Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Recepte | 28.jūnijs 2022, 11:19 | 2 komentāri | 2753 skatījumi

Kūpināts breksis ķiploku–sviesta marinādē

Ķerot brekšus, es jau zināju, ka kūpināšu, jo tie bija apmēram 2 kilogramu svarā. Jautājums tikai – kā iemarinēt?

Todien es vēlējos paeksperimentēt – nokūpināt nedaudz savādāk, kā daru parasti. Te lielo zivju spečuks Gunča ieminējās: esot dzirdējis, ka zivis pirms kūpināšanas varot iesmērēt ar sviestu, bet neko vairāk viņš nevarot pateikt. Ideja likās piemērota, jo uz pannas sakarsēts sviests dod ēdienam īpašu garšu. Tā nu es sviestu nedaudz uzlaboju ar ķiploku un svaigām sava dārza dillēm, un rezultātā brekši iznāca perfekti sulīgi un fantastiski garšīgi.

Sastāvdaļas:

  • 4 brekši
  • 200 g sviesta
  • Sauja svaigi plūktu diļļu
  • Ķiploka galviņa
  • Melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

  • Bļodiņā izkausē sviestu, pievieno saspiestus ķiplokus, sakapātas dilles un sāli. Bļodiņu noliek saulē un tikmēr notīra brekšus.
  • Zivi pārgriež pa muguru un atver vaļā. Izņem iekšas un izslauka tīru. Ja ir ikri vai pieņi, tos var atstāt.
  • Brekšus iesmērē ar sviesta–ķiploku masu. Tikmēr var sākt kurināt kūpinātavu.
  • Kad kūpinātavas temperatūra ir sasniegusi apmēram 80 grādus, var likt iekšā zivis. Kūpināšanas laiks ir atkarīgs no zivs lieluma, tāpēc to precīzi nav iespējams noteikt, taču 1,5–2 kg brekšus es kūpināju 2,5–3 stundas. Gatavības tests ir jāveic vizuāli, bet, kas vispār kūpina, tas jau ir piešāvies.

Labu apetīti!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
POMMERS

Izskatās gardi !!!

29.06.22 Atbildēt | Ziņot 0
zivotaajs

Gurmaan, odnako... bet jabut ļoti garšīgi, brekss jau pats pa sevi kupinats ir labs, sevishkji ja veel tadi 2 un bik pāri... galvas es grieszhu nost lai lieko platibu neaizņem, tiiru tāpat . sāls, zivju gar;zvielas, ķiploki, un maltu melno un smaržigo piparu maisijums apm 40/60 proporcijas. ar dilēem bija ta ka sadomaju labu kaimiņu uzcienaat - pec tam tikai uzzinaju . ka viņs dilles vispar need un zive tikai sievai . Kad ir sapiparots .. uz stundu aizveru zivi ciet .. kupinās apm 2 stundas. man parastaa 200 l muca

01.07.22 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager