atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Burtnieks

skrejejs 03.11.11
imations tu vēl ieliec kordinātes GPS....?
jeeska 03.11.11
imitator
Tad jau tu maliķis, jo Burčā var ar tīklu kuram acs izmērs nav mazāks par 55mm:-)
Vietējie zvejnieki parasti liek 60-80mm. Zivis ir. Makšķerniekiem....kas māk tam nāk. Maijā visiem nāk:-)
imations 03.11.11
Pēdējās dažas dienas bija iespēja pavadīt pie Burtnieka pavelcēt un pamēģināt noķert līdaku rudens Žoriku. Godīgi sakot tā arī nesapratu uz ko konkrēti katrā dienā līdakas ņēma - vienu dienu labi ņēma gumijas zivtiņu, bet galvenokārt to astes, citu dienu palielus voblerus (garums ap 15 cm, kas izskatījās pēc līdakas, gan zandarta standarta tievo vobleri , bet velcēšanas ātrums svārstījās no 3 km/h līdz pat 7km/h), gan ņēma ezera vidū, gan netālu no zālēm ezera krastos, bieži piesitieni, bet pēc pirmajiem ietītiem 10 metriem galā nekā vairs nebija, it kā bez zivīm nepaliku, bet no plkst. 12.00 līdz saules rietam 1-2 ap 2 kg. līdaka dienā tā kā par maz. Runāju ar vietējiem vieni apgalvo, ka jābrauc pie baznīcas un tur uz ziliem vai sarkaniem vobleriem jāķer, citi saka, ka jāķer uz bleķi (sarkanā krāsā) un noteikti nav jābrauc pie baznīcas, bet pats interesantākais, ka viņiem visiem sava taisnība, jo atšķirībā no manis viņiem norma bija izpildīta.
Par cik ar velcēšanu nevedās un nācās nodarboties ar slalomu starp laivām (vidēji ap 20-40 katru dienu ezerā) un vismaz pieciem tīkliem ar vismaz 7 stoderēm katrs (tīkls jāmarķē iekšējos ūdeņos ik pa 50 metriem) lēnām velcējot pāri ezeram aizvelcējos uz Burtnieku pašvaldībai un izņēmu tīkla licenci, paskatīties kāda ir rūtainā efektivitāte Burtniekā. Tīkls bija vēl no manas bērnības atmiņām, kad tas tika veiksmīgi darbināts Rūjā (ja kādam tas ko izsaka – trīssienu kaprona liekaču tīkls, acs – 45 mm (eiropas mērs 90 mm), peldlīnija un pēda vienādas (nav 20% garuma atšķirība), acs koeficents - 0,5 (universāli būtu vismaz 0,45), augstums 1.8m, garums 50m – nu standarta širpotrebs). Rezultāts nebija slikts ap 8 mēra līdakām līdz 1.5 kg., mazāk cietušās tika palaistas atpakaļ, 2 gab. ap 2.5 kg zandartu, kas glupi, bija aptinuši liekačus ap saviem zobiem, tādejādi parakstot sev asfiksijas diagnozi un ap 18 kg karpveidīgo. Runājot ar citu analoģisku ļauno Burtnieka tīklinieku-gaļinieku un amorālo C&R morāles nievātāju, bet kas bija ielicis ķīnieti ar 55 mm acīm, karpveidīgo viņam bija mazāk, bet līdaku un zandartu 2-4X vairāk un daži asari virs 1kg.
Kopumā laiks pavadīts labi, mājās zivis līdz acīm, bet ir cerība uz lauku radiniekiem, ka vis tiks izlietots. Nezinu, kādus tīklus vietējie rūpnieciskie Burtnieka zvejnieki lieto, bet vismaz es pats personiski ieguvu priekšstatu par rūpnieciskās zvejas vidējo apjomu Burtniekā, un ka ezers ar vien mazāk kļūst devīgāks „svētdienas” relax makšķerniekam.
Jā, lai vieglas smiltis velcētājam un ne asakas lielākas zivis mūžības ūdeņos velcējot....
burtnieks 03.11.11
Lai vieglas smiltis Sirmā ķemmētājam.
Cipars007 02.11.11
Sveiki... esmu iesaaceejs un veeleejos pajautaat uz kaadaam kraasaam un kur burtniekaa mekleet zandartu? (nevelcējot) :)
jez_ups 02.11.11
Vakar, 01.11., sirmais Burtnieks paņēma pie sevis vienu kārtīgu velcētāju.Lai vieglas smiltis un līdzjūtība piederīgajiem.
skrejejs 31.10.11
Ruu,97dīķi,vari iedomāties cik ir zivju,un ja vari tad ar tevīm ir ok.Takā ķer līdakas,laid atpakaļ,un priecājies par skaisto vaļasprieku.
Ruu 31.10.11
skrejej zin cik daudz liidaku es savaa muuzhaa esmu redzeejis,nezini.Protams nesaku ka taadas monstriigas,bet taapat vairaak kaa 20 gadu uz uudenjiem.taadam iesaaceejam taa ir dileema.Un ja esi izleemis to zivi atlaist,tad tieshaam nevajag visu dienu aiz laivas vazaat.Bildes ar ir dokumenteets fakts par zivs nokjershanu un taapat sanjemsi apbriinu un atziniibu.Tas ka krastaa neredzees,par to iipashi nepaardziivoju.Kjeru arii foreles un pat likums nosaka ka virs 40cm jaalaizh atpakalj,goda vaards nav zheel,lai dziivo.Neesmu arii pilniigs C&R piekriteejs.Zivtinja ir jaaeed un nejau taa kas Rimiitii ir vairaakas dienas marineeta vitriinaa.Un bez jokiem,man leduskapii 10niecei vietas nav:)
Tonis 31.10.11
Vismaz ir iemesls koni vāļā korķēt...
tātad recepte.

