Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Līnis ir katra makšķernieka gaidīta trofeja, tas ir sparīgs ūdenī un gards šķīvī. Tā pagatavošanas recepte ir vienkārša, tam pat nav jātīra zvīņas. Taču rezultāts ir perfekts – noteikti pamēģini!
Šādi līni var pagatavot gan uz grila ezera vai upes malā, gan cepeškrāsnī. Uz grila zivi ieliek restītēs un apcep no abām pusēm, regulāri apgrozot. Savukārt, ja izmanto cepeškrāsni, tad labāk negrozīt, jo gaļa var izjukt. Tāpēc arī iznāk ne cepts, ne vārīts: no virspuses apcepas, bet no apakšpuses, kas guļ uz citrona un sīpola šķēlēm, iznāk sautēts vai vārīts.
Sastāvdaļas:
> 1 kg līņa
> citrons
> sīpols
> mazie tomātiņi
> ķiploks vai ķiploka ziedkāti
> rozmarīna zariņi
> sāls, melnie pipari
> piciņa sviesta vai eļļa
Pagatavošana:
Līni izķidā, izmazgā un izslauka ar papīra dvieli. Uz cepampapīra izklāj ripiņās sagrieztu citronu un sīpolu, uzber nedaudz rupjās sāls un apslaka ar augu eļļu. (Citrons un sīpols pasargās gaļu no piecepšanās pie cepampapīra.) Līnim vēderā ieliek pāris citrona un sīpola ripiņas, ķiploku vai ķiploka ziedkātus, rozmarīnu, sviestu, sāli un piparus. Zivi apkaisa ar rupjo sāli, apkārt kārto tomātus, rozmarīnu, apslaka ar eļļu un liek cepties līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 30–40 minūtes atkarībā no zivs lieluma.
Līni var arī ik pa laikam apliet ar izkausētu sviestu, tad āda būs fantastiski garda!
@AIGARS JANSONS
Paldies par recepti!