Iesaku no savas puses galvas atstāt klāt. Tad sula no zivs nenotek lejā bet paliek zivī un arī labāk nožāvējas. Bilde pa pirmo tomēr žāvēts breksis tomēr ir visgaršīgākā kūpinātā zivs, 10
Var tak zivi kūpināt kā pats vēlies , tās metodes un paņēmieni ir desmitiem ! Es gan samērā daudz esmu kūpinājis brekšus , bet nu to zivi neviens no man zināmiem cilvēkiem cieņā nav turējis , kaltēts gan cita manta ...
Negribu aizvainot Tavas kūpināšanas prasmes bet zivi ir jāmāk pareizi nožāvēt. Vislabākā žāvētā zivs ir breksis, tad karpa, vimba, līnis. Līdaka un asaris nav tik labi žāvēšanai.
Nu droši vien ka mēs nemākam kūpināt zivtiņas :D:D:D Švaka gan Tev tā izvēle , ieteiktu kādreiz nokūpināt arī kādu citu zivtiņu , kā piemēram zuti , vēdzeli , sīgu , zandartu , buti , lucīti , stinti , strimalu , āti , vējazivi ... Kāpēc tad asaris nav tik labs kūpināšanai , patīk pašam vairāk asakainas zivis ?
Visas Tevis minētās zivis esmu kūpinājis. Zutis ir par treksnu, man piemēram nepatīk, plēsīgās zivis vispār kūpināšanai ne visai ja nu vienīgi butes. Asaris kūpināšanai ir labs tikai tāds no 500 gr un uz augšu, bet bieži tādi jau lomos negadās. Nekas nevar būt labāks par žāvētu breksi, sāls, cukurs un pāris ķiploka daiviņas sālijumā, nekādas citas garšvielas nevajag.
Atliek vien nobrīnīties , bet ne par to bija šī pasaka ... Ēdi tak vesels.... garšvielas tak var likt pēc gaumes , dilles , ķiplokus , lokus utt. Es vēlreizi atkārtoju , ka tās kupināšanas metodes ir desmitiem , citi piemēram nekad zivi neturēs sālijumā pirms kūpināšanas !
Ja runā par kupināšanu visas zivis ir ļoti garšīgas, ja tās pareizi uztaisa. Man noteikti pirmajā vietā ir Rudulis, tāds uz 700gramiem, nezinu kapēc tiešī tā, bet pēc garšas tiešām tā ir sanācis tieši kupināšanā.
Nu ir atrasta tēma par ko strīdēties , kāda zivs garšīgāka ? ... Vienam patīk māte , otram meita , trešam kleita !
Jā , kūpināti asari tas ir pats pa sevi 10 balles vērtībā !