atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu
onkyo 01.01.19
Tvičam neko dārgu nav jēgas ņemt, tai skaitā 8x dzīslu auklu. Bijušas gan Sunline, Varivas, LJ, madie in china, un Rapala auklas. Pagaudām neko labāku par Rapala Rapinova-X neesmu atradis. 0.6#, neskaitāmas foreļu copes (ap 200 copes reižu), aukla kalpo jau 6 gadu!
Otra aukla džigam 0.3#, jau 3 sezonu pa Daugavas asajam kantēm rīvēju.
Auklas sūtītas no JP.
Pievienojos sacītajam par gad gancho
[quote=552093]GAD Gancho GAN702MMHF 2.13m 10-32gr

pašam ir bijis 702MF, ļoti labs instruments, labāk patika nekā Rizer.
Arkso 31.12.18
Arkso [17:10]: Laimīgu Jauno gadu!

Tātad, kamēr liela daļa makšķernieku nododas zemledus copei, es gatavojos jaunajai spiningošanas sezonai. Tāpēc vēlos apspriest auklu jautājumu. Kādas iesakāt, ar kādām pašiem patīk strādāt.

Paklausot ieteikumam, nākamajai sezonai nopirku Cast away, tas ir manam multam.
Interesē, ko labu uztīt bezinerces spolei, lai varētu tvičot mailes līdz 11 cm. Agrāk bija Varivas Sea Bass PE#1.2.Izmantoju šo: http://eboat.lv/lv/makskeresanai/auklas/sunline/hibrid-auklas/pita-aukla-sunline-cast-away-pe

IngEih, 31.decembris 2018, 18:01

Kuru izmēru tu izmanto?
IngEih 31.12.18
Arkso [31.12.18]: Laimīgu Jauno gadu!

Tātad, kamēr liela daļa makšķernieku nododas zemledus copei, es gatavojos jaunajai spiningošanas sezonai. Tāpēc vēlos apspriest auklu jautājumu. Kādas iesakāt, ar kādām pašiem patīk strādāt.

Interesē, ko labu uztīt bezinerces spolei, lai varētu tvičot mailes līdz 11 cm. Agrāk bija Varivas Sea Bass PE#1.2.
Izmantoju šo: http://eboat.lv/lv/makskeresanai/auklas/sunline/hibrid-auklas/pita-aukla-sunline-cast-away-pe
Arkso 31.12.18
Laimīgu Jauno gadu!

Interesē, ko labu uztīt bezinerces spolei, lai varētu tvičot mailes līdz 11 cm. Agrāk bija Varivas Sea Bass PE#1.2.
JIG.LV 27.12.18
Sveiki.
Iesakiet lūdzu kātu 130izm.vobleriem piem.Balisong... budžets lidz 100eur

Vēl man nedaudz neskaidrs jautājums par kāta garumu.vai tiešām man pietiks ar 2metrīgu kātu.Cik saprotu jo īsāks kāts jo ērtāk izspēlēt,bet vai nezaudē baigi iemetiena attālums?
Copēju no laivas.
P.S varbūt ir kādam kāds labs lieks špinis?

karlismoto, 26.decembris 2018, 23:42

Pašlaik līdz gada beigām ar 30% atlaidi pie mums var nopirkt DAIWA Balistic X 2.10m 10-40g (laikam 1 gab, arī 15-50g )vēl bija, kā reizi tieši uz noteikto budžetu ar minimālu pārsniegumu saliekas 145-30%=101.50
Šie kātiem patiēšam ir ļoti labas skanīgas/jūtīgas blankas, perfekti der twich un drop-shot, pie tam Fuji rinķi, kas šādā cenā vispār ir nereāls bonuss.
cygyxfeejk 27.12.18
GAD Gancho GAN702MMHF 2.13m 10-32gr

pašam ir bijis 702MF, ļoti labs instruments, labāk patika nekā Rizer.

Sveiki.

Vēl man nedaudz neskaidrs jautājums par kāta garumu.vai tiešām man pietiks ar 2metrīgu kātu.Cik saprotu jo īsāks kāts jo ērtāk izspēlēt,bet vai nezaudē baigi iemetiena attālums?
Copēju no laivas.

karlismoto, 26.decembris 2018, 23:42
BAigars 27.12.18
karlismoto [26.12.18]: Sveiki.

