Pamēģini siet clinchu kā
te.
Tikai der atcerēties, ka pītajai auklai jātaisa 7-8 cilpas / vijumus, savādāk izslīd.
Bet palomārs arī ir laps :))
kraftinsh
tieši tā.mani tas mezgls nereizi nav pievīlis!
:)))
urmaas, tu domā to pirmo tavā galerijā par mezgliem? To pāris reizes pamēģināju uz mono, ir o.k., bet kaut kā parasti steigā sienu sev tuvāko clinch ar divām cilpām caur karabīneri...
saslapināju, bet nu "kliņčiņš" mani pirmajā un vienīgajā reizē pievīla, tagad atkal vajadzēs pīto izmantot, tādēļ aktualizēju, pamēģināšu tad palomar... Paldies!
pītō,tāpat kā mono,pirms mezgla savilkšanas vajag biku pamērcēt.der ari siekals.un mezgls jāsavelk vienmērīgi.neizmantoju ne Clinch ne polomor mezglu pītajai.man ir viens universāls mezgls,visiem dzīves gadijumiem.ne reizi vēl nav pievīlis!
:)
Par linkā redzamo nepateikšu, nesienu tādu. Visu laiku sienu palomar un tur labi. Tikai pirms savilkšanas mezglu saslapini.
:)
Kraftiņ, tajās tabulās, kur salīdzina mezglu izturību labākie rādītāji ir- palomar
Improved clinch notrūka pirmajā zacepā ar visu Rapala voblerīti ka pat acis nepamirkšķināju... Pieļauju, ka nebiju kvalitatīvi uzsējis. Uzsēju vēlreiz, uzliku roteri, vēlāk zaceps, atkal čiks... Nolamājos par savu trulumu, uzliku veco labo spoles galvu ar 0.27 mono un strādāju tālāk ar daudz mazāk pakāsieniem kā ar 0.18 pīto. Tātad pītajai kaut ko fundamentāli sēju nepareizi, tādēļ tāds jau-tā-jums :)
Ko sakāt par linkā norādīto?
10lb.(5kg) - .006in.(.15mm) = to 2lb Monofilament Line
-----------------
tad viiss ir pareizi!
ja atceros labi tad mans firelins 0.10 tur 3.6 kg, taatad uz eiropas kastiites ir pareizi salikts viss!
vot itie jau daudzmaz atbils īstenībai!
Ar 30 lb ir jābrauc čivičas Sibirijā ķert, mūsu ūdeņiem 20Lb atliektiem galiem. Šodien Gaujā dabūju šūpiņu pamatīgā ķērājā un 20 LB Spaider pīto pārraut nevarēju, dabūju nogriezt.
Par fīderi es vispār klusēšu...
Daugavā lietoju 15 LB, ezeros 10 LB, uz mikrodžigu 6-8 Lb un ar atliektiem galiem pietiek spiningojot, velcētājiem resnāka, bet ar 30 LB manuprāt jau laukos var govi piesiet.
Vot Gunča - te var malt, un malt, un malt, un vienalga sākas viss no gala :((
:DD
30Lb ja saspiež ar 'bīdmēru,var ari ar mikrometru,tad kkur ~0,1 varētu būt!!!
Aizejiet uz bodi, kur var nopirkt (kaut vai Salmo Deglava ielā), un pārliecinieties. OK, varbūt 0,10 gluži nebūs, bet ne 0,27. ne 0,30 točna nav.
Peace!