Ja nu vienīgi aiz skaudības......
Ja runa iet par naudu tad tikai kādi pāris labi vobleri sanāktu par šo copi....:)
Tie kas saka (galinieks) lai ieiet google un apstās kas tas ir.Valdi ir ok apsveicu,katrs dara ar savu vaļas prieku kā grib.Takā ne asakas.
Man pāris gadus atpakaļ čoms ierādīja ātru laša iesālīšanas recepti.Griež laša vai foreles fileju šķēlītēs tā kā priekš maizītēm,kārto uz šķīvja un katru šķēlīti apkaisa ar sāls 3daļ.cukurs1daļ. un nedaudz melno malto piparu.Pēc min. 15-20 gatavs maizītēm.Garšo baigi labi,svaigi iesālīts,nepārstāvējies.No tās reizes citādi lasi,foreli nesālu,pirms tam ņēmu fileju lielos gabalos,apkaisīju ar sāls,cukura maisījumu,uz nakti ledusskapī.Pirmo dienu jau nekas,bet jau otrā dienā ne visai,kā Valdis teica,garšo pēc siļķes.Savas foreles,ja saķerās tā pavairāk,saldēju veselas,neķidātas,kad sagribās kādu iesālīt,atkausēju un pagatavoju,kā pirmīt rakstīju.
Tā recepte ir maksimums 2 dienām jo ar pipariem tā manta rūgst.....es jau arī sagriežu visu šķēlītēs un tad to visu sasālu un traukos iekšā....piparus un sīpoliņ jau pie maizītes....
Tos piparus beru tāpēc,ka maksimums 1st. laikā viss tiek notiesāts.Ja sakārojas vēl,atkausēju fish un sagriežu šķēlēs un pēc 20-30 min. zacene gatava.Man šķiet,ka tā sanāk tomēr svaigāk.
Saldēts vairs nav svaigs ja grib svaigu tad atliek laist uz copi
Nu protams,svaigs ir svaigs,bet ja sagādājas tā pavairāk,tomēr manuprāt labāk sasaldēt.Šodien ēdam pirms mēneša kopā ar Gintugg jūrā ar tīklu ķertās butes,toreiz bij ap 50kg.labas butes un 12vimbas.Nu neteikšu,ka īpaši liela šķirba,garšo tāpat labi.
Valdi, kategoriski piekrītu Vieplim:D Šeit ir redzama gaļa, un daudz. Tātad daudzgaļenieks:D Bet vispār, lai būtu skaidrība - ja fermas cūkas kauj, tad nav gaļenieks, jo tās tak audzē priekš nokaušan':DDD
Garšīgi izskatās,cik ta tāds prieciņš izmaksā?Nu jau atkal kāds apsaukās par gaļinieku.Es arī nedaudz nodarbojos ar foreļu audzēšanu,prīmā nodarbošanās.