Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Rīgas Centrāltirgū ieraudzīju fantastiskas karsti kūpinātas reņģes. Man uzreiz bija skaidrs, ka kaut ko gatavošu tieši no tām, un to apstiprināja arī siekalas mutē.
Daudzi neiedomājas, ka no reņģēm var pagatavot daudz un dažādus ēdienus – pārsvarā tās ir uzkodas, pastēte un salāti. Šie ēdieni ir vienkārši, ātri pagatavojami un ļoti garšīgi. Piedāvāju izmēģināt salātus un manu iecienītāko reņģu pastēti.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Reņģes izķidā, noņem galvu un ādu. No muguras asakas augšējo filejas daļu izmanto salātiem, apakšējo jeb vēdera – pastētei.
Salāti:
Pastēte:
Reņģu vēdera filejai izņem asakas, pievieno 70–80 g mīksta sviesta, smalki sagrieztas dilles, melnos piparus, sāli, ēdamkaroti olīveļļas un nedaudz citrona sulas.
Visu ar dakšiņu saspaida, līdz izveidojas viendabīga masa. Blenderi es neizmantoju, jo tad masa ir pārāk krēmīga. Spaidot ar dakšiņu, pastētei ir labāka faktūra, un man liekas, ka ir garšīgāk.
Kūpinātu reņģu pastēti var likt groziņos, uz grauzdētas maizes un ķiploku grauzdiņiem.
Bonuss:
Un visbeidzot bonusā arī populārākā kūpinātu reņģu recepte: maizi apsmērē ar sviestu un virsū liek zivs gabaliņus.
Lai labi garšo un labu apetīti!
@Aigars_Jansons