Copēju no laivas.
Ekspertu sadaļā uz tieši šādu jautājumu Mārtiņš atbild vismaz reizi nedēļā. Ej un lasi.
karlismoto 26.12.18
Sveiki.

Copēju no laivas.
skutans 11.06.18
Skaisti! Arī lietoju kembriku, lai fiksētu savienojuma vietu. Vienīgi, intensīvi mainot voblerus, ir gadījies, ka šī tipa decoy sakabei pārlokās materiāls virsotnē, tādēļ pārgāju uz apaļajām.

Vigulis, 11.jūnijs 2018, 17:03

Ņem nākamo izmēru..., bet ir protams arī citi varianti. Netviča tehnikā man nokalpo , pat nepateikšu, nomainu ,ja citreiz deformē titānu un vizuāli liekas nepievilcīga...
Vigulis 11.06.18
Skaisti! Arī lietoju kembriku, lai fiksētu savienojuma vietu. Vienīgi, intensīvi mainot voblerus, ir gadījies, ka šī tipa decoy sakabei pārlokās materiāls virsotnē, tādēļ pārgāju uz apaļajām.
skutans 11.06.18

Kādam bēdu sagrauztajam varu uzsiet labu pavadu, ja ļoti vajag. Kalpos ilgi, ja ir skaidrība tehnikā un mānekļos. Sava veida hobijs:) PM
Vigulis 11.06.18
Lietoju gan flexonītu,gan sienamo titānu, gan stīgu. būtisku atšķirību vai kāda baigo priekšrocību nesaskatu. Pavadiņas, izņemot stīgu, jātaisa pašam, lai nebūtu uz ko apvainoties. Stīgai pie auklas griezulītis prasās. Tad ir vieglāk nomainīt stīgu un auklas mezgls arī labāk turas. Ja lieto tievu pīto auklu, stīgai auklas pusē tinumam var pārvilkt pāri termo kembriku, lai aukla nelien pinumā un nebojājas. Ja nepārspīlē ar pavadiņas (max 25 cm) vai furnitūras izmēriem nekas tur spēlei netraucē.
otinjsh 11.06.18
Es arī uzskatu, ka titāns ir vislabākā izvēle, jo praktiski nenokajams, nedeformējas.
Minētās pavadiņas plīst visdomājamāk tajās vietās, kur ticis savienots ar furnitūru un ir traumēts (saspiets, pārkarsēts vtml), kas ir 100% ražotāja brāķis.
Ja ir gribēšana, tad pērkat sienamo titānu, labu furnitūru un pietiks visam mūžam.
o.
Hotentots 11.06.18
Sveiki,

Vēlējos noskaidrot kādas pavadiņas Jūs izmantojiet.
Iepriekšējā sezonā man bija titan pavadiņas, kuras pirku Cēsīs, tika pārdotas bez iepakojuma, cena ap 3.50 gab. (nokalpoja visu sezona bez kaut kādām problēmām)
Tākā nesanāca braukt uz Cēsīm, tad nopirku SALMO veiklā X-twitch (iepakojumā 2 gab), kas tur 20 kg. Bet abas divas man ir pārlūzušas(viena man, viena kolēģim), viņas nebija ne deformētas, ne ar jeb kādiem citiem defektiem. principā esmu baigi vīlies, jo abas reizes tika pazaudēti vērtīgi vobleri.

kuras ir labas un uzticamas pavadiņas tieši priekš tviča. ??

