Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Kurzemes piekrastē, aprīlī, maijā un jūnija sākumā aktīvi ķeras vējzivis. Copmaņi tās ir iecienījuši vairāk sportiskā ziņā, nekā kulinārā.
Izskatās vējzivs kā zuša un mārlina krustojums un tai ir abu šo zivju cīņasspars un āķa galā tā taisa atstotniekus, lokās un lec ārā no ūdens un tas ir tieši tas, kas makšķerniekam ir vajadzīgs.
Vējzivi var cept, grillēt un garšīga tā ir kūpināta.
Šoreiz būs vējzivs Ligūrijas gaumē, tieši tādu es reiz baudīju kādā Dženovas krodziņā ar skatu uz jūru.
Sastāvdaļas:
Zivi izķidā, zvīņas nost neņem. Pie mugurkaula ir plēve, tā ir jāņem nost un jānotīra asinis, kuras tur ir.
Liekam zivi ar vēderu uz augšu, iekšā liekam timiāna zariņus, pētersīļa lapiņas, saspiestu ķiploku, sāli, melnos piparus un olīveļļu. Atstājam zivi marinēties.
Sīpolus un tomātus sagriež lielos gabalos, pievienojam melnās olīvas, timiānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu.
Visu samaisa.
Cepešpannā liekam vējzivi ar muguru uz augšu, asti ieliekam mutē. Izveidojas tāds kā aplis, kurā liekam sīpolus un tomātus.
Cepam 180 grādos apmēram 40 minūtes.
Lai labi garšo un ne asakas!
Kurš cep dažus centimetrus biezu zivi ČETRDESMIT MINŪTES, KARL????
Ligūrieši ;)