Brakanjeers trofejas

Nav pievienotu trofeju!

Brakanjeers albūmi

Butes
2 bildes
 

Butes

Kas var būt labāks par šo?
«
»
 
16.09.10 cl@Brakanjeers
1 Skatījumi 4399
 
Paštaisīta kūpinātava upes krastā!
 
[15] Komentāri | dilst | aug
 
ga_rais

Tādu esmu izmēģinājis,tikai darīju tā-izraku bedri,sakurināju malku,tad uz restēm saliku fish virs oglēm,un deķi pāri un kādu stundu dzeram šnabs:)Un pēc tam ņem nost.Ēd ar gardu mut un turpin dzert to šnabs:))Kā tev sanāca??????

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
aigaigars

tik iesmu gan citur vajag durt!

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Bebrs

Es šādi - vaļēji kūpinātas zivis neriskētu ēst - mierīgi var atstiept pekas:)

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
sailem

kas tā par upi , kur var ķert buti un uzreiz kūpināt?

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Brakanjeers

vinja tagad ir atveerta taa bija no kaarkla uzpiits vaaks kursh aiztureeja duumus! apakshaa kurtuve! Butes noķērām starp kolku un ventspili, žāvētavu ķekaviņās krastā izrakām!

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Brakanjeers

Garša vienreizēja! Vārdos nevar pateikt! ;)

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
tomels

Bebr - kaadeel lai pekas atstieptu? no kaa?

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Bebrs

No botulisma. Nepareizi žāvētas zivis, īpaši butes to ļoti veicina.

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Bebrs> botulismus baktērijas attīstās bezskābekļa vidē, parasti saindējas ar mājās gatavotiem kārtīgi neizkarsētiem gaļas konserviem. Lai dabūtu no žāvētām zivīm, tad jau vajag vairākas dienas tās turēt siltumā, maisiņā satītu. Ja šādus izstrādājumus noēd pāris dienu laikā, ņet probļem.

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Bebrs

Nu nez vai tā tik vien ir. Es personīgi zinu cilvēku kurš aizgāja labākos copes laikos tieši nepareizi, nepienācīgi nožāvētu bušu dēļ. Tur bija arī žāvēšana(praktiski tikai žāvētavas iekuršana) 2 dienu garumā ar košanu utt. Es nu neriskētu šādi žāvētas butes ēst.

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Nu bet tā jau ar jebkuru gaļas produktu- neturēt vairākas dienas siltumā, īpaši ciešā iepakojumā. Saindēsies gan ar desu, gan jebko. Bet pietiek uzglabāt ledusskapī zem +10, un pilnīgi droši.

www.neslimo.lv/client/produc...hp?doc_id=3851

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Bebrs

Sulla

Ja bedri kārtīgi nosedz un līdz ar to var dabūt kārtīgu temperatūru tad varētu būt OK.

Pats esmu vienreiz saindējies ar zivīm, centrāltirgū nopirku žāvētu buti, dikt gribējās zivtiņ bet uz copi tad netiku. Vairāk tās izjūtas negribas piedzīvot.

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
kasperis

cik ilgi tā kūpinājāt ?

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Bebrs> tātad neiecekoji linku ;) Ok, pacitēšu:

Ieros. veģetatīvā forma (nūjiņa) veido sporas un vairojas vidē ar stipri samazinātu skābekļa daudzumu (produktu iekšienē). BOTULISMS nūjiņai izšķir 7 seroloģiskos tipus — A, B, C, D, E, F, G (biežāk sastopams A, B, C un E tips). BOTULISMS ieros. veģetatīvo formu izturība nav liela, bet sporas ir sevišķi izturīgas ārējā vidē (iet bojā tikai pēc 1—6 st. ilgas vārīšanas vai pēc 30 min. 120° temperatūrā autoklāvā; saglabā dzīvotspēju arī zemā t° un saules gaismā), kā arī pret dezinfekcijas līdzekļiem (5% lizola vai 20% formalīna šķīdumā saglabājas 24 st., etilspirtā — līdz 2 mēn.).

