Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Vai zini, kura ir dārgākā zivs pasaulē? Mūsu pašu bušuks! Jūra ir tik neprognozējama, ka ir gadījies aizbraukt makšķerēt butes un rezultāts ir viena zivs 100 g svarā! Ja parēķina vidēji par degvielu 30 eiro, ēsmu zivīm un kaut ko pašam sev – tātad plus vēl kādi 20 eiro, un kopā sanāk ap 50 eiro par 100 g zivi! Kilograma cenu izrēķini pats.
Kā pagatavot šo dārgumu? Vienkārši uz pannas sviestā cepta paša ķerta bute ir visgaršīgākais un visvienkāršākais variants. Taču var arī citādi – ideju man pasvieda šī rudens dāsnais baraviku ķēriens. Gatavojot tās saldajā krējumā, radās doma pagatavot buti tāpat un ar Provansas garšvielām – nu, kaut ko līdzīgu zivju žuljēnam.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Butes izķidā, nogriež galvu un nomazgā. Katru atsevišķi nedaudz apsāla, ietin folijā un liek 200 grādos cepties 20 minūtes. Pēc tam atdzesē, izņem no butes filejas gabalus un atdala asakas. No alumīnija folijas izveido trauka formu un iesmērē to ar eļļu. Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sīpolu sagriež mazos kubiņos un apcep sviestā līdz zeltainai krāsai. Saldo krējumu sakuļ kopā ar olas dzeltenumu, Provansas garšvielām, baltvīnu un pievieno nedaudz sāls. Formā kārto sacepto sīpolu, butes fileju, pārlej ar saldā krējuma mērci, apber ar sieru un liek cepeškrāsnī cepties 20 minūtes.
Provansas pleksti folijā pasniedz mīļotajai kopā ar glāzi auksta baltvīna.
Labu apetīti un ne asakas!
@Aigars Jansons