Zandartu nofilē. Fileju sakaisa ar sāli, melnajiem pipariem un uzspiež citronu. Ja baigi gribas, var apsmērēt arī ar angļu vai franču sinepēm.

Filejas liek uz sakarsētas pannas un apcep. Apmēram 2-3 minūtes no katras puses. Tad tās pašas pannas uzlej apmēram 50 vai vairāk (atkarībā no gaumes) konjaka. paķer no plīts uguni un gaida, kamēr pannā izdegs viss spirts.

Man tādā vīzē gatavots zandarts patīk.

Atlikušo koni var lietot iekšķīgi:) Lai labi garšo!:)
Tonis 31.10.11
Konjaku jau parasti ar zivi neuzkož...
burtnieks 31.10.11
advokāt-kā tad īsti būs.Zandarts konjakā,vai konjaks zandartā?
Tonis 31.10.11
Advokāt,vai parīt ciemos nevar pieteikties...?
Es visticamāk šonedēļ uz Burtnieku nebraukšu. Kaut kā esmu kļuvis māņticīgs un kamēr veco zivi neesmu apēdis, uz copi nebraucu.

Šovakar vakariņās būz zandarts konjakā. Rīt līdaku kotletes, bet parīt zivju zupa ar tomātiem un baltvīnu.
skrejejs 31.10.11
Tukšu salmu kulšana.Var jau redzēt kurš laiž vaļā zivi un kurš nē.
jeeska 31.10.11
Jā...visi kā vienmēr būtu atlaiduši pirms pieķērusies:-
Tonis. Godīgi sakot arī es par šīm lietām sāku domāt. Neesmu baigais C&R piekritējs, bet nesaku, ka no dabas ir jāņem vairāk, nekā nepieciešams.
jā, Ruu. Tikai kā lai ātri izved krastā un palaiž vaļā, zivi nesavainojot? Nesen te skatījos vienu tādu video. Godīgi sakot, humānāk būtu to zivi piebeigt un apēst, jo visu dienu tā uz kukana novazāta līdzi un tad vakarā tiek atbrīvota.
Tonis 31.10.11
Advokāt,vēl pārdesmit gadus atpakaļ,- droši vien darītu tāpat,bet tagad mazākas par 1,5kg un lielākas par 4kg neņemu,foto piemiņai var uztaisīt tur pat uz vietas.Gadu gaitā mana attieksme pret zivi ir nedaudz mainījusies....

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs