtā? ir doma aizlaist uz dzīvo tuvākajā laikā....
21. maijaa daudz zemeeru liidakas ap 8gab. un triis meera lidz 60cm. Posms liidz Reinju krustojumam.
Šodien Bārtā pilnīgs klusums, tikai 1 mēra sapals kurš peld tālāk. Uz spininga tikai daži uzsitieni un viss.
Bārtas upē tikai tīkli :(
Šodien gan ezerā , gan Bārtas lejtecē (pie Bārtas Krusta) totāls tukšums - upe tikpat kā izmirusi - ne sitiena [ ja neskaita 1 mērlīdaku - vienīgo - pie paša Krusta]. 2 stundu laikā pat nemanīja palielāku zemūdens iemītnieku aktivitātes. Garlaicīgi un nedaudz skumji... Laikam jāgaida lauka maiņas - lietus, negaisi utt.
Man vakar vakarā no 16.30 līdz 20.00 tikai viens breksis otrs ar visu pavadiņu pamuks :(( cits nekas ievērojams...jā un paprovēju kas ar līdakām,bet tikai viena nemēra kura peld tālāk...ŠVAKI MAN GĀJA VAKAR..saka kad īsta cope par nakti esot...
Šodien no plkst. 10:30-14:00 Nīcā netālu no tilta uz fīderi 4 brekši(1,5kg, 900, 700 un 600gr.), 1vimba 33 cm. un divi asarīši 250-300gr. uz dzīvo. Vienīgi pa nakti droši vien nepagulēšu - saulītē apdegu. Laiks vienkārši perfekts.
Tad jau vakara cēliens ir veiksmīgāks par rīta...:)
Vakar vakarā no 17,00 līdz 21,30 man 3 labi brekši un 3 mēra vimbas (ēsma baltais+mēslu slieka)...ar gruntenēm (barotavām)...
Šovakar doma paturpināt iesākto lai varētu nokūpināt...:))
Personīgi man nekas īpašs vēl nav bijis un dzirdējis arī vēl neesmu par labiem lomiem...
Kā ar brekša kungiem Nīcā ?
Vai kāds ir noķēris kautko(stāsta jau ka baigi nākot)
Man šodien Bārtā līdakas taisīja uzbrukumu fiderim...:). Pirmā paņēma grimstošu sliekas-baltā kombināciju, otrā - makaronus. Jāsaka gan sajutu tās makšķeres galā tikai īsu brīdi, jo 0,14 pavadiņa, laikam, nebūs līdaku zobiem...:D. Kopumā nekas īpašs,dažas smukas raudas, asaris un viss. Ūdens līmenis baigi zems, vai tas uz labu??
Gribejās piebilst ka līdakas diezgan aktīvi tvarstīja sīkās zivteles, kādi 6-7 labi plēsieni pa ūdeni bija manīti....
Vakar visi no 'Bārtas pēc pilnīgām neveiksmēm atmuka uz Toseli, kur atšķirībā no Lielās upes zivis vēl ir....
Vakar vakarā izlaidu paspiningot pa Upi- nu cope nekāda, viens zemmērs un kuriozā veidā noķerta vimba :)
Šorīt biju gan pie seskavillas gan citur un spiningots tika gan ar rotiņiem un beidzot ar ļeņingradas banāniem, bet nu pat kaut cik pārliecinošu copi neredzēju :)
varetu manaa upiitee taadus vilkt bet sen vairs nau bet ir jau forshi ir gruncas daudz forshi ko ?: