FishBon - ļoti cienijamais un gudrais pilsoni - FishBon. tava atbilde ir ļoti nesaprotama.arī fuji ražo riņķus no visādiem metāliem un to pārklājumiem,kā arī ar dažādiem riņķu ietvariem (no tā mainās riņķu kopējais svars). Tā kā tavs koments nav adekvāts un konkrēts. kā arī katram kātam ir individuāls riņķu izmērs un skaits, kurš arī nosaka kopējā komplekta svaru.
daugavzoons kur dabuuji Rizer ar 2-24g testu? kaut kaa manas acis taadu nav redzejushas. un testa diapazons nav iisti korekts. taadiem kaatiem kam tests ir 5-45g utt, tadus vispar rokas nav jegas nemt, bulshits un nekas vairaak .
Starpība svarā starp ar kātu ar Fuji riņķiem un parastajiem SIC riņķiem ir 13g. Diezvai tas ir sevišķi būtiski.
es parasti veikalos nelūdzu.,bet uzstāju, lai dod lētāk :D
nezinu vai jauns pievedums.,bet man izrādija kādus trīs kātus.,cenā ap 55ls..:)
oskarsB: jauns pievedums?
pagājušo nedēļ bija tikai viens kāts pulse 5-20gr...
un cenas tur ir patīkamas tikai kad ir 50% atlaide, bet pagaidām ja stipri palūgt iespējams kādus 25% iedos , bet stipri jālūdz es tā nemāku :D
falx> Fishbon veicī biju.,tur ir superīgi Berkley twicha kāti..,pats domāju vienu iegadāties.. viegli.,skaisti nostrādāti un cenas ļoti patīkamas.. ;)
Daugavzoons: ar mitchelu ir tā, ka pirmkārt man nepatīk lidojošā spice, jo mazajām mailēm man būs smalkā aukla un ja tad kas notiks gandrīz 100% būs norauta aukla un pazaudēti mānekļi. Otrkārt lētajam mitčelam ir samērā vienkārši gredzeni, jā tiem ir sic ieliktņi, taču tie ir maziņi un spices gredzens ir obligāti jāmaina!
Ir mičelam liekas models ar fuji rinķiem un analogu testu, bet nezkapēc tas kāts ir jūtami smagāks par analogu bez fuji....
Ar manu Mitchell elite 8/32 jūtība drīzāk ir laba nekā vidēja teiksim, ja vobis aizķer zāli tas ir jūtams, kā mikropiesitiens nevis tākā aizķēries.
Mētāk ar konkrēto spini labāk no 15gr vobus, nekā ap 10, laigan teiksim jacksona deadfloats lido teicami, bet tā svars vispār ir zem 10gr, taču viņs pats ir aerodinamisks, tākā vis ir nosacīti!
Un es viņu pirku uz skidoniem, pilnā cena šķiet 50ls tākā nekas lēts nav...
falx -ja es pareizi sapratu, tad Tu rakstīji ka Mitchell elit 8/32 ir baigi labs un tagad vēlies ko vieglākiem vobleriem. Kāpēc neņem to pašu Mitchell 4/18 ?
Biju pamēģinājis Rizer 2-24, vobleri uz 20gr. nevarēja izdancināt, par daudz amortizē.
Kā ir ar Mitchell -ir labs? un pats galvenais, cik perfekti nodod voblera (uz gramiem 10-20) spēli, cik jūtīgs?
Mans domāt, ka bišķi vēl jāpaciešas, jo prātīgi tirgoņi pavasarī savilks vidējas cenas kātus un rudenī skaļie vecie modeļi kļūs par 30% pievilcīgāki... citādi varēs ar tiem tirgoties ekskluzīvi ilgi :)
no Pontoon21 ko esmu mēģinājis, jēga ņemt ir Psychogun sērijas kātus. Seven & half manuprāt nav cenas vērts - tad labāk Major Craft vai St. Croix paņemt. Jau sāk parādīties jaunie Pontoon21 kāti, kas būvēti uz Lamiglas blankām - tie varētu būt kaut kas labs. bet nu kopumā tvičam Major Craft Rizer vai Restive - tiešām labi. ja meklējam kātu priekš visādām finesēm - mikrodžigs, rock fishing utt. tad manuprāt vislabākā izvēle ir Graphiteleader vai Tenryu, kas Latvijā gan nav sevišķi populārs.
