Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Svaigus nēģus apber ar sāli, samaisa un atstāj uz 10–15 minūtēm. Pēc tam tos cep uz sausas sakarsētas pannas 5–10 minūtes no abām pusēm. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no nēģu lieluma, taču jāskatās, lai nepiedeg, bet apcepas brūni. Tad nēģus saliek dziļā traukā, uzlej karstu ūdeni, pievieno lauru lapu, pustējkaroti melno piparu, pāris smaržīgo piparu un sutina cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes.
Pa to laiku gatavo marinādi. Izspiež sulu no 1 apelsīna un 1 citrona, pieber pāris krustnagliņas, smaržīgo piparu, kanēļa standziņu un vāra 20 minūtes. Pievieno ēdamkaroti uzbriedināta želatīna. Nēģus sagriež nelielos gabalos, liek traukā, burkā, pārlej ar marinādi un atstāj līdz nākamajai dienai.
Labu apetīti!