Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Salaku saulīte ir vizuāli ļoti interesants ceptas zivs pasniegšanas veids, turklāt tādā veidā ir iespējams vienlaicīgi uz pannas izvietot maksimāli daudz zivtiņu. Radusies šī recepte ir Melnās jūras piekrastes valstīs, un Turcijā šī ēdiena nosaukums ir hamsa. Ja esi bijis Stambulas zivju tirgū vai Odesas slavenajā Privozā, tad droši vien esi pamanījis, ka tirgus ir pilns ar mazām zivtiņām, to ir desmitiem sugu, un visas tās ir ķertas Melnajā jūrā. Un no tām visām iznāk ļoti gards ēdamais!
Recepte ir gauži vienkārša, un zivis sanāk ļoti garšīgas. Var izmantot jebkuras mazās zivtiņas, bet es šoreiz cepšu salakas.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Salakām nogriež galvu, izķidā (ērti ir izmantot šķēres). Ja ir ikri, tos atstāj vēderā. Atstāj arī muguras asaku.
Pannā ielej ēdamkaroti olīvu vai saulespuķu eļļas un nedaudz uzkarsē.
Zivis apsāla, pievieno piparus, apviļā kukurūzas miltos un kārto pannā pa apli. Liek ar asti uz centru, lai sanāk skaista saulīte.
Cep 5–7 minūtes uz lielas uguns, līdz ir redzams, ka zivs apakša kļuvusi zeltaini brūna.
Paņem šķīvi, kurš atbilst pannas izmēram, un uzliek uz pannas. Tad ar roku pietur un strauji apmet pannu riņķī – tā, lai saulīte nonāktu uz šķīvja. Tad salakas uzmanīgi ieslidina atpakaļ pannā ar necepto pusi uz leju, pievieno eļļu un turpina cept 5–7 minūtes.
Turcijā hamsu pasniedz ar citronu un četrās daļās sagrieztu sarkano sīpolu.
Labu apetīti!