Ālanti pie mums sastopami 2 veidu: ar orandžīgi sārtenu gaļu(kā forelēm) un ar baltu. Laikam vieni bija jūras, otri iekšzemes(mok otrādi). Tiem ar sārteno esot daudz augstāka kulinārā vērtība, var arī mazsalīt kā vimbu vai lašveidigos. Saku to ko lasijis, pats neesmu nekāds ālantu specs :) Noķēris tikai dažas reizes makšķerējot citas zivis, visbiežāk vecos laikos copējot pavasara raudas Abavā. Vienu virs kg arī uz roterīša Kanierī. Pēdējais bija ar sarteno gaļu, noēdu gan ceptu. Ja godigi par garšu nefanoju(asaku blīvums ar piebesīja!), mok gaumes lieta, Gaujas sapals man labāk smeķē :)
Alants-Loti speciga zivs, pasam gan ir iznacis est tikai kupinatu, bet ne nokert :) Kupinata apti albaka