Jā griez pa galvu ,tad izveidojas vanniņa un visa suliņa ir tur ...
Tik labi un garšīgi izskatās!!
Es arī griežu galvu uz pusēm, lai izveidotos “vanniņa” taukiem.
Man lūdzu to lielāko!;)**
Griežu pa galvu,kādreiz pēros ar to zivs sulu kūpinot,līdz Rojas zveinieks izstāstija par žāvēšanu!Tagad pirmo stundu uzkurinu atveru nedaudz durvis kūpinātavai un apžāvēju!Vimbai vienmēr lieku ķimenes un pirms iedodu žaru,pabārstu neaudz cukuru,karamelei!Es tik gaišas nevelku laukā!Bet galvenais ka garšo!Vēl kad man izbesī kūpiņi,atdodu muterai,tā kā siļķi iesāla!Arī labs...
Manai Somu kūpinātavai pat pamācībā bija attēlots. Uz uzbērtajām skaidām 2 cuk.gr. uzliekami
Kokam arī nozīme,tas arī dod kūpiņam toni!Ne vienmēr tiksi pie augļukoka malkas! :)
Es pārgriežu arī galvu un izmantoju saspiestus ķiplokus. Liekas ka labāk, bet kastolaizinvaitāir :)
Ķiploki man daļa ir pulvera veidā, daiviņas un tās galvas estētiskam baudījumam. :) Šogad būs tā recepte ar ķimenēm jāpamēģina.