laikam stasts ir par Vecates bazi, kuras majas lapa ir burtniekulaivas.lv, un sai bazei galigi nav sakara ar Burtniekiem - tie atrodas ezera otrā galā! Arī sākumā nesapratu, par kādu upi stāsts laikam jau Salacu.
Sigis
UUU...nesapratu. Tad uz kuru bāzi Tu brauksi?
17-niece, piekrītu bet vienmēr ir patīkami, ka kāds sarūpē dāvanu uz valsts svētkiem un apkopo informāciju koncentrētā veidā :)
Liels paldies par atbildēm.. motoru ņemšu no Burtnieku laivām, tādēļ precīzi nezinu 2 vai 4 taktu viņiem ir. Ja kāds ir ņēmis 5 nieku no viņiem, tad var padalīties ar info, cik litri jāņem līdzi.
Tā jau ir ar tiem mānekļiem.. ticību vajag.. uz mētāšanu zinu, kas burtniekā strāda.. bet uz velci ir tikai viena laba pieredze.. man vienu gadu velcējot (ar elektromotoru) mēra zandarti abi paņēma (20-30m no laivas) uz baltu gumiju ar sarkanu galvu (neskaitot mazo uzbrukumus). Žēl, ka vobleris neviens man tāds nav.. butu interesanti izmēģināt :)
Esmu dzirdējis, ka daži pat nebrauc uz Burnieku ezeru (izbraucot no Butnieku laivu bāzes), bet paliek turpat upē.. tik nezinu vai kas prātīgs tur ar ir dabūjams uz spiņa- trofeju izteiksmē.
sigi,
Ja četrtaktnieks, tad man pa dienu atliektiem galiem pietiek ar 5-6 litriem velcējot. Ja ārējā bāka - gāz pilnu.
Otrs - kas ir ejošie? HJ, citi rapalas izstrādājumi, gumijas, bleķi. Būtībā viss kas. Faktiski variants ir tāds - ja trāpīsi zivei pie purna, viņa paņems bezotkazno.
No Burtbnieku laivām līdz baznīcai nav tālu. Ar pilnu čadu kādas minūtes 20 -25 varētu būt. Man tā liekas.
Vēl - brauciens no rīgas aptuveni 2 stundas ar mašīnu:)))
sigi: strādā tas māneklis, kuram pats tici... mutē Tev neviens gatavas receptes neielies, nāksies vien pašam funktierēt kas un kā. ja velta mazliet laika forumā rakstītajam, daud kas te ir jau pateikts priekšā. neesi ābečnieks.
Jautājums vai 2 taktu vai 4 taktu motors,starpība liela...
Pieleju bāku,12L.Pat pa sezonu nevaru to nobraukt.
Cik var gramus skaitīt.
:)
Tātad, ceru uz dažādu un pēc iespējas vairāk copmaņu pieredzi:
1. Cik daudz benzīna vajag, lai velcētu lielo pellu ar 5z/s motoru visu dienu? (ik pa reizei veicot "nelielus" pārbraucienus ar maksimālo ātrumu).
2. Kuri mānekļi un kādas krāsas ir topā Burtniekos pēdējās dienas? Saprotu, ka viens no tiem ir Rapala HJ sarkanbaltais, taču droši vien, ka tas nav vienīgais.
3. Plānoju drīzumā braukt uz burniekulaivam.lv- kāds zin, cik ilgi jābrauc ar laivu līdz baznīcas rajonam Burtniekā?
Tā kā braucu uz Burtniekiem vienreiz gadā, tad vēlos kārtīgi sagatavoties. Būšu pateicīgs par atbildēm..zinu, ka jautājumi ir "sensitīvi", tādēļ droši rakstat privāti. Konkurents jau nekāds neesmu, parādoties tur tikai vienu reizi gadā.
Ceru uz jusu atbalstu.
Paldies!
Ai nu beidzam tak ņemties veči. man ir vesela čupa ar dažne dažādiem vobleriem. Dažādi ražotāji, dažādas cenu kategorijas, dažādas iegrimes un vēl viss kas. Tomēr lietoju no tā visa labi ja kādus 15 gabalus. Vienkārši pārējie sevi nav pierādījuši ddarbībā. Tomēr līdz ko atsaka visi jau ierastie pričendāļi, tā sāku meklēt kurš gan varētu būt rezultatīvāks no aizmirstībā kritušajiem. Jāteic, ka šad un tad tādi eksperimenti atmaksājās.
