Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Ķerot brekšus, es jau zināju, ka kūpināšu, jo tie bija apmēram 2 kilogramu svarā. Jautājums tikai – kā iemarinēt?
Todien es vēlējos paeksperimentēt – nokūpināt nedaudz savādāk, kā daru parasti. Te lielo zivju spečuks Gunča ieminējās: esot dzirdējis, ka zivis pirms kūpināšanas varot iesmērēt ar sviestu, bet neko vairāk viņš nevarot pateikt. Ideja likās piemērota, jo uz pannas sakarsēts sviests dod ēdienam īpašu garšu. Tā nu es sviestu nedaudz uzlaboju ar ķiploku un svaigām sava dārza dillēm, un rezultātā brekši iznāca perfekti sulīgi un fantastiski garšīgi.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: Bļodiņā izkausē sviestu, pievieno saspiestus ķiplokus, sakapātas dilles un sāli. Bļodiņu noliek saulē un tikmēr notīra brekšus.
Zivi pārgriež pa muguru un atver vaļā. Izņem iekšas un izslauka tīru. Ja ir ikri vai pieņi, tos var atstāt.
Brekšus iesmērē ar sviesta–ķiploku masu. Tikmēr var sākt kurināt kūpinātavu.
Kad kūpinātavas temperatūra ir sasniegusi apmēram 80 grādus, var likt iekšā zivis. Kūpināšanas laiks ir atkarīgs no zivs lieluma, tāpēc to precīzi nav iespējams noteikt, taču 1,5–2 kg brekšus es kūpināju 2,5–3 stundas. Gatavības tests ir jāveic vizuāli, bet, kas vispār kūpina, tas jau ir piešāvies.
Labu apetīti!
@Aigars_Jansons
2,5-3 liekas par daudz,visa suliņa izkūp,bildē ari izskatās tādi ka drusku par daudz kūpiņš.....