cingijs2: nevar. Pītā tiecas atsieties mezglos kuri ar mono uzsieti ir ļoti izturīgi. Es pītajai iztieku ar vienu mezglu: "uni knot". Ko gribi siet? Pītajai cilpu vai pīto pie nu nez, griezuļa vai monofilās?
kads nevar pateikt vao pitai auklai var lietot tos pasus mezglus ko mono?
Kilka "Slapinaat vajag....:D:D:D"
1)Slapināt vajag, slapināt tos mezglus.
2)Savilkt lēnām.
3)Resnākām auklām sakārtot mezglu pirms savilkšanas.
Un viss būs čikiniekā ;)
viepli!
Arī,kā bez tā!
Pirmīt biju domājis-aptinies sapinies ar MM!
;))
Avt, ja kādreiz pie upes ar mm rokā pārtempšos, tad noteikti tā arī darīšu.
:)))
Viepli,a Tev vispār jau sen kā vajadzēja nevarīgi spirināties uz zemes guļus stāvoklī,jo redz,būsi sasmēlies praksi ņemoties ar MM!
;))
avtt:)
vēl jau rullītis pp jāizgludina.tad nespurojoties,paliekot slīzdīgāka,un izturība,izturība 3kāršojas!!!:)))
manam īpaši naf kur steigties.tāpat būšu jūsu pusē!
:)
Tik tiešām! Vai ne, Avt?
Ilgi gan te viens šņores gludina...vai ne,urmaas?
;))
Gintsgg
pareizi palomor mezglam divreiz jāver caur āķa cilpiņu.pārsvarā vīri izver tik reizi.mezgls tur jau tāpat.tik tas vairs īsti nav palomor!
P.S. tikai es kad taisu cilpu auklu apmetu apkārt ne viss vienu reizi , bet divas , pārējais tieši tā pat .
Vienmēr , gan pīto , gan mono auklu sienu ar paša izgudrotu mezglu , tur lieliski , nevienu citu mezglu pat negribu iemācīties , intereses pēc nolēmu paskatīties kāds izskatās tas jūsu slavētais polomar mezgls , ierakstu meklētājā , skatos un savām acīm neticu , mans izgudrotais mezgls , ir polomar mezgls . Hā .
izmantoju tikai palomar gan pītajai gan mono. manā skatijumā universāls mezgls. Sienu gan āķus gan pavadas
Kraftinsh, droši sien linkā norādīto mezglu, sevišķi tievākām pītajām auklām. Palmorivi, klinči labi tur 10LB un uz augšu pītās auklas. Tievākās ar šiem mezgliem pašas pārspiež sevi. Iesaku paeksperimentēt dažādām auklām ar vijumu skaitu 4 vai 6. Cita aukla labāk tur ar 4 vijumiem, cita ar 6.
Palomar forever! Nekad nav licis vilties! Vienkārši un droši jau 10 gadus!
Linkā norādīto mezglu iesaka siet pats PP auklas ražotājs un ja nemaldos arī rapala. Pats tādu sienu un nesūdzos. Nesen taisīju improvizētu testu Viepļa gādātajai PP 30 lb auklai (paldies viņam par to) , trūka aukla pie mezgla vai pirms mezgla. Starp citu sliktākais rādījums -11kg, labākais 13.5 kg. Vienīgi caur virpuļa cilpu auklu veru 2x.
Izmēģināšu visus trīs - clinch, palomar un "urmass"...
Tāpēc sien palomar mezglu, clinch ir sūds!
:DD
Viens laikam man izslīdēja, otrs likās, ka savelkoties kā ar nazi pārgrieza auklu. Izmantoju 6 vijumus, tāpat kā mono. Patiesībā, jāmēģina atkal un tad jau redzēs, pirmajā reizē visādi trulumi reizēm sanāk :(