Lauric, tad tev atliek krāt naudu vobleriem. Katram pašam jāizvēlas kas un kā.
ā es domāju ir speciālas ''planējošās galvas" ! :))
Man ir apnikušas tās gumijas.Šo to vēl tīri mētājot izmantoju,bet velcē ļoti maz.Pārsvarā tikai lielos izmērus.
Pielasi čeburaškas svaru, sāc ar lielāku svaru un pakāpeniski samazini to līdz gumija iet vajadzīgajā dziļumā. Tikai nevajag aizmirst, ka mainot braukšanas ātrumu mainīsies arī mānekļa peldēšanas dziļums. (tāpēc ir izdomāti vobleri, lai krietni atvieglotu copi:))))
Otrs variants, izmantojot lielāku svaru, kā vajag, bet aktīvi spēlējot ar zivi, ik pa brīdim pametot ar rāvienu gumiju augšā. Ja ir zāļaina grunts, tas ir pagrūti, bet ja zāļu nav, ekselenti, pēc katra piesitiena pie grunts palēciens.
Kā to gumiju lai izsvaro, lai viņa ar ''purnu'' nelasītu visu zāli?
Sajaucu ar garumu, nav 13cm , man ir 14cm huskijs. Es vairs neatceros tos Lb cik ir auklai, bet zinu ka 0.24mm nav resns striķis, viduvējs kā teikt.
Cik saprotu, no tevis rakstītā, tev ie vairāki dažādas krāsas HJ. Ja ir ierobežoti līdzekļi, es labāk pirktu nevis dažadas krāsas, bet gan dažadus modeļu vobleriem. Un galu galā gumizivis ir brīnišķīgs risinājums ierobežotam budžetam. Nedomāju, ka ir jēga tērēt naudu braucienam uz Burtnieku, ja neesi gatavs copēt dažādos apstākļos. Izlaid vienu braucienu un tev sanāks viens dārgā gala vobleris (ja tu brauc viens) vai divi HJ cenu līmeņa vobleri.
Galu galā gumiju var atļauties vilkt tuvāk gruntij, vairāk izspēlēt kā vobleri. Ja norausi, noteikti nebūs tik sāpīgi.
Iesākumam man pietiek ar to kas ir.Kas ir ar to makšķerēju.Ne visi var atļauties izpirkt pus veikalu un doties copēt.Tāpēc var būt izskatās,ka pieeju no otra gala.Būtu lieki vismaz 200ls,ko varētu vēsi investēt inventārā tā arī darītu.Ceru,ka saprati.
Lauric, atvainojos, ka iejaucos. Man liekas, ka tu problēmai pieej no otra gala. Tu ar saviem ierastajiem vobleriem meklē vietu, kur ar viņiem var copēt. Pareizāk būtu copes apstākļiem pielasīt pareizā dziļumā ejošu mānemli. Kaut kā esi ieciklējies uz HJ un viss. Nedali mānekļus HJ un pārējie, bet gan mānekļi ar aktīvu spēli, ar pasīvu spēli, ar vidēji aktīvu spēli. Ja ir švaka cope, lēnāka spēle, ja aktīva, var žiperīgākus. Jo aukstāks ūdens, jo lēnāka spēle. Ja gribi vienu universālu mānekli, ņem gumiju, kādu Kopitnieku. Izmērus var atļauties nopirkt dažādus un dažāda svara čeburaškas viena voblera cenā tev sanāks gadam. Strādāt būs grūtāk, bet toties univērsāls māneklis, visiem dziļumiem. Kad pārējos mānekļus ņem ar gariem zobiem, gumiju bieži ierij līdz pat aknām. Āķi divžuburis plus uz tā papildus uzkabināts trijžuburis. Un nebūs jāuztraucas par attālumiem līdz māneklim, kādu gribēsi, tādu ieregulēsi.
No mm neko nesaprotu.Cik Lb?Cik zinu,tad HJ nemaz nav 13cm izmērs.