Nu nez vai te var tecināt siekalas. Brekši ir nepareizi sagriezti, piededzināti un vēl pie tam žāvētava nav bijusi pirms tam uzsildīta kā rezultātā melnais kondensāts ir palicis uz brekšiem. Ēst jau drošvien var bet vai garšīgi šaubos.
Zivis gan esi atradis kur ķerās un māki paņemt,.
Nepareizi sagriezti ??? Tas ietekmē garšu ??? Nedomāju gan :)
Ko nozīmē pareizi un nepareizi, kur ir talmuds par pareizo griezšanu ? :))
katram sava tehnika ! Es pat taa nemacetu sakupinat , atceros kaa meginaju butes uz grilla pacept :D sanaca ar lapstu kasit no rezdja nost :D
emka
Ir liela nozīme kā griež zivi. Pār muguru jāgriež tāpēc lai zivs sula neiztecētu pirmajās 10 minūtēs. Ja pārgriež pār muguru tas zivs sula lēnām sutinās zivī. Piemēram zivs gatavību es nosaku pēc tās pašas sulas, kad tā tikai nedaudz palikusi tad ņemu ārā. Tieši tāpēc arī zivij galvu ir jāatstāj klāt lai sula neiztecētu. Šajā bildē vēl var redzēt ka zaļais alksnītis ir bijis ļoti maz vai pat nav bijis vispār. Neesmu nekāds žāvēšanas guru bet pa entajiem žāvēšanas gadiem esmu palicis pie vienas, pārbaudītas receptes - zivij nevajag neko citu sālijumam kā sāls:cukurs 2:1, vēl ierīvē ar saspiestu ķiploku tad spainī zem sloga iekšā uz 3 stundām. Žāvēšana ir atkarīga no žāvētavas uzbūves bet princips ir viens - no sākuma žāvētavu uzsilda tukšu, tad ar zivīm pirmajā malkas reizē "uzdod" temperatūru un vēlāk sutina ar mazāku temperatūru kamēr gatavas. Pirmajā likšanas reizē lieku sauso un slapjo alksni 1:1, vēlāk 1:3.
бабёр главное спецыи,а если ты такой умник.то каптильня была разогрета до нужной температуры.насколька я вижу ты слишком многа четаешь всякую хуйню.нащёт вкуса все кто ел это блюда,скозали еденодушно вкус изумительныйю так что глотай слюну.:))))
Ko Tu tā streso:) Es šitādas zivis neēstu un tas ir tikai un vienīgi mans viedoklis. Siekala man točn netek:)
man patīk,velk uz siekalu :D~ sagrizts ir ļoti labi,jo ja zāvē zivi nevis vertikāli bet horizontāli uz muguras ar šito griezumu,tad zivs un ķiploku un citu speciju sula krājas zivs,vēdera dobumā un vislaik garo,kā pirtiņā pa smuko.Vakar un šodien sakūpināju pats,ar alksnīti,zaļo,sauso, viss kā vajag,ņamma tāda beigās kā saka -kā veikalā,protams ka labāk nekā veikalā! :) DIMON 84 kakie speciji dabavlae6? Atkroj sikret jeslji nje sikret :D kak vsja pracidura prishodit?!
da vse prosta,vegeta i solj.sam neozedal takova vkusa.naparnik skozal cto hrenova marinoval.no vislo sto on zabral svoi slova nazad.i sam bil udevlen naskoka vse super.
Piekrītu bebram pa visiem 100,zivij neko citu nevajag kā cukuru,sāli un ķiploku,uzkatu ka vegetā gan ir visāda xui....ja samiksēta un bojā zivs patieso garšu. dimon_84 a naparnik i vse ostaljnije govorili chto vkusno potomu chto,na chuzhoii schot pjut i trezvenniki i jazvenniki:))))
Ar vegetu gan neesmu taisījis, bet nu tās garšvielas jau manā un ne tikai manā uztverē ir vairāk gan par sāli, cukuru un ķiploku ...dilles, loki, sīpoli, pipari, paprika- tā ir gaumes lieta... vienreiz noēdos kūpinātu zivi, kas bija zivju garšvielu maisījumā nostāvējusies, nu super !
kaut kā ne visai apetelīgi.