Gkirsis, 11.jūnijs 2018, 14:42

Titāns. Voblerus neraustu, tā ka nevaru komentēt, cik lielā mērā smagā pavada ietekmē tā spēli.
"X-twitch" kādreiz lietotas, bet arī ir lūzušas un tas jau nav krietni. Iesaku pašam iegādāties stieplīti un taisīt pašam. Būs lētāk, ērtāk un varēsi veidot tādas, kā labpatīk (garums, sakabes, griezuļi).
Lietoju AFW titānu, ebrejā var nopirkt. Ja pats neuztaisa brāķi, kalpo lieliski.
Dagins 11.06.18
Par pavadu ...
Pilnībā piekrītu Abavniekam - stīga tā ir drošība, vieglums, paredzamība ... viss tas, ko sola, bet nedod titāns.
Bet nav ko raudāt, stīgas ir lētas un dabūnamas visos izmēros, gan resnumā, gan garumā :)
Manuprāt stīgai jābūt garākai par mānekli, lai āķi neķeras pītenē.
Es jau arī tikai mācos :)
Gkirsis 11.06.18
Gkirsis [13m]: Sveiki,

Iepriekšējā sezonā man bija titan pavadiņas, kuras pirku Cēsīs, tika pārdotas bez iepakojuma, cena ap 3.50 gab. (nokalpoja visu sezona bez kaut kādām problēmām)
Tākā nesanāca braukt uz Cēsīm, tad nopirku SALMO veiklā X-twitch (iepakojumā 2 gab), kas tur 20 kg. Bet abas divas man ir pārlūzušas(viena man, viena kolēģim), viņas nebija ne deformētas, ne ar jeb kādiem citiem defektiem. principā esmu baigi vīlies, jo abas reizes tika pazaudēti vērtīgi vobleri.

kuras ir labas un uzticamas pavadiņas tieši priekš tviča. ??Ar titānu tā ir.. es daudzas esmu mēģinājis, bet jebkurai tas resurs kaut kad beidzās... un sliktākais, ka nevar redzēt, kad tas notiks,jo deformācijas nav.
Manuprāt, visdrošākais ir stīga.
1. Redzams, ja riktīgi nodeformējas, maini.
2. Negaidīti neplīst
3. Cena - nav problēmas copes dienā nomainīt kaut piecas.
4, svars - netraucē voblera spēlei.

Tās protams tikai manas domas.

Sākumā šķita nesmuki, kad pēc līdakas ir tāda šķība,salocīta. Bet kā pārliecinājos - copei tas netraucē

Abavnieks, 11.jūnijs 2018, 14:53

cik garu stīgu lieto un vai starp auklu un stīgu liec griezuli?
Abavnieks 11.06.18
Gkirsis [11.06.18]: Sveiki,

Ar titānu tā ir.. es daudzas esmu mēģinājis, bet jebkurai tas resurs kaut kad beidzās... un sliktākais, ka nevar redzēt, kad tas notiks,jo deformācijas nav.
Manuprāt, visdrošākais ir stīga.
1. Redzams, ja riktīgi nodeformējas, maini.
2. Negaidīti neplīst
3. Cena - nav problēmas copes dienā nomainīt kaut piecas.
4, svars - netraucē voblera spēlei.

Tās protams tikai manas domas.

Sākumā šķita nesmuki, kad pēc līdakas ir tāda šķība,salocīta. Bet kā pārliecinājos - copei tas netraucē
Gkirsis 11.06.18
Sveiki,

andris-gu 07.06.18
Kā tad ir, tie kas "raustījuši" abus, 33nieku Aspro un Shard, kuram atdodat priekšroku, vai Favorite par lētākā naudām piedāvā līdzvērtīgu produktu, vai tomēr cenas starpība ir pamatota?
Paldies.

Azverins, 6.jūnijs 2018, 13:05

Abus raustīju un esmu abu īpašnieks. Noteikti šobrīd priekšroku dotu Aspro, tas pagaidām nav pievīlis, Shards ir jauns un mūsu cenu politikā tas ir gandrīz vai Aspro cenā. Pie tam man ar Shardu jau ir negatīva pieredze, kad metienā lūza spice. Pilnvērtīgi ar viņu pastrādāju 1,5 copes. Kāts man dikti patika, gana ass, gana jūtīgs, atsaucīgs, bet vot - vai tikpat izturīgs kā solīja...tagad šaubos. Tik un tā gaidu, kad parādīsies atsevišķi pārdošanā Shard spices, lai turpinātu ar to darboties. Neskatoties uz negatīvo pieredzi, arī šis kāts man patika...

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs