eMKa> ir jau garšīgi jā, tik kopš tās reizes kad pavairāk pamielojos ar tām foreļcopē/divdienniekā un dabūju skrejamo un sapurgāju(var ar teikt pietaisīju) visu dienu, tāds rezervētāks esmu pret jēlu sēņu ēšanu :)))
akmens> sajaukt var daudz ko, kā mans paziņa pa dzerstiņu nogrābis barčikā garu blondīni, a bet kad "iepazina tuvāk" izrādījās tranvestīts :D
Mušmirēm un dižsardzenēm paldies dievam pietiekami daudz atšķirību.Tad jau grūtāk atšķirt dažas atmateņu sugas no mušmirēm. Un tā saindējas ar biežāk.
Sulla paldies par padaliishanos pieredzee, es laikam ar atureshos:D
Iespējams pārpratāt, toreiz es nesaēdos mušmires, bet šīs pašas dižsardzenes. Tik cilvēka kuņģis ne visai piemērots sēņu olbaltumam, un lielākos daudzumos to vienkārši nesagremo, īpaši jau jēlu :)
aakkis> bet tu tak kā liels sēņotājs noteikt atšķir no mušmirēm ne? Man pašam liekas ka sajaukt nevar, esmu atradis gan baltās, gan pērļu un zaļās mušmires, nu tak pavisam cita uzbūve tām, lapiņas zem cepures, kāts un smarža savādāka, nav tādas zvīņas uz cepures :)
Es šīs sēnes esmu ēdis viereiz mūžā,tad biju maziņš un uzticējos onkulim.Tagad droši vien neviens man nepierunās šīs ēst:),pārāk liels dabīgais atbirums no šo ēšanas:),labu apetīti
akmens> un prātīgi darīts, ja neesi pārliecināts labāk neriskēt, vienkārši nav tā vērts :) Es gan palaikam tās uzcepu kā karbonādes, olas panējumā, mmm..
:))) Pēc komentāriem uz reiz var redzēt, kurš pilsētas zīmuļspicētājs, un ar dabu(arī makšķerēšanu) uz jūs:)))
Dižsardzene/saulsardzene, ēdama arī termiski neapstrādāta, bet neieteiktu, jo sēnes grūti sagremojās, ieēdīs par daudz, nebūs labi.
Ļoti garšīga sviestā cepta, vai panēta, kā karbonāde.
Uz baltmaizes ar sviestiņu, laikam vēl pipariņus nedaudz vajadzēja un labu apetīti :))