Ko ta tu ar šamiem iesāksi?! Man jau ar patīk tos pa laikam paķert, īpaši uz mikrorotiņiem vasarā, sportiska un smuka zivtele! Bet nu lai mušītu un ēstu šīs rūgtās asaku buntes, nu nē :)
Sulla...nav jau tik traki..:)..! Loms ir super! Manuprāt tā nav ruduļu "mušīšana"..! Asakas jā...diezgan. Taču fišu pagatavot var arī tā, ka nevienu aizķeri kaklā nejūt...:)
No ruduļiem gardu gardie konservi sanākot. Pats gan neesmu mēģinājis, jo arī viņus paņemu tikai 2/3 - tēvam garšo. Un vasarā uz mušu var ieskalpēt uhhhh, cik daudz :D
Tagad iespējams, ka tā zivs ir garšīgāka, nav ūdenszāles, dēļ kurām tā gaļa paliek ne īpaši gastronomiski vērtīga :)
nu nau jau tik traki, etika marinade ar sipoliem ieksa un sievasmate ed slavedama
andriskkk> kā nav ūdenszāles? :) Vismaz seklie ezeri cauru ziemu pilni ar zālēm, cik nu esmu pārbaudījis meklējot spāru kāpurus un sānpeldes.
willow> nu es jau nepārmetu, tas vairāk bij pārsteigums, ko ar šiem dar :) Man diemžēl nav sagadījies ēst garšīgi sagatavotu ruduli. Esmu cienāts ar ceptiem, ceptiem/marinētiem, kotletēs, voblās, pats ar savulaik ko mēģināju uzmeistarot no Kaņiera lielajiem, bet atmetu ar roku- rūgti un negaršīgi pēc velna! :)
Tā pirmā rindiņa no labās puses jau tādi pavisam viedi izskatās! Super! Man ar reiz ir nācies uz tādiem Burtnieku ezerā uzrauties....Uhh, kas pa pirmo cirtienu makšķerītei sanāk. Dziļums neliels, rīvmaizīte lēnītēm birsts...it kā pat vietums savu murmulīti redzi. Un tad pēkšņi..bāācc...mauciens...:)))
Sulla...asaks jau ir..tas tiesa..:) Reizums jau tik to ēšanas procesu vajag. Paskrubināt, pačūpstināt.....kādu atraudziņu uztaisīt..:) Rūgts!!! Brauc tik ciemā?! Pagājušās vasaras sapali mani ir jau gana izaudzinājuši...:)
Nezinu, ziemā ķeru tikai pirmo gadu, seklās vietās urbties nav sanācis. Spriežu pēc pavasara, kad lielais zāļu daudzums ir saplacis un nopujis :)
nu smuki