L_John, pāris šādu gredzenu maksā vairāk nekā Salmo Microtech kāts
jjanis, 17.jūlijs 2013, 23:40
Tāpēc teicu, ka problēmu var risināt dažādi:
- piedomāt pie metiena, ņemot vērā laika un citus apstākļus (nemaksā neko),
- copēt tikai bezvējā... :-) (arī nemaksā neko),
- samainīt gredzenus,
- samainīt kātus,
- vienkārši piedzerties,
utt.
galu galā atmest copēt... :-)
un vēl,
- vai uz spoles ir iztīta gandrīz līdz kasetes malai, tā ka paliek kādi 2-3mm? ja par daudz, tad tā nometās pati, par maz - lieka pretestība
- vai kātam visi gredzeni ir vienā līnijā, vai kāds no augšējiem gredzeniem nav nepareizā vietā ielīmēts?
Maza problēma kas mazliet kaitina copējot, kad aukla aptinas ap galējo rinķi(spiningam). Un bija pat gadījies aizlidināt 7ls vobleri pa gaisu šāda sīkuma dēļ. Kur ir problēma, aukla vainīga vai galējais rinķis(izmantoju salmo elite braid auklu).
PercHHunter, 13.jūlijs 2013, 10:00
Te skaidri parādīti problēmas cēloņi-
Problēmas risinājuma izvēle, lai paliek paša ziņā...
Daži iemesli, kas man nāk prātā:
aukla ir savērpta uztinot uz spoles vai spole to savērpj;
jau pirms iemetiena aukla ir aptinusies spicei apkārt, pisms iemetiena jāpavēro;
"tulpīte" ir noliekta uz leju. Īpaši to locīt atpakaļ neieteiktu, var salūzt, jāpameklē ar ko var aizstāt, iespējams no kādas feedera spices.
pašam man ir microtech, bet pirkts pirms gada, tātad nedaudz cits modelis, lietojot pītās auklas - salmo 0.09, fireline 2lb, Unitika 4 un 6lb, ar šādu (regulāru) problēmu neesmu sastapies.
Protams ka tulpe ar "kājiņām" dod zināmas ērtības, bet to esamība ne garantē, ka nekad aukla neaizķersies aiz pēdējā vai pirmspēdējā gredzena. Nevar tupi žvidzināt nedomājot par sekām.
Reti kurai feedera spicei kājiņas ir. Ja katrā trešajā metienā aukla ķertos aiz augšējā gredzena, tad daudziem feederētajiem bankrots drīz vien iestātos.
1) Vaina špinī.
Macrotech Salmo.
Viegls, jūtīgs kāts. Spole Sh Raren 2500. Aukla Sunline Cast Away 10lb. Vējainā laikā katrā trešā metienā gals sapinies. Bezvējā arī pabieži.
St.Croix Eyecon.
Tā pati spole un aukla. Gala pīšanās ļoti reta vējā. Bezvējā nav.
Tests abiem kātiem līdzīgs.
doks1959, 17.jūlijs 2013, 20:48
Man ir tas pats ka aukla uzmetas uz tulpīti tik es ar monofīlo stŗdāju!
1) Vaina špinī.
Macrotech Salmo.
Viegls, jūtīgs kāts. Spole Sh Raren 2500. Aukla Sunline Cast Away 10lb. Vējainā laikā katrā trešā metienā gals sapinies. Bezvējā arī pabieži.
St.Croix Eyecon.
Tā pati spole un aukla. Gala pīšanās ļoti reta vējā. Bezvējā nav.
Tests abiem kātiem līdzīgs.
Maza problēma kas mazliet kaitina copējot, kad aukla aptinas ap galējo rinķi(spiningam). Un bija pat gadījies aizlidināt 7ls vobleri pa gaisu šāda sīkuma dēļ. Kur ir problēma, aukla vainīga vai galējais rinķis(izmantoju salmo elite braid auklu).
PercHHunter, 13.jūlijs 2013, 10:00
Pirmkārt,salmo= sūds (subjektīvi), bet domāju, ne auklā problēma! Drīzāk paskaties, vai iemetiena tehnika Tev nav savādāka? Moš aukla kaut kur piebremzējas,vai spicīte neraksturīgi(vai raksturīgi tavam metienam) noraustās,nodreb....
Man čoms mokās ar cilpu veidošanos uz spoles dēl priekšējās bremzes...man savukārt ar to pašu nav problēmu! Izštukojām vainu! Viņš lociņu aiztaisa ar tīšanu,es ar roku...