BOTULISMS nūjiņas toksīni ir izturīgi pret skābēm, gremošanas fermentiem un karsēšanu; tie pieder pie visspēcīgākajām organiskajām indēm (cilv. letālā deva — 0,00006mg) - BOTULISMS ieros. parazitē cūku, zirgu, govju, žurku, kā arī vēžveidīgo un gliemju zarnās. Sporas spēj ilgstoši saglabāties augsnē, ūdenī, dūņās.

Cilv. ar BOTULISMS inf.-ējas, izmantojot uzturā inf.-ētus produktus — desas, šķiņķi, zivis, sviestu, konservus (gk. mājās gatavotus). BOTULISMS ieros. un tā toksīns produktos uzkrājas noteiktos apstākļos (ja tos vairākas dienas uzglabā 30—37° temperatūrā bezgaisa vidē ar nepietiekamu cukura vai sāls koncentrāciju). Pazeminoties t°, pavājinās mikrobu spēja producēt toksīnus; 10—12° temperatūrā toksīnu veidošanās pilnīgi apstājas. Ar svaigiem produktiem parasti BOTULISMS neizplatās, lai gan svaigi dārzeņi un augļi bieži ir inf..ēti ar BOTULISMS ieros. sporām.

Slimais cilv. nav citiem bīstams. Slimības izcelsmē un attīstībā nozīmīga ir gan ieros., gan arī tā toksīna iedarbība uz organismu. Toksīns gremošanas traktā samazina audu pretošanās spēju un ļauj ieros-am iekļūt audos. Šeit tas vairojas un izdala toksīnu, kas uzsūcas asinīs, tiek iznēsāts pa visu organismu, rada nervu sistēmas (gk. CNS) un asinsvadu bojājumus.

Inkubācijas periods parasti ir 2— 5 st., bet var ieilgt līdz 10 dienām. Sākumā rodas nespēks, slikta dūša, vemšana, aizcietējums un vēdera uzpūšanās, ko izraisa zarnu atonija; t° normāla vai nedaudz paaugstināta (līdz 38°). Visraksturīgākie ir CNS bojājumu simptomi: neskaidra redze, dubultošanās, platas un nevienādas acu zīlītes, acu ābolu kustību traucējumi, šķielēšana, augšējā plakstiņa noslīdējums. Sakarā ar gļotādas sausumu apgrūtināta runāšana un barības uzņemšana. Smagākos slimības gadījumos ir elpošanas un sirdsdarbības traucējumi, kā arī mīksto aukslēju parēze. Parasti slimība ilgst 1—2 mēn. Letalitāte ir 20—70% .

Ārstēšana. Ja ir aizdomas par saslimšanu ar BOTULISMS, jāiedzer 20—30 g aktivētās ogles apm. ar pusglāzi ūdens. Tālākā ārstēšana (kuņģa skalošana, speciāli serumi, antibiotikas u.c.) izdarāma tikai slimnīcā.

Profilakse. San. hig. normu ievērošana konservu gatavošanā, kā arī pārtikas produktu apstrādāšanā, transportēšanā un uzglabāšanā. Mājās gatavoto konservu izejvielas — dārzeņi, sēnes, zivis, gaļa u.c. rūpīgi jāmazgā un pareizi jāsterilizē; jāizmanto tikai svaigi produkti; konservi uzglabājami aukstā vietā.

______________

Tātad ar kūpināsanu vispār nav iespējams nogalināt botulisms sporas. Galvenais priekšnoteikums- kūpināto produktu glabāt vēsā vietā, tad šī baktērija nesavairosies.

16.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Brakanjeers

kuupinaajaam kaadas 3,5h apmeeram, varbuut mazaak!

18.09.10 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager