Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Šis ir mans virtuves eksperiments, un rezultāts sanāca ļoti labs, tāpēc vēlos dalīties receptē arī ar tevi.
Piedāvāju pagatavot ļoti maigas līdakas kotletes ar kraukšķīgu, zeltaini brūnu maizes kažociņu. Parasti šāda veida kotletes sauc par ezīšiem, un tos gatavo no cūkas vai teļa gaļas. Maigu garšu un konsistenci dod tas, ka neizmanto gandrīz nekādas garšvielas un pievieno saldo krējumu. Recepte ir ļoti vienkārša, taču rezultāts priecēs visus tavus draugus un viesus.
Sastāvdaļas:
> 500–600 g līdakas filejas
> 250 g cūkgaļas
> puskukulis baltmaizes
> 200 g saldā krējuma
> 1 ola
> koriandrs
> olīveļļa
> ķiploks
> sāls, melnie pipari
Pagatavošana:
Maizi sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs, nogriež garozu un sagriež kubiņos. Saliek tos cepešpannā un karsē cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā, līdz maize kļūst gaiši brūna. Līdakas fileju un cūkgaļu samaļ. Smalki sagriež vienu ķiploka daiviņu, pienā izmērcē 5–6 šķēles baltmaizes. Visu liek virtuves kombainā, pievieno saldo krējumu, sāli un nedaudz svaigi maltu melno piparu un koriandru, jo zivij patīk šī garšviela. Visu kārtīgi samaļ.
No masas veido olas lieluma bumbiņas (labāk to darīt ar aukstā ūdenī saslapinātām rokām, tad tās neaplips). Bumbiņas apviļā baltmaizes kubiņos un liek cepties sakarsētā pannā ar palielu daudzumu eļļas. Cep burtiski 2 minūtes no visām pusēm līdz viegli zeltainai krāsai. Ja to dara ilgāk, maize var apdegt. Tad ezīšus liek atsevišķā cepamtraukā un uz 15–20 minūtēm ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, – lai tie nogatavojas pilnībā.
Līdakas ezīšus var pasniegt ar ceptiem kartupeļiem, kartupeļu biezeni un rīsiem.
Labu apetīti!