to falx... njaa, sorry... par citiem nemācēšu teikt, jo nav bijusi nedz saskarsme, nedz pazīstamu čomu rekomendācijas. Pontoon 21 ir gan Albakorā, gan Matīsa 66, domāju, ka vēl šur tur, bet Seven&Half būs ap 140 lvl, nu mosh var nodiikt par 130, bet vai būs labāks par St.croix vai Major Craft nemācēšu teikt...
pontoon21 arī lētāk par simtu nebūs..
kristsKG: paldies par precīzu uzskaitījumu!
Dažus esmu turējis un tie visi diemžēl ir simt un vairāk latnieki...
Kur pontonus var apskatīt ir tie iekš Latvijas?
mānekļu ir daudz un iedalījumam 3 daļās ir sava loģika, bet takā man negribās un īsti arī neceļās roka pirkt 3 kātus, tad smagākus voblerus par 22 g šobrīd neskatos, tapēc man nav, piemēram, Deps Balisong 130, Pointer 128 SP u.c. lielās mailes, apstājos pie OSP Rudra, Megabass Vision Magnum SP, Mag Squad 128, Slender Pointer 127. Jig kātiem ir niansīte ptotams, bet tad tas paliek visia exluzīvi. es vados pēc principa, ka man prioritāte ir twitch. Labs kāts Tavā testa kategorijā būs St.Croix Avid ML, St.Croix Legend Tournament ML, protams var Eliti, bet tas būs laikam ap 200 lvl, Major Craft Restive ML, Rizer ML, Pontoon 21 Seven & Half ML, Pontoon 21 Psychogun ML, Shimano Crucial u.t.t.
dzhams: paldies, kā vienmēr viss ģeneālais ir vienkāršs! ;)
falx: ja kāts mēdz bieži izjaukties, pirms salikšanas saslapini savienojoma vietu! Šitāda problēma man ar bij vienam forļ kātam un pirms saliku, kaut sieķi uzzieķē -un tici vai nē palīdzēja!
pārliecināji par mānekļiem pašu mazāko ir riktīgi daudz, tad tos jāiedala trīs grupās 0-10;10-20;20-30..., bet man vienkāršāk un pierastāk būtu divās līdz 15 un līdz 30... un uz copi ņemt 3 kātus ir perebors...
tikai es nodalu twich no jig attiecīgi, tīri no izjūtām man liekas ka jig kāti ir maigāki ...
īsāk sakot es gribu labu kātu līdz 10-15gr testā ar īpašībām, kas apmierina mazā svara mānekļu prasības pret auklu, jūtību lielā attālumā un metiena attālumu....
līdz 6 g ir padaudz - rigge 35 F un SS un deep versijas, rigge 46 visi varianti, rigge 56 visi varianti, rigge 70 F, khamsin tiny, khamsin Jr., bent minnow 76, bent minnow 86, padaudz Pontoon 21 versijas, Megabass Live - X Smolt, Megabass X-70, Jackall Squad Minnow 65 u.t.t.
kāta garums ir atkarīgs no 2 apstākļiem - 1) lava vai krasts; 2) kas pamatā twitch vai jig. ja laiva un twitch, tad man liekas, ka optimāli līdz 2,20 max 2,30... bet tas kā pierasts un no izjūtām...
Līdz seši grami ir kas, towadi, rigge 35, kāds walkers sīkais... tieši viņiem pirkt kātu sanāk!
Man mazās mailes rigge 70,90 orbit 65,80, dead float, jib, juzūra ss minowi... lielās mag squad 128, orbit 110, oneten, lates, buzz bill, hama minow, rudra...
Cik noprotu, tad mazajiem testiem kātu garumam jābūt ir virs 2m? kautkur 2,10m, 2,20m ?