Jā, un malkas patēriņš manai arī diezgan pamatīgs, lai lielākās temperatūrās nokūpinātu.
Nu tāds jau viņš pamatā būs pie karstās žāvēšanas. sākumā uzliec pa tukšo, lai viss iesilst un izžūst, to var redzēt pēc kondensāta pie izvada, vai lūkas augšā, tad ieliek produktu, atstāj lielāku caurumu, lai apžūst tad taisi ciet un sildi. Paturi lai uzsilst un tad samazini t°līdz kādiem 50-60. jāžāvē būs ilgāk. Man termometra nav, es ar roku pārbaudu, iebāžu iekšā, ja uzreiz nav jārauj āŗā, tad ok. Man gan ir savādāka, bet tas ātrumu nemazina. Un attiecībā uz malku, ja ir liela gaisa pieplūde kurtuvē, tad nespēj mest iekšā. Katram ir sava pieredze, un kāds teiks, ka tā kā es nevar darīt, bet es daru un rezultāts ir ok. Viss ir uz piešaušanos.
Tagad kūpináju 85,90 unpēc stundas zive bija gatava, bet par bālu secináju ka provēšu kādi 70,75 ar vairāk zaļo un ilgāk.
te pat portālā bija video, kur jūras veči žāvēja zivis Salacgrīvā un teica, ka zivis jāžāvē 4 stundas. man sanāk arī 1-1,5 stundas un nekāda vaina. ielikšu varbūt kādu bildi rīt par žāvētām butēm.
man ir stipri līdzīga kūpinātava, bet kaut ko laikam esu nepareizi sakombinējis. Tev nav tā, ka kūpinot lielās temperatūrās (90-110 gr) produkts sanāk vairāk sutināts, kā kūpināts? It sevišķi tagad ziemā. Man ir, un nezinu kas par vainu!