Pītās & fļurika mezga jautājumu vairāk nekā lieliski atrisina Daiwa mezglu sienamais (Daiwa sokkou knot tool). Jā, savi 15-20eur, bet mega ātri sasienams, plus labāk iet cauri rinķiem kā uni-to-uni.
A_V, 29.aprīlis 2018, 20:51
Daiwa knot tool ir jā, manuprāt, ļoti labs un ātrs jebkādos apstākļos mezglu sienamais, bet es gan nepirku, jo konstrukcija nekāda īpašā nav un uztaisīju pats no pildspalvas, metāla trubiņas un lāpāmās adatas jeb karpinieku boilu vai kam tur tas ķeksis ir domāts. Pāris eiro izmaksas un pusstundas darbs. Youtube ir video kā darboties un siet mezglu ar to Daiwa. Mezglam nav ne vainas ja uzsien kā nākas, nekas nekur neķeras, un galvenais ātri!
Pītās & fļurika mezga jautājumu vairāk nekā lieliski atrisina Daiwa mezglu sienamais (Daiwa sokkou knot tool). Jā, savi 15-20eur, bet mega ātri sasienams, plus labāk iet cauri rinķiem kā uni-to-uni.
Varbūt kāds zin kpc sienot mahin knot aukla plīst kā diegs. Pītā varivas 1.0 un flurs 20lb?
Varat ieteikt arī kādu citu mezglu.
jigg, 29.aprīlis 2018, 09:09
uni-to-uni
nav kompaktākais mezgls, bet mani pilnībā apmierina, vienkārši un izturīgi, divi slīdoši mezgli viens pret otru noķīlē nez variantiem... "Burkāns" forši, tikai man apnika, redze ne visai , labāk back to basics... Ar uni sienu visu no mormiškas līdz enkuram :)
Paldies, palikšu pie Alberta. Fg sarežģītāks
Ja upēs un straumītē cope, tad labāk ar virpulīti, iz pieredzes. Teiksim Gauja.
skutans, 29.aprīlis 2018, 11:38[/quote]
Pats lietoju griezuljus,jo man ta ir vieglák.Véjá,kamér sasien tos visus burkánus,utt.
Katra minúte ir dárga,D
FG Knot labākais kas var buut :))
Varbūt kāds zin kpc sienot mahin knot aukla plīst kā diegs. Pītā varivas 1.0 un flurs 20lb?
Varat ieteikt arī kādu citu mezglu.
Iesakiet auklu džerkam. Pagājušo gadu sāku drusku džerkot. Biju nopircis Salmo lēto zaļo pīteni, tā bieži piņķerējās, jo metienā spiedās apakšējos tinumos. To izmetu, nopirku k-kādu gardā ar atlaidi. Busteri, big bandīti un citi līdz 100g gāja ok. Līdz sāku mētāt milzu gumijas. Ar tām atkal piņķerējās. Pieļauju domu, ka iemetiena tehnika drusku jāpamaina. Bet aukla tāpat jāmaina. lesakiet.
Aglims, 28.aprīlis 2018, 23:06
Auklai šajā gadījumā ar Tevis minēto problēma sakara ir maz. Meklē problēmu spolē, nepareiza diametra auklā un paša metiena tehnikā. Idejiski vajadzētu sākt ar resnāku dia., kas mazāk sprūdīs iekšā spole tinumos un uztrenējot metienu, pāriet uz ar vien tievākām auklām, kas savukārt jau dos pavisam citu metiena distanci. Savulaik džerkam letoju Elite Braid 0,45mm un ar laiku lielajām gumijām auklu nomazināju līdz 0,2-0,25mm (apm #2,0) pēc japāņa. Elite Braid gan nu jau ir Salmo vēsture, jo miljonu kilometri beidzot ir iztīti un aukla beigusies... noņemta no ražošanas
Aglims [28.04.18]: Iesakiet auklu džerkam. Pagājušo gadu sāku drusku džerkot. Biju nopircis Salmo lēto zaļo pīteni, tā bieži piņķerējās, jo metienā spiedās apakšējos tinumos. To izmetu, nopirku k-kādu gardā ar atlaidi. Busteri, big bandīti un citi līdz 100g gāja ok. Līdz sāku mētāt milzu gumijas. Ar tām atkal piņķerējās. Pieļauju domu, ka iemetiena tehnika drusku jāpamaina. Bet aukla tāpat jāmaina. lesakiet.
Drizak vainiga ir spole
Aglims [28.04.18]: Iesakiet auklu džerkam. Pagājušo gadu sāku drusku džerkot. Biju nopircis Salmo lēto zaļo pīteni, tā bieži piņķerējās, jo metienā spiedās apakšējos tinumos. To izmetu, nopirku k-kādu gardā ar atlaidi. Busteri, big bandīti un citi līdz 100g gāja ok. Līdz sāku mētāt milzu gumijas. Ar tām atkal piņķerējās. Pieļauju domu, ka iemetiena tehnika drusku jāpamaina. Bet aukla tāpat jāmaina. lesakiet.
