Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Jau no seniem laikiem karpa skaitās diezgan elitāra zivs svētkiem un grezno ļoti daudzu karaļu galdu ikdienā un svētkos. Ir milzum daudz tās pagatavošanas recepšu, taču šoreiz piedāvāju savējo, kuru es esmu pārbaudījis vairākkārt, un šāda karpa patiešām var saukties karaliska! Tāpēc arī jūsu viesi to novērtēs!
Karpa cepšanas laikā iegūs zeltainu garoziņu, pildījums patīkami sajauksies ar zivs sulu, un garšas papildinās viena otru.
Sastāvdaļas:
1,5–2 kg karpa / 200 g šampinjonu
100 g garneļu / 100 g vīnogu
50 g rozīņu / 100 g krējuma
50 ml pussausā baltvīna / Sīpoli
Citroni / Ķiploki / Burkāni / Cukini Tomāti / Melnie pipari / Čili pipari Timiāns / Naža gals kanēļa / Sāls
Gatavošana:
Karpu notīra un izķidā. Vispirms gatavo pildījumu. Pannā apcep šampinjonus, 1 sīpolu, 3 ķiploku daiviņas, pieber rozīnes, vīnogas, svaigu timiānu, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu cep apmēram 7 minūtes, tad pielej vīnu un turpina cept, līdz vīns ir iztvaikojis. Pievieno krējumu, iztīrītas garneles, visu apmaisa un noņem no uguns. Karpu nosusina un no abām pusēm apsmērē ar eļļu, kurā ir iemaisīti čili pipari, kanēlis un rupjais sāls.
Cepamajā pannā izklāj šķēlēs sagrieztus sīpolus un liek virsū zivi. Pildījumu atdzesē un pilda karpā. Karpu cep 145 grādos apmēram 1 stundu. Pēc tam vēl 1 stundu 180 grādos. Kad zivs gatava, to atdzesē un uzmanīgi pārliek uz šķīvja. Var pasniegt ar ceptiem vai grilētiem dārzeņiem un citronu. Pirms baudīšanas karpu apslaka
ar citronu sulu.