ko nozīmē ļoti garšīgas,ja pareizi pagatavo?man vislabāk garšo tādas ap 1-1,5kg,var vienkārši apcept,var oliņā,var rīvmaizē,gatavo kā gribi -garšo.lielākas var gatavot tieši tāpat,bet garšā savādāka...tātad PAREIZI pagatavot nozīmē ,konkreti iemarinēt garšvielās,lai to vecuma garšu nejūt.!?:)
Kāda rīvmaize? Tikai miltos un sviestā, kad otra puse praktiski gatava, uzberam sāli, gāzi/plītiņu izslēdzam, vāku virsū pannītei un pēc 10 min.gatava lietošanai. :)
Iesaku pamēğināt , bet vajag līdaku no 5 kg un uz augšu . Izgriez pavēderi un atbrīvo no asakam , sagriez gabalos mazliet garšvielu, tad miltos un olā cep kā karbonādi sanāk perfekti ar kartupeļiem , mājnieki ēd uz urrā ! No mazākam nav tik garšīgi tur gaļai nav tās stingrības .
Lielās kupinātas baigi labas, bet tie kas saka ka sausa un nav garšīga ,vienkārši lielo nav ēduši...
Oi ir daudz faktoru kas ietekmē zivju gaļas kvalitāti, garšu. Ūdens tīrība kā viens no galvenajiem. Otrs barība, vai tā bijusi pietiekama, zivs strauji augusi(var būt liela izmēros, bet nemaz tik veca), tauku saturs gaļā pietiekams. Es domāju katram gadījušās tādas kārnās līdakas (ne tikai uzreiz pēc nārsta), liela galva un neproporcionāli tievs rumpītis. Zivs slikti barojusies un gaļa tai sausa un negaršīga.
Jā, šodiien virs 10it vairākas bijušas, arī labs zandarts un virs 5kg līdakas. Šī informācija no čoma, kurš arī pie Burtnieka matadoriem.