Nu tad laikam kas kuram skaitās "mierīgi izraustīt". Man tas nozīmē, ka visa kustība tiek novadīta uz vobleri un puse nepaliek kātā, tam ielocoties, bet nu ok, galvenais, lai ķeras :))
Bračkam ir basspara līdz 7 grami un garums 1,83m bet viņš vēl goldfisha skatījās to pašu bassparu bet ar 1,98m laikam un tas bija daudz ļumīgāks. Bet cik es paskatījos tad mailes līdz 6 grami varēs ar viņu mierīgi izraustīt.
Izvēloties kātu, nevajadzētu vadīties tikai pēc rakstītajiem parametriem. USA vai priekš USA ražotie kāti vienmēr būs fastīgāki, kā austrumu zemju kāti. Japānā ir pavisam cits copes stils salīdzinājumā ar USA.
Zipcs, pats šogad sāku darboties ar Bassparu 3.5-10.5g, dažas līdaciņas ir izvilktas, vakar arī foreles tika paķertas, kāts diezgan sakarīgs. Norādīts, ka ir fāsts, par to gan varētu pastrīdēties, bet nu metiens sanāk pat ļooti labs. Bet... pamēģināju patvičot ar dažādiem vobleriem, nonācu pie secinājuma, ka lielākais ko viņam var likt ir xr8, un tad jau ir tā ka pavisam nedaudz jūtams testa trūkums. Tātad, pirms pērc kātu ar testu līdz 7g, kurš nemaksā virs 100ls, apdomājies kārtīgi. Ar septiņgramīgo Bassparu lielāku vobleri par 4g diezvai izspēlēsi kā nākas.
man tā pati problēma. meklēju kātu vobleriem līdz 6 g un dzhigam līdz 8g, bet cik skatījos Goldfishā nekā prātīga nav vēl viņiem ienacis. Man liekas, ka baspara bija pārāk ļumīgs. Es biju cerējis uz Major Craft KG Lights, bet nav atnācis un grūti teikt, kad būs. St.Croix bija ideāls kātiņš, bet diemžēl viendaļīgs un vairs nebija uz vietas Matīsa ielas veicī... varantu nav īpaši daudz... LV pieejamie Pontoni īsti neuzrunā. Būtu Unitra varētu paskatīt to, bet nekur nemanīju. G Loomis ar nav apskatāms, iespējams būs pēc kādām nedēļām 689.lv...
Doma pirkt asaru kātu, bet nevaru izšķirties kādu labāk ņemt. Pirmais būtu major craft basspara vai Slicer. Abiem kātiem tests līdz 7 grami un doma ir priekš tviča pirkt. Ko ieteiktu jūs?
Labi, par Toyotām utt. to visu es saprotu. Bet reāli rokās abas turējis un salīdzinājis kāds ir?
Krievu netā ir divas partijas - vieni saka, ka nefiga nav atšķirības. Otri, ka noteikti ir. Bet atsauces uz reālu pieredzi ir ļoti maz. Tādus īsti korektus salīdzinājumus neesmu atradis.
Redz, ebay es no vācieša, teiksim, varu nobidot Stellu FD vai pat FE par tīri civilizētām naudām. (No japšiem cipari ir pamanāmi lielāki.)
Bet, ja tā JDM patiešām ir labāka, tad mani grauzīs apziņa, ka es kaut ko baigi svarīgo esmu palaidis garām! :D Un agrāk vai vēlāk nodrebēs roka iepirkt JDM... un man kā taupīgam cilvēkam tā jau šķiet izšķērdība! :D
Toyta from japan market -Ieliec gugļos Ja gribi par spolēm nomaini vārdiņu Toyota pret Shimano :DD
Par handmade kātiem. Neesmu uz to ieciklējies, bet tā tīri teorētiski blankas jau tāpat gandrīz visi meistari sūta gatavas. Bet pārējais jau ir kvalitatīvu "ingredientu" un meistarības jautājums.
