Lucīši Vecāķos?
Pirmo reizi dzirdu, laikam - stulbs vai izliekos.
Man kaut kā likās, ka viņiem akmeņi patīk.
Iespējams, ka nemaz nav jābrauc aiz Saulkrastiem.
Tā nav p/provokācija? :)
-d.
Par vecāķiem nemācēšu stāstīt.Bet bērnībā ķēru Kauguros.Tagadiņās Saučos.:)
drl-, 29.janvāris 2013, 22:00
Lucīši Vecāķos?
Pirmo reizi dzirdu, laikam - stulbs vai izliekos.
Man kaut kā likās, ka viņiem akmeņi patīk.
Iespējams, ka nemaz nav jābrauc aiz Saulkrastiem.
Tā nav p/provokācija? :)
-d.
ledus bija 10cm un gluds(bez vižņiem) kur cepiens???
-iepirdu kādu kili, palēkāju,itkā normāli!!!-
Nu dod džeks ! Jūra nav piemājas dīķitis. Nākošreiz sasadomāsi īpirst paķer līdzi tā vairāk ņammas , ka nesanāk tā ilgāk uzkavēties... :DDD !
Tas labākajā gadījumā.
Droši vien....iegāju, ieskrēju, ierāpoju kādu 1 kilometru no krasta...saprati:-)
"iepirdu kādu kili"
šito vēlreiz un latviski...
piektdien biju vecāķos,iepirdu kādu kili, palēkāju,itkā normāli!!!
Kaut tulīt.Ledus jau ir. :)
Labākā cope būs uz pavasari.Bet vai būs ledus? :)
kad sākas to sasodīto luču "bliezšana"???
Receptes nekadas nav luču kūpināšanai....iztīra iekšas..galvu atstaj..tad ver uz iesmiem bet tikai caur zodu lucim..savādak kūpinot nokritīs...vel nianse..no sakuma namiņu vaļā un uz uguns apžāvē kamēr āda sausa...tad ver namiņu ciet un ber alkšņu skaidas slāpējot uguni....tad dabū to smuko smaku un krāsu....gatavus pako traukā un kamer silti pārber sāli....nepārforsējot....kad atdziest un nedaudz izdod savu sulu..ir gatavi ēšanai:)
Chest!Nu ja...tad skurstenī nekarini!Gan jau kāds uzrakstīs labāku recepti!P.s.bez sarkasma!!!
Par to pareizo biju domājis recepti kā zvejnieki žāvē, jo viņiem sanāk ideāli lucīši! kā pareizāk kūpināt, karināt, vai uz restēm - tam visam ir diezgan liela nozīme!
Pats esmu mēģinājis pāris reizes, nesanāk tik labi, tāpēc prasu padomu!
Kas ir pareizi vai nepareizi...!?Dari kā gribi...lai tik garšo!:)Mēs ar fāteri kādreiz iekarinājām skurstenī un kamīnā alksni iekšā...pa pirmo zorti!!!:)))
Ja jau zivis pagaidām neķeras un nav ko apspriest, tad varbūt kāds var pastāstīt kā pareizāk kūpināt lucīšus!? Kāda marināde + pats proces?
Nav isti jegas list. Čoms bija pamerit ledu. pie krasta labs, talak jau vietam 10 un vel talak 5cm.
Pacopeja ari biki, nebija ne piesitiena. cilveku ari tukss. Tas saučos. tā ka jagaida veel.
a ko sakat ja ritdien carnikavā ir doma uzlist uz ledus?
Dzesē... . Es jau arī gaidu pavasari. T krekliņš taču foršāks par pufaiku.
Čau Māri.Butes neķerās.Tagad tops uz stintojām un okkuneniem.Nāks pavasaris,būs citas privilēģijas.Pie Tevis stipri dzesē.Tāpēc pagaidīšu siltāku laiku.:))