Pateicoties foruma biedriem iegādājos Finezza Nuovo (tubular). Daugavā, vējā, 7-10.metros, 5.gr redzēju ļoti labi. Tā ka tubular nav nekāda vaina. Vienīgais, ka iespējams ar piecirtienu var būt problēmas, jo dikti padevīgs šis izskatās. Bet nu kamēr normāla zandera kļova nav bijis, tikmēr grūti spriest.
andreiko
Iekrāj 250 un tad domāju ka visi kātu būs tavējie, ja būs mazāk, tad var sanākt ka uz Prušu ielu būs biežāk jāpiebraukā, kas tur ir palicis, nezinu, neesmu bijis pāris nedēļas kopš iegādājos iepriekš aprakstīto mikruhu.
Vai, atvainojos - iepriekšējais jautājums Daugavzonam!
Vitaļik, kuri vēl grafītlīderīši ir pie Prūšu Vitaļika?Zinu, ka Nuovo, Tiro EX, bet kādi vēl un par kādām cenām? Ja sanāks, tad arī iegādāšos GL, interesējos, jo speciāli braukt uz turieni negribas, Rīgā tik bieži neesmu. Tas vienkārši, lai zinātu, ar ko rēķināties un cik naudiņas podiņā jāatber pa ziemas spelgoņiem.
Pirms kāda laiciņa tiku šeit forumā jautājis, kādi Finezu labāk izvēlēties, tublar, vai solid. Nu tagan varu padalīties savā viedoklī par abiem šiem kātiem, precīzāk būtu par tubular un SS versiju. Tublar versija manuprāt īsti neatbilst mikrodžigam, tas ir vairāk džigs, bet SS tiešām ļauj kaifot par pašiem mazākajiem džigiņiem līdz pat lielākajam pēc testa paredzētajam 6gr. Arī šo 6gr. džiogu var mierīgi izspēlēt vajadzīgajā ritmā, jo pati blanka ir pietiekami stingra un padodas tikai baltā spicīte. Pārbaudīju arī dažus voblerīšus līdz 4gr., tos arī vair paraustīt. Šis kāts tiešām ir foršs. Paldies Vitaļikam, savādāk pie šī kāta nebūtu ticis, tiešām ļoti atsaucīgs vīrs, cepuri nost.
sikais18
Man aizdoma, ka 0,13 pītā būs par resnu, kaut gan, kas par spoli? Man arī ir UL Zander kāts kā Tu raksti un Mikro Salmo spolīte, bet 0,13 pītā bija par resnu, jo gāja kāpostos. Paņēmu PP 0,1 un ir OKI DOKI.
urmaas
Nu skaidrs jo mikro dzigs bus pa vaju kats prieks zandartiem!un 5gr bumba kamer nosliks vares izpipet cigareti!bilde jau itka skaidra kats Elit zandart pita aukla 0.13mm un ceburaskas no 6-15gr pa spoli jau ir skaidrs un ba gumijam ar skaidrs!
Ja ezerā šeptēsi tādā dziļumā,tad ieteiktu sākt ar 6-8gr.Tik tas vairs nebūs mikrodžigs. :)
urmaas
to jau pats saprotu ka uz paplates visu pasniegt nevar!Bet ar ko sakt labak but gan jazin!!Straume EZER???
Visu uz paplātes tāpat nenoliks priekšā.Jāņem vērā ne tikai dziļums,bet ari straume.Mēģini un izdosies.
Ne asakas.
rio.
paldies pa ieteikumu!doma ir izmantot pito 0.13mm!gumijas Tioga 2.9 un 3.9 tad jus sakat ka ar 6-12 gr pietiek 10m dziluma?!
nav ideaalaakais zandartam bet kjert ar so kaatu(tik piecirtienu taisi taadu energjisku)var.Iespeejam s es izmantotu 6-12 gramu dzigus,atkaribaa no auklas diametra,veeja stipruma,maneklja izmeera,straumes(ja taa lela tad dziga svars var ljoti stipri palielinaaties).ieteiktu pamegjinaat kjert arii dropsota tehnikaa,bet sjaa gadijumaa gan vajadzeetu cietaaku(atraaku)kaatu.
ka ar so katu Salmo Elite ZANDER LIGHT 2.6
0-17 bus labs prieks zandartiem dzilums +-10m?
Un kada svara ceburaskas izmantot butu ieteicams!Gumijas LJ tiks izmantotas!
katram savs,bet:)man pasam nav svariigi zinaat vai kjeru ar ul,l,vai H ,MAN IR SVARIIGI lai ar attiecigo svaru(dziggalvu)varu attieciigo manekli izdariit to ko veelos:)a kaa to visu sauc vai klasificee man pilniigi pajaat:)
rio., 8.novembris 2012, 20:06
Tev pilnīga taisnība, pilnīgi pietiek ar ML - L kātiem un var šancēt sākot ar 4 gr. Dzīvojoties pa LV upēm vieglāku par ML nav vajadzējis. Kolēģim ir UL , pa retam ir labāk, bet lomos lielas atšķirības nav, ķeram abi, jo pārsvarā ķeram no 3 m uz leju. Tie testi norāda tikai komforta zonu, bet jāpieskaņo arī aukla, spole utt, ja grib visu pēc grāmatas. Šodien uzliku mazliet padžigoju ar ML un 20 Gr, nekas, var gan uztvičot, gan iemest cik vajag, protams, ka ideāli būtu katram svaram savs kāts laivā, bet mūsu upēs straumes mainās 3 x dienā un 4 kātus līdzi staipīt.... cope ir atpūta !!!
Ja kas - MJ svaru gradācija ir apmēram tāda - cik M dziļš, tiks gramus liekam. Korekcijas ievieš vējš, straume, mānekļu spēles īpatnības utt....
katram savs,bet:)man pasam nav svariigi zinaat vai kjeru ar ul,l,vai H ,MAN IR SVARIIGI lai ar attiecigo svaru(dziggalvu)varu attieciigo manekli izdariit to ko veelos:)a kaa to visu sauc vai klasificee man pilniigi pajaat:)
UL 0.8-5.5
L 1.8-7.0
LM 3.5-10.5
M 5.5-18.0
UL kāts varētu būt līdz kādiem 7-8 gr. light kāts apmēram līdz 18 gr.
Vai kads varetu izskaidrot lidz cik gramiem ir Ultralight kats un No cik lidz cik gramiem ir Light kats?
kā vienmēr ,vienam māte otram meita bet mums kleita lai tā arī paliek.