Piemēram, netā esmu redzējis tikai pāris Vācijas darbnīcas, kas paši ar grafīta rullēšanu niekojas.
Pastāstiet šitiem džekiem, ka viņi atpaliek no japšiem un amīšiem. :)
http://www.ruten-unikate.de/ruten/mp_det.html
kgasuns Paver netu un pavēro Toyotas japānas tirgum un visai pasaulei Starpību ievērosi 3 sekunžu laikā :DD
nu i pajautāji, "kas tev vairāk patīk, Spīrsa vai Agilera" :D
Labi, turpināsim viktorīnu. Vai kāds ir reāli dzīvē salīdzinājis eksporta un JDM (Japanese Domestic Market) Stellu?
Ir tur tā mistiskā starpība vai nē? (Ar mistisko nav domāta cenas atšķirība.)
Nu Japāņus ir grūti pārspēt. Tiem kloķi var ielikt amīšu kāti, St Croix, Lamiglas, bet ne jau nu letiņu ražojums :))) lai radītu labu kātu vajag iekārtas, pieredzi utt. Katrā ziņā es neesmu dzirdējis ka LV kāds ražotu Graphiteleader klases kātus :)
oi, beidz... tas toch ir joks... neticu, ka te kāds spēj radīt tādus kātus kā Japāņu, ASV ražotāji ar visām labratorijām un izpētēm, testiem... tā nav tubusu taisīšana, ko LV meistari pieprot!
Bez tizluma tur ir arī daudz ķērāju. Un zālēs es arī metu, ka noskan. :)
No tāda viedokļa Graphiteleader laikam patiešām vēl būtu pāragri. Kā te pareizi saka cilvēki, ar kātiem ir jāpiešaujas apieties. (Kaut gluži pa virsu es arī nelēkāju.)
Par Restive arī bija iepriekš domas.
Kā ir ar vietējiem meistariem? Man te puspajokam ieteica variantu, lai pasūtu kā Graphiteleader Tiro, bet izturīgāku. :D
Ja būtu tik izturīgi, tad nebūtu tik daudz atsauču, kur minēts, ka salauzts kāts.
Gribētu nedaudz paplašināt te daža laba skatījumu uz lietām. Ne visi ar kātiem apietas maigāk, nekā ar sievietēm :D Tad nu - neliels trieciens un papīra biezuma sieniņām tas ir viss. Tālāk jau notiek sekojošais - asāks metiens un trieciena pēdas pārvēršas plaisā un kāts lūzt. To noraksta uz nemācēšanu pareizi mest :D Tā kā - attiecīgam cilvēkam, attiecīgs ekipējums. Nu, nevar nevērīgs cilvēks ņemt kātu, kuram svars ir pūkas svarā :) Ne visi ir pedanti :)
Japāņi nav neizturīgi, bet ar viņiem ir jāmāk apieties! :)
patizlam :DD da labi, gan jau arii graphiteleader nesalauziisi, nav tie japaani tik neizturiigi kaa te daudzi megina cilveekiem iestaastiit.
St.Croix var apskatiit matiisa 66 jig&jerk veikalaa. pakonsulteejies ar paardeveeju :)
Graphiteleader ir nenoliedzami labi kāti, kvalitatīvi, viegli utt., bet ir viens BET, šajos kātos ir ļooti daudz grafīta, kas ir gan pluss, gan trūkums, ja skatās piemēram Finezza, kāts sver 75 grami, rokā nav jūtams, copēt patīkami, bet viņš ir trausls. pietiek nepareizi ar viņu apieties un viss.
līdz ar to St. Croix tiešām varētu būt laba izvēle (bet ne vienīgā). Avid nav slikts, tiešām labs twitch kāts, it īpaši viendaļīgais modelis. ar šamo esmu strādājis patīk. Legend Elite, noteikti ka labs, bet nu es laikam par Avid. btw paskaties Major carft Rizer vai Restive labi kātiņi, droši St Croix konkurenti !
vo dabūsi viedokļu daudzveidību :D