Nezinu. Man spole Abu ambassadeur 5601C jerkbaiter, virsū 0.5mm salmo elite pītene. Ne reizi nekas nav piņķerējies. Metu ļoti tālu, gan busterus, gan bandītus.
Iesakiet auklu džerkam. Pagājušo gadu sāku drusku džerkot. Biju nopircis Salmo lēto zaļo pīteni, tā bieži piņķerējās, jo metienā spiedās apakšējos tinumos. To izmetu, nopirku k-kādu gardā ar atlaidi. Busteri, big bandīti un citi līdz 100g gāja ok. Līdz sāku mētāt milzu gumijas. Ar tām atkal piņķerējās. Pieļauju domu, ka iemetiena tehnika drusku jāpamaina. Bet aukla tāpat jāmaina. lesakiet.
Nu pagaidām neko labāku par daiwa tournament 8 dzīsleni neesmu atradis(tas no dārgā gala)!
P.S. Viens rullis lieks ar 0.2 aizķēries mos kādam interesē?
Pats esmu apstājies pie Sunline super braid 5 08 pēc japāņu klasifikācijas,vasarai ar atliektiem galiem ,nedēļā ne mazāk kā divas reizes ezerā,mānekļi no 3 gr. līdz 20 gr.,tik pavada vai nu flurokarbons vai titāns,tepat maksā ap 20 eiro ,ja tas ir dārgi tad protams ir vērts meklēt,varivas un Goosen lejas gals arī apmēram tādi paši bet mani apmierina
to konkrēto stren auklu man ieteica cilvēks, kas gadiem pārbaudījis to. Bet nu tas pats vien sanāks galarezultātā, ja es nopirkšu Salmo auklu veikalā. Jo piekritīšu, ka kvalitatīvas lietas maksā dārgāk, bet nu sīkumus es tāpat sūtīšu no Ķīnas.
belijs23, 11.decembris 2017, 18:41
No šī garā disputa par tēmu "pītā aukla" varam veikt arī kādus radošus secinājumus.
1) Ja vajag MJ /UL priekšroka noteikti dodama Japan brendu ražojumiem. Te runa par diametriem zem 0,1mm, jo Ķīnai tāds diametrs nav patreiz pieejams.
2) Tas gan nenozīmē, ka nevar tādus nopirkt ar AliExp. starpniecību - bija runa par Major Craft Dangan (Japan brends). Bet cena 18 eiro/150m. Nu tad jādomā vai nav labāk un drošāk tepat pirkt.
3) Ir atsevišķi ASV tehnoloģiju brendi ražoti Ķīnā, piem. SeaKnight un KastKing, kurus var mēģināt no 0,1mm. Bet cena būs ap 12-16 eiro/500m. Pavisam uz bumbiņu nav, bet tā tomēr ir ekonomija. Tai pat laikā pilna līdzība ar Japan brendiem arī nebūs. Vieglajam un vidējam darbam derēs (?-laiks rādīs).
4) 3p. minētās auklas smagiem darbiem var jau drošāk, kā arī lētās 4-6 eiro/500m . Bet atceramies, ka ar šīm lētajām varētu saskarties ar pastiprinātu dilšanu vai pat defektiem uz jaunas auklas. Tā kā uzmanīgi ar dārgākiem mānekļiem. Krāsas izzušanu neuzskatu par būtisku defektu, jo Japan labo brendu auklas ar nereti zaudē krāsu.
Kaut kā tā ... .
to konkrēto stren auklu man ieteica cilvēks, kas gadiem pārbaudījis to. Bet nu tas pats vien sanāks galarezultātā, ja es nopirkšu Salmo auklu veikalā. Jo piekritīšu, ka kvalitatīvas lietas maksā dārgāk, bet nu sīkumus es tāpat sūtīšu no Ķīnas.
A Tu nesūti kaut ko nezināmu! Paklausies, palasi atsauksmes un pasūti to, kas pārbaudīts! Un sanāks 5x lētāk, kā pirkt LV veikalos!
Fishmens, 10.decembris 2017, 20:03[/quote]
Es tak jau atbildēju, ka tas bija domāts par belijs23 linku, kur ir nezināma aukla 137m par 13$ + šipings. Lasīt vajag...
[quote=507712]Tieši uz reālo biezuma atšķirību jau cenas starpība arī pa lielam veidojas. Vienkārši, jo reāli smalkāka aukla, jo dārgāk to uztaisīt
++++++++